Suç tahkikatı yüzde 35 arttı

Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz, suç oranlarındaki artış ve yeni suç çeşitlerinin oluşması nedeniyle Diyarbakır'da son 2 yılda açılan soruşturma sayısında yüzde 35- 40 oranlarında artış yaşandığını söyledi.

Haberler 03.09.2019 - 12:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda yeni adli yl, hakim, savc, avukat ve adliye personelinin katlmyla adliye bahçesinde düzenlenen törenle açld. Törene Vali ve Büyükehir Belediye Bakan Vekili Hasan Basri Güzelolu, Cumhuriyet Basavcs Ahmet Yavuz, Adalet Komisyonu Bakan Ercan Aslan, Jandarma Bölge Komutan Tugeneral Mehmet Baolu, Baro Bakan Cihan Aydn , hakim ve savclarn yan sra davetliler katld.

YEN ADLI YIL AçILII

Yeni adli yl açl töreninde konuan Diyarbakr Cumhuriyet Basavcs Ahmet Yavuz, suç oranlarndaki art ve yeni suç çeitlerinin olumas nedeniyle son iki ylda açlan soruturma saysnda yüzde 35- 40 oranlarnda art yaandn söyledi. Basavc Yavuz unlar söyledi:

SUç TAHKKATI ARTTI

Türkiyede yargnn tad yük ve sorumluluun her geçen gün daha arttna dikkat çekerek, Sosyal ve ekonomik deiimler, toplumsal düzenin ve huzurun korunmas için eskisinden daha fazla gayret sarf etmemizi zorunlu klyor. Suç oranlarndaki art ve yeni suç çeitlerinin olumas, yargnn yükünü daha da arttryor. Diyarbakr, Güneydou Anadolu Bölgesindeki jeopolitik konumu, nüfus art ve youn insan sirkülasyonu nedenleriyle adli olaylarn bu kapsamda ivme kazand ve son iki yl içerisinde her yl soruturma saylarnn yaklak yüzde 35-40 oranlarnda art gösterdii gözlemlenmitir.

ÖZVERL BR çALIMA

Meslektalarmzn özverili çalmalar ile dosyalar özenle detayl bir ekilde incelenmekte, makul sürelerde yarglamalarn yaplmas ve kararlarn verilmesi öngörülmektedir. Adalet Bakanlmzn 2019 ylnda uygulamaya koyduu projeler kapsamnda yargda hedef süreler belirlenmitir. Diyarbakr Adliyesi olarak belirlenen sürelerde soruturma ve kovuturmalarn yaplmasna azami gayret gösterilmektedir. Bilindii üzere darbe teebbüsünden sonra Yarg tekilatnn yaklak üçte birlik bölümü FETÖ terör örgütü üyelii veya iltisakl olmas nedeniyle ihraç edilmitir. Bu arada oluan büyük boluk üç yl gibi ksa sürede yeni yarg mensuplarnn meslee alnmasyla doldurulmaya çallmtr dedi.

KADINA YÖNELK DDET KINADI

Adalet Komisyonu Bakan Ercan Aslan ise bu yl adli yl art arda gelen kadn cinayetleri ve son olarak herkesi derinden etkileyen Emine Bulut cinayeti nedeniyle buruk ekilde açtklarn belirterek kadna yönelik iddeti knad. Adalet Komisyonu Bakan Aslan Bu yl adli yl art arda gelen kadn cinayetleri ve son olarak hepimizi derinden etkileyen Emine Bulut cinayeti nedeniyle buruk bir ekilde açyoruz. Ben bu vesile ile kadna yönelik iddeti knyor, bu tür olaylarn tekrar yaanmamas ve faillerin hakkettii en ar cezay almas konusunda tüm mesai arkadalarmzla birlikte üzerimize düen sorumluluun farknda olduumuzun bilinmesini istiyorum. Bu aclarn tekrar yaanmamasn temenni ediyorum. Bizler her sene olduu gibi bu sene de Diyarbakr Adliyesi çalanlar olarak gecikmi adalet, adalet deildir anlay içerisinde fedakarca çalmamza devam edeceiz diye konutu.

Ana Sayfaya Git