Sistemin esas patronu millet

İÇİŞLERİ Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye'deki mevcut sistemde her an bir kurumun patron olabildiğini öne sürerek, "Bir gün yargı patron, bir gün yasama patron, bir gün yürütme, bir gün medya patron. Eğer hafif bir ekonomik kriz olursa IMF patron. Yeni sistemde esas patron millet olacak" dedi.

Haberler 05.03.2017 - 13:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakan Süleyman Soylu, Mulaya yapaca ziyaret öncesi Bodruma gelerek vatandalarla bulutu. Bodrumda bir restorana gelen çileri Bakan Soyluyu kalabalk bir topluluk enlik havasnda karlad. Bakan Soylu, Sivili Toplum Örgütleri temsilcileri, muhtarlar ve kamu kurum temsilcileri ve partililer ile birlikte kahvalt yapt.

ÖZERKLK LAN EDN DE GÖRELM

PKKya seslenen Bakan Soylu, Hadi bakalm özerklik ilan edin de görelim dedi. Bakan Soylu, Bu sistemde yeniden bir 27 Maysta karlaabiliriz. Yeniden 71 muhtras ile karlaabiliriz. Yeniden 80 darbesi ile karlaabiliriz. Yeniden geziyle, yeniden 17 - 25 Aralk ve 15 Temmuzla karlaabiliriz. 7 Hazirandan sonra bir siyasi partinin ortaya koyduu tavr PKKnn Sözde siyasetteki temsilcisi hedefinin ortaya koyduu tavr hep birlikte hatrlyoruz. Kurallarn tahtalarn özerklik ilan edeceklerdir öyle mi? Nusaybinde özerklik ilan edeceklerdi. Hiçbir ekilde bu ülkenin insann birbirinden ayramadlar ayramayacaklar. Bundan sonra top ayamzda istediimizi yaparz. Hadi bakalm gel de bugün özerklik ilan et de görelim. Niye sesin çkmyor, demokrasiyi istismar etmek ve Truva at olarak görüp istedii hedefe ulamak için bu ülkeyi bertaraf edebilmek için ellerinden geleni yaptlar. Bu milletin o tablolar hiç unutmaman istiyorum. 7 Hazirandan sonra Acaba ne olacak hükümet kurulacak m, kurulmayacak m, acaba biz terörle mücadele edebilecek miyiz, acaba kararlar nasl veri verebileceim hepimizin kafasn kurcalayan birçok soru iaretinin olduu bir anlay hep birlikte yaadk. Yine millet devreye girdi ve 1 Kasmda kararn verdi ve biz tek bamza iktidar olduk. Millet bunlara kar cevabn oyla ve sandkla verdi. Bizim milletimiz ne istediini bilen bir millettir eklinde konutu.

ARTIK MLLETN BORUSU ÖTECEK

Soylu, milletin borusunun öteceini söyleyerek, Ana muhalefet Partisinden bahsedeyim, sandkta yüzde 24, 25, 26da kald hep. Bir adm daha öte atmak istiyor mu? Hayr. Peki atyor mu? Hayr. Niçin bugüne kadar ihtiyaç duymad? çünkü, neden ihtiyaç duymad çok açk. çünkü bir gün vesayet, bir gün Yargtay, bir gün Anayasa Mahkemesi onlar iktidara getirdi. Ne dedi peki, sizin oraya ihtiyacnz yok. Sizin bizim verdiimiz kurallar bu ülkeye dikta etmenize ihtiyacmz var. Ben de diyorum ki geçti o günler. Bugün kimsenin deil, vesayet makamlarnn deil, bugün bu milleti adam yerine insan yerine koymayanlarn deil. Siz o vatandalarn deil, ama ülkeyi bize de reddederiz diyenlerin deil. Artk onlarn borusu ötmüyor, bugün milletin borusu ötüyor sözlerine yer verdi.

ARTIK HDP VE PKK LE TTFAK ETME

CHPnin HDP ve PKK ile ittifak etmemesini belirten Bakan Soylu, Yeni sistem nasl olacak? Herkes belli bir yüzde almak zorunda. Artk yüzde 25 -26lar yetmeyecek. PKK ile ittifak etme bu milletin cann actma. Tekrar buradan uyaryorum, HDP ve PKK ile ittifak edeceine ülkenin yarnlarn düünün. HDP ve PKK ile ittifak edeceini ülkenin yarn düünen bu ülkeyi bölmeye düünen deil eki 30 derecede karda kta varln ve birliini kimseye teslim etmeyen ana düünmeyen ve vatanm diyen o insanlarla ittifak et diye konutu.

Ana Sayfaya Git