Sarıgül’e saldıran Tüysüz, 18 yıl önce Sarıgül için yumruk atmıştı

Meclis’te Sarıgül’e yumruk atan eski ANAP milletvekili Turan Tüysüz, 2005’te Sarıgül’ün Baykal’a karşı genel başkanlığa aday olduğu olaylı kongrede de attığı yumrukla gündeme gelmişti.

Sarıgül’e saldıran Tüysüz, 18 yıl önce Sarıgül için yumruk atmıştı

Eski ANAP milletvekili Turan Tüysüz, 2005’te henüz CHP'deyken Mustafa Sarıgül’ün Deniz Baykal’a karşı genel başkanlığa aday olduğu olaylı kongrede de attığı yumrukla gündem olmuştu. Kongrede Sarıgül’ü destekleyen Tüysüz, Baykal’ın adayı olarak kongrenin divan başkanlığına seçilen Şinasi Öktem’e yumruk atmıştı. Tüysüz, aynı kongrede belinde silah olan görüntüsüyle de gündeme gelmişti. Olay sonrası CHP’de Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk edilen Tüysüz, istifa ederek Anavatan Partisi’ne katılmıştı.

Serbestiyet'ten Onur Erkan'ın haberine göre, 2002 seçimlerinde CHP’den Şanlıurfa Milletvekili olan Tüysüz, 2005’te sandalyelerin havada uçtuğu olaylı CHP Kurultayı’nda dönemin CHP Genel Başkanı olan Baykal’a karşı parti içi muhalefetin genel başkan adayı olan Sarıgül’ün destekçileri arasındaydı.

Baykal’ın Kurultay’da Sarıgül’le ilgili iddialardan bahsettiği sert konuşması sonrası verilen arada, Baykal’ın adayı olarak Divan Başkanlığı’na seçilen Şinasi Öktem’le tartışan Tüysüz, Öktem’e yumruk atmıştı.

Kongre’deki olaylar sırasında Tüysüz’ün belinde silahla görülüğü bir fotoğraf, Kongre’den sonraki günlerde basında geniş yer almıştı.

ÖNCE 'CEP TELEFONU' SONRA 'MONTAJ' DEMİŞTİ

Tüysüz konuyla ilgili basına yansıyan ilk açıklamasında görülen cismin silah değil cep telefonu olduğunu söylemiş, daha sonra ise görüntünün montaj olduğunu iddia etmişti.

Kongre sonrası silahlı görüntüsü ve Öktem’i yumruklaması nedeniyle CHP Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk edilen Tüysüz, istifa ederek Anavatan Partisi’ne katılmıştı.

Tüysüz, 2019’da HDP’nin Şanlıurfa’nın Karaköprü ilçesinden belediye başkan adayı oldu.

Sarıgül’ün liderliğini yaptığı Türkiye Değişim Hareketi’nin (TDH) yöneticilerinden olan Tüysüz’ün dün Sarıgül’e saldırmasının nedeninin TDH’yle ilgili bir maddi mesele olduğu iddia ediliyor. 

Kaynak: Diyarbakır Söz