Savcı Sayan: Kürtler yeni bir parti kuruyor

AK Parti Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, Kürt siyasetçilerin yeni bir parti kurarak Cumhur ittifakına destek vereceklerini ileri sürdü.

Savcı Sayan: Kürtler yeni bir parti kuruyor

Savcı Sayan, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Kürtlerin yeni bir parti kuracağını savundu.

Sayan, “HDP’ye karşı birleşen, terörü red eden,mütedeyyin, muhafazakar, Vatanın birlik ve beraberliğine tam destek veren Kürt siyasetçiler yeni bir parti kurup Cumhur ittifakına destek verecekler... Taze ve kesin bilgidir... Haydi hayırlısı...” dedi.

Savcı Sayan, şu an paylaştığı bilgiler dışında farklı ayrıntılar paylaşmayacağını söyledi.

Sayan, “Kürtler artık terörden bezmiş durumda. Bulundukları tüm ülkelerde terörden çok çektiler ve bu bizi 100 yıl geriye götürüyor” diye konuştu.

Silahla ve savaşla demokratik mücadelenin iç içe yürütülemeyeceğini vurgulayan Sayan, “İnşallah bu hareket başarılı olur” ifadelerini kullandı.

Savcı Sayan, “yeni oluşuma dair bir takvim varmı” sorusuna ise, “Biz işin dışındayız. Dolayısıyla partiyi kuracak olan kişiler ayrıntıları daha iyi biliyor. Ben aldığım kesin duyumu paylaştım ki çok önemli bir bilgi bu” şeklinde yanıt verdi.

Kılıçdaroğlu gündeme getirmişti

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 4 Kasım’da yaptığı açıklamada, “HDP'ye alternatif bir Kürt partisi kurdurmak için harekete geçtiler. Bunu iyi biliyorum” demişti.

Konuk olduğu Youtube kanalında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iktidarın Millet İttifakı'nı parçalamak istediğini öne sürmüştü.

Kılıçdaroğlu, “Millet ittifakını parçalamak istiyorlar. HDP'ye alternatif bir Kürt partisi kurdurmak için harekete geçtiler. Bunu iyi biliyorum. İktidar havuz medyasında bize bir şey yapamayacağını anladı. CHP'ye yakın medyaya teklif götürüyorlar. Ben bunu biliyorum. Ayrı bir parti kurmak için ciddi paralar ortaya koyuyorlar. Para hazır gel deniyor” ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: Diyarbakır Söz