Sarıgül'den cezaevi önünde genel af çağrısı

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Maltepe Cezaevi önünden siyasi partilere seslendi: "Bayram öncesi kader mahkumları aileleriyle buluşsun. Onlara mutlaka af çıkartalım."

Haberler 21.04.2022 - 00:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Adli tutuklular için af çarsn yineleyen TDP Genel Bakan Mustafa Sargül, bayramdan önce adm atlmas çarsnda bulundu.

Sargül ve parti yöneticileri saat 12.00de Maltepe Ceza nfaz Kurumu önüne gelerek, mahkum yaknlar ve cezaevi çalanlaryla bir süre sohbet etti. Daha sonra basn açklamas yapan Sargül, cezaevlerindeki 325 bin kiinin parlamentoda çkacak haberi beklediini söyledi.

PARLAMENTOYU OLAANÜSTÜ TOPLAYALIM, AFFI BAYRAMDAN ÖNCE çIKARTALIM

Ramazan aynda toplumsal barn salanmas af çkartlmas gerektiini anlatan Sargül Belirli suçlar hariç kader mahkumlarn sevindirelim. Annelerini babalarn sevindirelim. Bütün siyasi partilere çarda bulunuyorum. Bunu oy hesab için yapmayalm. Toplumsal bar için yapalm. Bayram öncesi kader mahkumlar aileleriyle bulusun. Onlara mutlaka af çkartalm. Yüzüncü yla giriyoruz. Yüzüncü yla girerken de toplumuzla baralm. Kardelik hukukunu tekrar salayalm. Bütün siyasi partilere çarm parlamentoyu olaanüstü toplayalm ve bu aff bayramdan önce gerçekletirelim dedi.

Sargül, Bursadaki infaz koruma memurlarn tayan otobüse yaplan saldry da knad.

Sargül cumartesi günü yapt açklamada, talep ettii affn kapsam için Özellikle kadn, çocuk tacizi, uyuturucu bata, terör gibi suçlara bulamam olan kader mahkumlar için bayram öncesi bütün siyasi partilere çarda bulunuyorum demiti.

Ana Sayfaya Git