Sarıgül'den cezaevi önünde genel af çağrısı

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Maltepe Cezaevi önünden siyasi partilere seslendi: "Bayram öncesi kader mahkumları aileleriyle buluşsun. Onlara mutlaka af çıkartalım."

Sarıgül'den cezaevi önünde genel af çağrısı

Adli tutuklular için af çağrısını yineleyen TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, bayramdan önce adım atılması çağrısında bulundu.

Sarıgül ve parti yöneticileri saat 12.00'de Maltepe Ceza İnfaz Kurumu önüne gelerek, mahkum yakınları ve cezaevi çalışanlarıyla bir süre sohbet etti. Daha sonra basın açıklaması yapan Sarıgül, cezaevlerindeki 325 bin kişinin parlamentoda çıkacak haberi beklediğini söyledi.

'PARLAMENTOYU OLAĞANÜSTÜ TOPLAYALIM, AFFI BAYRAMDAN ÖNCE ÇIKARTALIM'

Ramazan ayında toplumsal barışın sağlanması af çıkartılması gerektiğini anlatan Sarıgül "Belirli suçlar hariç kader mahkumlarını sevindirelim. Annelerini babalarını sevindirelim. Bütün siyasi partilere çağrıda bulunuyorum. Bunu oy hesabı için yapmayalım. Toplumsal barış için yapalım. Bayram öncesi kader mahkumları aileleriyle buluşsun. Onlara mutlaka af çıkartalım. Yüzüncü yıla giriyoruz. Yüzüncü yıla girerken de toplumuzla barışalım. Kardeşlik hukukunu tekrar sağlayalım. Bütün siyasi partilere çağrım parlamentoyu olağanüstü toplayalım ve bu affı bayramdan önce gerçekleştirelim" dedi. 

Sarıgül, Bursa'daki infaz koruma memurlarını taşıyan otobüse yapılan saldırıyı da kınadı.

Sarıgül cumartesi günü yaptığı açıklamada, talep ettiği affın kapsamı için "Özellikle kadın, çocuk tacizi, uyuşturucu batağı, terör gibi suçlara bulaşmamış olan kader mahkumları için bayram öncesi bütün siyasi partilere çağrıda bulunuyorum" demişti. 

Kaynak: Diyarbakır Söz