Sarıgül’e saldıran Tüysüz, 18 yıl önce Sarıgül için yumruk atmıştı

Meclis’te Sarıgül’e yumruk atan eski ANAP milletvekili Turan Tüysüz, 2005’te Sarıgül’ün Baykal’a karşı genel başkanlığa aday olduğu olaylı kongrede de attığı yumrukla gündeme gelmişti.

Haberler 28.07.2023 - 23:42 Son Güncelleme : 28.07.2023 - 23:42

Eski ANAP milletvekili Turan Tüysüz, 2005te henüz CHPdeyken Mustafa Sarıgülün Deniz Baykala karşı genel başkanlığa aday olduğu olaylı kongrede de attığı yumrukla gündem olmuştu. Kongrede Sarıgülü destekleyen Tüysüz, Baykalın adayı olarak kongrenin divan başkanlığına seçilen Şinasi Ökteme yumruk atmıştı. Tüysüz, aynı kongrede belinde silah olan görüntüsüyle de gündeme gelmişti. Olay sonrası CHPde Yüksek Disiplin Kuruluna sevk edilen Tüysüz, istifa ederek Anavatan Partisine katılmıştı.

Serbestiyetten Onur Erkanın haberine göre, 2002 seçimlerinde CHPden Şanlıurfa Milletvekili olan Tüysüz, 2005te sandalyelerin havada uçtuğu olaylı CHP Kurultayında dönemin CHP Genel Başkanı olan Baykala karşı parti içi muhalefetin genel başkan adayı olan Sarıgülün destekçileri arasındaydı.

Baykalın Kurultayda Sarıgülle ilgili iddialardan bahsettiği sert konuşması sonrası verilen arada, Baykalın adayı olarak Divan Başkanlığına seçilen Şinasi Öktemle tartışan Tüysüz, Ökteme yumruk atmıştı.

Kongredeki olaylar sırasında Tüysüzün belinde silahla görülüğü bir fotoğraf, Kongreden sonraki günlerde basında geniş yer almıştı.

ÖNCE CEP TELEFONU SONRA MONTAJ DEMİŞTİ

Tüysüz konuyla ilgili basına yansıyan ilk açıklamasında görülen cismin silah değil cep telefonu olduğunu söylemiş, daha sonra ise görüntünün montaj olduğunu iddia etmişti.

Kongre sonrası silahlı görüntüsü ve Öktemi yumruklaması nedeniyle CHP Yüksek Disiplin Kuruluna sevk edilen Tüysüz, istifa ederek Anavatan Partisine katılmıştı.

Tüysüz, 2019da HDPnin Şanlıurfanın Karaköprü ilçesinden belediye başkan adayı oldu.

Sarıgülün liderliğini yaptığı Türkiye Değişim Hareketinin (TDH) yöneticilerinden olan Tüysüzün dün Sarıgüle saldırmasının nedeninin TDHyle ilgili bir maddi mesele olduğu iddia ediliyor.

Ana Sayfaya Git