Sokak bedelli askerliği konuştu

Vatandaşlar bedelli askerliği iki yönlü tartışırken, zorunlu askerlik sisteminin meclis tarafından gündeme alarak, köklü çözüm bulmasını istedi.

Haberler 20.07.2018 - 10:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakanl ve Milletvekili Genel Seçimleri öncesinde hükümetin gündeminde olan bedelli askerlik, seçimin ardndan kurulan yeni hükümetin ilk gündem maddesi oldu.

AK Parti tarafndan hazrlanan torba yasada, ya 25 bedel 15 bin Türk liras olarak belirlenirken, önceki yllarda çkan iki bedelli askerlik uygulamasna oranla tek fark, yeni uygulamada gençlerin 28 gün temel askerlik eitimi görmeleri olacak

Kamuoyunda tartma yaratan 28 gün askerlik eitimi ve bedeldi askerliin Diyarbakr Söz Gazetesi haber ekibi olarak vatandalara sorduk.

te vatandalarn bedelli askerlik ile ilgili görüleri;

ÜCRET ÖDEYEN K ZATEN ASKERLK YAPMAMAK çN ÖDÜYOR

Hasan Örer, Bedelli askerliin artlar biraz olumsuz gibi,özellikle fiyat yüksek geldi.Ücreti zorlayc olur.28 günlük bir süreden söz ediliyor bence çok mantksz bir ey.Sonuçta belli bir ücret ödeniyor ve kii askerliini yapm oluyor,bu süreye gerek yok.Ücretini ödeyen kii zaten askerlik yapmamak için o ödemeyi yapyor.

ÜLKEMZDE ASKERLK KONUSUNUN TARTIILMASI GEREK

Yaar Bey, Bedelli askerlie olumlu bakan biri deilim. Zorunlu askerlie de karym. Bedelli askerlik daha çok maddi gücü iyi olan insanlarn askerlik yapmamakta bulduklar bir hukuki boluk. Bedelli askerlikte belirlenen fiyatlar yoksul, emekçi snfn karlayamayaca bir miktar.Bu nedende yoksullar yine askerlik yapmaya devam edecek paras olanlarda askerlik yapmayacak.Bedelli askerlik süresinin 28 gün oluuna ilikinde unu söylemek istiyorum,paray verdikleri için madur edilmezler orda.Fiyat belirleyenler de neye göre belirliyor onu da bilmiyoruz.Bence ülkemizde askerlik konusunun bir bütünlük içersinde tartlmas gerek diye düünüyorum.Bizim açmzdan on be bin lira uygun bir fiyat deil. nsanlar açlk snrnn altnda olan bir aylkla yayorlar.

YAPMAYACAKLARSA EER BU BAYRAIN ALTINDA YAAMASINLAR

Rojhat Aslan,Bence herkes askerlik yapmal. Yapmayacaklarsa eer bu bayran altnda yaamasnlar. Yalnz u da var parasn ödeyenlerin de 28 gün askerlik yapmas doru deil askerlik mantn bittii yerdir. Ücreti düük buldum çünkü hiç paras olmayanda o miktar denkletirip bedelli yapabilir. Son olarak unu demek istiyorum biz yaptysak onlarda yapsn.

DEVLET KRED AçARSA DAHA Y OLUR

Ozan Gümü,Ben askerlik yaptm ama yapmayanlar için iyi bir frsat olduunu düünüyorum.Ücreti de makul bir düzeyde ama tabi ki bu rakam ödeyemeyecek olan vatandalar da var,devlet bu konuda kredi açarsa daha iyi olur.Bedelli askerlik yapanlara 28 günlük bir askerlik yapma süresinin olmas bence olmas gereken bir durum.

YA VE FYATI DÜÜRMELER GEREK

Umut Sayg,Bedelli askerlik yapmay düünüyordum ama ya dolaysyla beni kapsamyor. Ya konusunda biraz daha küçültmeleri isterdim, ayrca fiyatta daha düük olsayd mesela on iki bin gibi bir rakam olsayd çok daha iyi olurdu.

Ana Sayfaya Git