Savcı Sayan: Kürtler yeni bir parti kuruyor

AK Parti Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, Kürt siyasetçilerin yeni bir parti kurarak Cumhur ittifakına destek vereceklerini ileri sürdü.

Haberler 19.11.2020 - 10:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Savc Sayan, Twitter hesabndan yapt açklamada, Kürtlerin yeni bir parti kuracan savundu.

Sayan, HDPye kar birleen, terörü red eden,mütedeyyin, muhafazakar, Vatann birlik ve beraberliine tam destek veren Kürt siyasetçiler yeni bir parti kurup Cumhur ittifakna destek verecekler... Taze ve kesin bilgidir... Haydi hayrls... dedi.

Savc Sayan, u an paylat bilgiler dnda farkl ayrntlar paylamayacan söyledi.

Sayan, Kürtler artk terörden bezmi durumda. Bulunduklar tüm ülkelerde terörden çok çektiler ve bu bizi 100 yl geriye götürüyor diye konutu.

Silahla ve savala demokratik mücadelenin iç içe yürütülemeyeceini vurgulayan Sayan, nallah bu hareket baarl olur ifadelerini kulland.

Savc Sayan, yeni oluuma dair bir takvim varm sorusuna ise, Biz iin dndayz. Dolaysyla partiyi kuracak olan kiiler ayrntlar daha iyi biliyor. Ben aldm kesin duyumu paylatm ki çok önemli bir bilgi bu eklinde yant verdi.

Klçdarolu gündeme getirmiti

CHP Lideri Kemal Klçdarolu, 4 Kasmda yapt açklamada, HDPye alternatif bir Kürt partisi kurdurmak için harekete geçtiler. Bunu iyi biliyorum demiti.

Konuk olduu Youtube kanalnda gündeme ilikin deerlendirmelerde bulunan CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolu, iktidarn Millet ttifakn parçalamak istediini öne sürmütü.

Klçdarolu, Millet ittifakn parçalamak istiyorlar. HDPye alternatif bir Kürt partisi kurdurmak için harekete geçtiler. Bunu iyi biliyorum. ktidar havuz medyasnda bize bir ey yapamayacan anlad. CHPye yakn medyaya teklif götürüyorlar. Ben bunu biliyorum. Ayr bir parti kurmak için ciddi paralar ortaya koyuyorlar. Para hazr gel deniyor ifadelerini kullanmt.

Ana Sayfaya Git