Soylu: Öyle bir yazılım yaptık ki; teröristler kafalarını bile çıkaramayacak

İÇİŞLERİ Bakanı Süleyman Soylu, "Burası eski Türkiye değil. Eskiden dağlarda 15 bin terörist vardı, Şimdi bakın 700 kaldı. İnsansız hava araçlarına öyle bir yazılım yaptık ki mayıs ayında devreye girecek. Sen bırak o teröristlerin yürümesini, kafalarını bile çıkaramayacaklar" dedi.

Haberler 15.03.2019 - 11:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakan Süleyman Soylu, Trabzondan Rizenin Ardeen ilçesine doru yola çkt. Bakan Soylunun konvoyu, Rizenin Pazar ilçesinde kendisine sevgi gösterilerinde bulunanlar tarafndan durduruldu. lçe sakinlerini selamlayan Soylu, sosyal medya hesabndan o anlara ilikin fotoraflar, Rize Ardeene giderken Pazarda yolumuzu kestiler. çileri Bakan olsan da yolunuz kesilir. Allah sevginizi eksik etmesin ifadeleri ile paylat.

Ardeene geçen Bakan Soylu belediye önünde halka hitap etti. Hükümetin yatrmlarndan bahseden Soylu, Ardeenlilerden 31 Mart yerel seçimlerinde güçlü destek istedi. Bakan Soylu, Türkiyenin, kararllkla yürüttüü uyuturucu ve terörle mücadelede önemli baarlara imza attn vurgulad.

ERDOAN TARHE DE NOT BIRAKTI

Snr ötesi harektla Afrine çatr çatr girdiklerini söyleyen Bakan Soylu, Türkiyeyi bir istikrarszla düürebilmek için ellerinden gelen her eyi yaptlar. En son Irakn kuzeyinde bir devlet kurmak istediler. Referandum yaptlar. Kuracaklard da. Sonra bu ülkenin Rizeli Recep Tayyip Erdoan tarihe de not brakt, dünyaya da not brakt. Aramzn en iyi olduu zamanda Irak ile ran bir araya getirdi, Siz devlet mi kuracaksnz Irakn kuzeyinde? dedi. Oturdular orada devlet kurulmasna müsaade etmediler. Amerikaya da Avrupaya da bir ders verdiler. Dediler ki; Ey dünya, biz karar vermedikçe bu corafyada kimse oyun kuramaz. Ne oldu; Afrinde bize aba altndan sopa gösterdiler. çatr çatr girdik. Orada PKKy söktük attk. Irakn kuzeyinde devlet kurup Afrinin merkezinde bir terör merkezi oluturacaklar, oradan buraya bir koridor çekeceklerdi. Türkiyeyi Orta Doudan ve güneyden tamamen ticari yollarndan ve kültürel yollarndan, siyasi yollarndan ayracaklar, Türkiyeyi bir kumpasn içine alacaklard. Biz buna müsaade etmeyiz diye konutu.

BURASI ESK TÜRKYE DEL

Amerikal generallerin, Kandildeki terörist elebalarna zehirli kurun atan silah hediye ettiini aktaran Bakan Soylu, öyle dedi:

Türkiyenin yakasn hiç brakmyorlar. Yllardr PKK terör örgütünü bize musallat ettiler. Bunun destekleyeni kim, çok açk. Amerikal generalleri getirdiler, Kandildeki terörist elebalarna zehirli kurun atan silah hediye ettiler. Oraya her türlü destei veriyorlar; drone eitimi nasl yaplr, helikopter nasl kullanlr, her türlü destei her türlü silah desteini veriyorlar. Gezi olaylarndan bugüne kadar anamzdan emdiimiz sütü burnumuzdan getirdiler. Bugün niye Cumhur ttifakn kurduk? Sadece belediyeleri alabilmek için mi? Bilesiniz ki imdi karmza öyle bir hat çektiler ki içerisinde PKK var, DHKP-C var, içerisinde Amerika var, Avrupa var. Türkiyenin adm atmamasn isteyen ne varsa, hangi husumet varsa karmza koydular. Buras eski Türkiye deil. Eskiden dalarda 15 bin terörist vard. imdi bakn 700 kald. nsansz hava araçlarna öyle bir yazlm yaptk ki mays aynda devreye girecek. Sen brak o teröristlerin yürümesini, kafalarn bile çkaramayacaklar.

