Görüş Bildir

Sistemin esas patronu millet

İÇİŞLERİ Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye'deki mevcut sistemde her an bir kurumun patron olabildiğini öne sürerek, "Bir gün yargı patron, bir gün yasama patron, bir gün yürütme, bir gün medya patron. Eğer hafif bir ekonomik kriz olursa IMF patron. Yeni sistemde esas patron millet olacak" dedi.

Sistemin esas patronu millet

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Muğla’ya yapacağı ziyaret öncesi Bodrum’a gelerek vatandaşlarla buluştu. Bodrum’da bir restorana gelen İçişleri Bakanı Soylu’yu kalabalık bir topluluk şenlik havasında karşıladı. Bakanı Soylu, Sivili Toplum Örgütleri temsilcileri, muhtarlar ve kamu kurum temsilcileri ve partililer ile birlikte kahvaltı yaptı.

"ÖZERKLİK İLAN EDİN DE GÖRELİM"

PKK’ya seslenen Bakan Soylu, "Hadi bakalım özerklik ilan edin de görelim" dedi. Bakan Soylu, “Bu sistemde yeniden bir 27 Mayısta karşılaşabiliriz. Yeniden 71 muhtırası ile karşılaşabiliriz. Yeniden 80 darbesi ile karşılaşabiliriz. Yeniden geziyle, yeniden 17 - 25 Aralık ve 15 Temmuz’la karşılaşabiliriz. 7 Hazirandan sonra bir siyasi partinin ortaya koyduğu tavrı PKK’nın Sözde siyasetteki temsilcisi hedefinin ortaya koyduğu tavrı hep birlikte hatırlıyoruz. Kurallarını tahtalarını özerklik ilan edeceklerdir öyle mi? Nusaybin’de özerklik ilan edeceklerdi. Hiçbir şekilde bu ülkenin insanını birbirinden ayıramadılar ayıramayacaklar. Bundan sonra top ayağımızda istediğimizi yaparız. Hadi bakalım gel de bugün özerklik ilan et de görelim. Niye sesin çıkmıyor, demokrasiyi istismar etmek ve Truva atı olarak görüp istediği hedefe ulaşmak için bu ülkeyi bertaraf edebilmek için ellerinden geleni yaptılar. Bu milletin o tabloları hiç unutmamanı istiyorum. 7 Hazirandan sonra Acaba ne olacak hükümet kurulacak mı, kurulmayacak mı, acaba biz terörle mücadele edebilecek miyiz, acaba kararları nasıl veri verebileceğim hepimizin kafasını kurcalayan birçok soru işaretinin olduğu bir anlayışı hep birlikte yaşadık. Yine millet devreye girdi ve 1 Kasım’da kararını verdi ve biz tek başımıza iktidar olduk. Millet bunlara karşı cevabını oyla ve sandıkla verdi. Bizim milletimiz ne istediğini bilen bir millettir” şeklinde konuştu.

"ARTIK MİLLETİN BORUSU ÖTECEK"

Soylu, milletin borusunun öteceğini söyleyerek, “Ana muhalefet Partisi’nden bahsedeyim, sandıkta yüzde 24, 25, 26’da kaldı hep. Bir adım daha öte atmak istiyor mu? Hayır. Peki atıyor mu? Hayır. Niçin bugüne kadar ihtiyaç duymadı? Çünkü, neden ihtiyaç duymadı çok açık. Çünkü bir gün vesayet, bir gün Yargıtay, bir gün Anayasa Mahkemesi onları iktidara getirdi. Ne dedi peki, sizin oraya ihtiyacınız yok. Sizin bizim verdiğimiz kuralları bu ülkeye dikta etmenize ihtiyacımız var. Ben de diyorum ki geçti o günler. Bugün kimsenin değil, vesayet makamlarının değil, bugün bu milleti adam yerine insan yerine koymayanların değil. Siz o vatandaşların değil, ama ülkeyi bize de reddederiz diyenlerin değil. Artık onların borusu ötmüyor, bugün milletin borusu ötüyor" sözlerine yer verdi.

"ARTIK HDP VE PKK İLE İTTİFAK ETME"

CHP’nin HDP ve PKK ile ittifak etmemesini belirten Bakan Soylu, “Yeni sistem nasıl olacak? Herkes belli bir yüzde almak zorunda. Artık yüzde 25 -26’lar yetmeyecek. PKK ile ittifak etme bu milletin canını acıtma. Tekrar buradan uyarıyorum, HDP ve PKK ile ittifak edeceğine ülkenin yarınlarını düşünün. HDP ve PKK ile ittifak edeceğini ülkenin yarını düşünen bu ülkeyi bölmeye düşünen değil ekşi 30 derecede karda kışta varlığını ve birliğini kimseye teslim etmeyen ana düşünmeyen ve vatanım diyen o insanlarla ittifak et“ diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi