Siyasiler ne dedi?

Asgari ücretin 4 bin 250 lira olarak açıklanması, siyasi parti liderlerinin de gündemini oluşturdu. MHP memnuniyetle karşılarken, CHP yadırgamıyoruz diyerek, değerlendirdi.

Haberler 17.12.2021 - 00:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HABER MERKEZ

Milyonlarca çalan yakndan ilgilendiren ve dün Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan tarafndan 4 bin 250 lira olarak açklad Asgari ücret, siyasi parti liderlerinden de destek gördü.

BAHçEL, SON 5: YILLIN ZAMMI

MHP Lideri Devlet Bahçeli, Twitterdaki hesabndan yapt açklamada, Asgari Ücret Tespit Komisyonunun çalmalarn tamamladn, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann yeni asgari ücreti açkladn anmsatt. Bahçeli, Milyonlarca içimizin heyecan ve merakla bekledii asgari ücret rakam yüzde 50,44 orannda yaplan zamla birlikte 2 bin 825 liradan 4 bin 250 liraya yükseltilmitir. Memnuniyetle ifade ediyorum ki, son 50 ylda en yüksek asgari ücret miktar belirlenmitir. Asgari ücretten 2022 ylndan itibaren gelir vergisiyle damga vergisinin alnmayacak olmas da bir baka deerli ve sevindirici gelimedir. Emeiyle, aln teriyle, helal mücadelesiyle ekmeinin peinde olan kardelerimiz sahipsiz deildir, yalnz olmadklar belgelenmitir dedi.

ÜCRETN GELD AAMA YÜREKLERE SU SERPMTR

Bahçeli, asgari ücretin, çilere normal bir çalma günü karl ödenen ve içinin gda, konut, giyim, salk, ulam ve kültür gibi zorunlu ihtiyaçlarn günün fiyatlar üzerinden asgari düzeyde karlamaya yetecek ücret olduunu belirterek, unlar kaydetti:

Bu ücretin geldii aama yüreklere su serpmitir. Bütün içilerimize yeni asgari ücretin hayrl uurlu olmasn diliyorum. çi ve iveren temsilcilerini kutluyorum. Konuya hassasiyetle yaklaan ve içilerimizin yannda duran bata Sayn Cumhurbakanmz olmak üzere çalma ve Sosyal Güvenlik Bakanmza teekkür ediyorum. Milliyetçi Hareket Partisi olarak, yeni asgari ücreti desteklemenin yannda, ülkemize güvenen, milli birlik ve dayanma ruhunun varlna hizmet eden herkesin, her insanmzn mutlak surette kazanacana, huzurlu ve refah içinde bir gelecee kavuacana inanyoruz. nsanlk tarihi göstermitir ki, karamsarlk ablukas, umutlu ve imanl duru karsnda krlp dalmtr. Bugünkü artlarda siyasette, ekonomide, diplomaside, güvenlik alannda sürdürülen hakl mücadeleye safiyetle omuz ve ömür verenlerden Allah raz olsun diyorum.

KILIçDAROLU ÜCRET YADIRGAMIYORUZ

CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolu, 4 bin 250 lira olarak açklanan asgari ücrete ilikin, 4 bin 250 liray yadrgamyoruz. Eer enflasyonu ve fiyat artlarn kontrol ederlerse 4 bin 250 liray en azndan asgari ücretli kardelerimiz biraz nefes alarak sürdürebilirler. Bütün mesele enflasyonun kontrol edilip edilmemesinde yatyor dedi. Klçdarolu bu açklamay, Saadet Partisi (SP) Genel Bakan Temel Karamollaolunu ziyaretinde yapt.

VATANDAIN GEçNEBLECE BR ÜCRET OLMALI

SP lideri Karamollaolu ise eskiden cumhurbakanlar ve babakanlarn asgari ücret açklamadn belirterek, unlar söyledi: Önceden asgari ücreti, komisyon bakanlar açklard. imdi bizzat Cumhurbakan açklama yapma gerei duyuyor. Burada da önem verdii husus, nispet. Yani ben bunu, Büyük bir art meydana geldi manasnda anlyorum. Ama enflasyon rakamlarn, dolar, euroyu dikkate alarak; bunun bir vatandan gündelik geçimini salayp salayamayacana göre deerlendirmek gerekir. 4 bin 250 lira hakikaten iyi bir rakam, fena bir rakam deil. Ama vatanda geçinemiyorsa 4 bin 250 deil, 5 bin 250 olsa da fark olmaz. Mühim olan bu asgari ücretle 4 kiilik bir ailenin kendi ihtiyacn karlayabilmesidir. Asgari ücret açlk snrnda olamaz, açlk snrnn altnda hiç olamaz. Kaç olursa olsun, ben rakamn üzerinde durmuyorum. Vatandan geçinebilecei bir ücret olmal. Onun için de enflasyonun yüksek olduu bir dönemde rakamlarn üzerine odaklanmak doru bir yaklam olmuyor. Eer yaplan zam, açlk snr ve enflasyonun altnda kaldysa zam deildir .

HDP GÜZEL BR RAKAM DEL

HDP zmir Milletvekili Serpil Kemalbay Pekgözegü, Mecliste düzenledii basn toplantsnda, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann asgari ücreti 4 bin 250 lira olarak açkladn anmsatt. Erdoann önceki açklamalarnn, asgari ücret beklentilerini yükselttiini belirten Pekgözegü, Rakama indirgenmi bir asgari ücret içinde, bulunduumuz ekonomik kriz ortamnda güzel bir rakam deil. ifadesini kulland.

Pekgözegü, döviz kurundaki art nedeniyle ürünlerin fiyatlarnn çok ksa sürede arttn, asgari ücretin pahallk karsnda eridiini savunarak, Türkiye ekonomisinin hzl bir ekilde uçuruma sürüklendii bu dönemde aslnda en iyi çözüm hükümetin istifa etmesidir. diye konutu.

Ana Sayfaya Git