TEPELERNE BNYORUZ

Bizim aslanlarmz dalara kovalyor, onlar sçan gibi kaçyorlar diye sözlerine devam eden Soylu, Bugün son 2 ylda 3 bin 333 teröristi etkisiz hale getirdik, 3 bin 99 barnak ve snaklar tarumar ettik, yok ettik. Öyle ehirlerde gezecekler, millete bask yapacaklar; tepelerine biniyoruz, tepelerine. ddiamz çimiz kan alyordu, 13-14 yandaki kz çocuklarn alp, daa götürüp, Murat Karaylan hayvan ile Cemil Bayk hayvannn masasna meze yapyorlard. Eer o çocuklarn hesabn sormaz, o hayvanlarn burnundan fitil fitil getirmezsek namerdiz, namerdiz. Bu millete çok çektirdiler ifadelerini kulland.

AKLIMIZLA ALAY ETMEYE çALIIYORLAR

Muhalefete yönelik eletirilerde bulunan Bakan Süleyman Soylu öyle konutu:

Bir oyun ve bir tezghla kar karyayz. Biz Dou ve Güneydoudaki belediyeleri görevden aldk m 94 belediyeyi, teröre yardm yapan belediyeleri. imdi onlara inat ekilde, ayn 24 Haziranda olduu gibi, Klçdarolu, terör örgütü PKKya ve FETÖye tayc annelik yapyor ve o ittifak yapyor. Y Parti, Saadet Partisi bu ittifak yapyor. Kimse saa sola kaçmasn. çileri Bakan olarak söylüyorum; 299 liste, 299 kiiyi, bir taraftan CHPden, bir taraftan Y ve Saadet Partisinden belediye ve il genel meclisi üyesi gösterdiler. Hani bir adam var, suratnda meymenet yok, diyor ki, Kürdistanda biz kazanacaz. Batda AK Parti ve MHPye kaybettireceiz. Aklmzla alay etmeye çalyorlar. Biz, Dou ve Güneydoudaki belediyelerden süpürdük PKKy, imdi onlar bütün Türkiyeye Klçdarolu, Y Parti ve Saadet Partisi vastasyla bunu yaymaya çalyorlar. Belediye meclislerine nifak tohumu ekmeye çalyorlar. Allahn severseniz buna frsat vermeyin, verdirtmeyin.

BÖYLE SYASETE DE YAZIKLAR OLSUN

CHP lideri Kemal Klçdarolundan memlekete hayr gelmediini söyleyen Bakan Soylu, unlar kaydetti:

Allahnz severseniz bu Klçdarolunun bugüne kadar memlekete hayr geldi mi? Hayr. Klçdaroluna göre Murat Karaylan, Cemil Bayk ona dost, Tayyip Erdoan ona düman. Yazklar olsun, böyle siyasete de yazklar olsun. Nefretinden ve husumetinden her eyi, her tarafa gidip bir siyaset aklyla deil, birilerinin kendi kulaklarna üfürmesiyle birlikte att bu admlar, Türkiyenin önünü kapatmaya yönelik admlardr. Bu Tayyip Erdoan futbolu biliyor mu? Biliyor. Bu 4,5 ylda, u topu Tayyip Erdoann ayana bir verin Allahnz severseniz, zillet ittifaknn kalesinde yer alan Klçdarolunun kalesinin bir 90na çaksn, bir çatalna çaksn.

57 bin uyuturucu satcsn kodese tktklar aktaran Bakan Soylu, Cumhuriyet tarihinin en büyük operasyonlaryla uyuturucuya ar darbe vurduklarn ifade etti.

lçe sakinlerinin youn ilgi gösterdii çileri Bakan Süleyman Soylu, daha sonra katlaca miting için Fndkl ilçesine hareket etti.

Ana Sayfaya Git