"Sürecin tek bir dosya altında soruşturulmasını bekliyoruz"

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümüne ilişkin soruşturmada, savcılığın takipsizlik kararının kaldırılmasına ilişkin, "Bu süreç içerisinde bütün soruşturma dosyalarının ve davalarının da birleştirilmesini ve tek bir soruşturma dosyası altında bu sürecin soruşturulmasını bekliyoruz." dedi.

Haberler 12.04.2018 - 10:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Destici, partisinin genel merkezinde düzenledii basn toplantsnda gündeme ilikin deerlendirmelerde bulundu.

Türk Polis Tekilatnn 173. kurulu yl dönümü dolaysyla emniyet mensuplarn tebrik eden Destici, Hakkaride nöbet srasnda düerek ehit olan Piyade Sözlemeli Er Cumali Sartaa Allahtan rahmet, yarallara acil ifalar diledi.

Destici, Suriyede 7 yldr iç sava yaandn ve vekalet savann yapldn ifade ederek, Bildiiniz üzere kimyasal gaz iddiasyla ABDnin ban çektii Atlantik ttifak hem Dou Akdenizde hem de Suriyede muazzam askeri güçlerini vitrine tayacak hamlelerde bulunmaya balad. diye konutu.

Türkiyenin bölgede mevcut durumu gözeterek hareket etmesi gerektiini vurgulayan Destici, Türkiyenin bu corafyada ömrünü devam ettirebilmesi için bu tehlikeyle mücadele etmekten baka seçenei yoktur. Ya PKK/YPG ile onun koruyucusu olan CENTCOMu bölgeden çkarp atacaz ya da terörle uramaya devam edeceiz. Yani Türkiye bu konuda hangi bedel ödemesi gerekiyorsa bugün ödemeli ve iini asla ve kata yarm brakmamaldr. deerlendirmesinde bulundu.

- Hangi yata olursa olsun

Hükümetin çocuklara yönelik cinsel istismarla ilgili düzenlemeleri deerlendiren Destici, bakanlklar düzeyinde yaplan çalmalarn Meclise sunulduunu anmsatt.

Bu çalmay desteklediklerini ama eksik bulduklarn kaydeden Destici, öyle devam etti:

Bir kz çocuunu hangi yata olursa olsun, hele ki küçük yataysa kaçrp tecavüz ettikten sonra öldüren cinsi sapk, cani için idam cezasn getirmiyorsanz, gerisinin bizim nezdimizde hiçbir kymeti yoktur. dam cezas gelmeden ne o çocuklarn ah alnm olur, ahlar yerde kalmaya devam eder ne ailelerinin içi ferahlar ne de adalet tecelli etmi olur. Onun için mutlaka ama mutlaka kzlarmz, çocuklarmz kaçrp, tecavüz ettikten sonra öldüren bu cani sapklar için idam cezasnn mutlaka getirilmesi gerekir.

Muhsin Yazcolunun ölümüne ilikin soruturmada, savcln takipsizlik kararnn kaldrlmasn da deerlendiren Destici, sürecin aydnlatlmasnda önemli bir gelimenin yaandn ifade etti.

Yazcolunun ölümüne ilikin tüm soruturmalarn takipçisi olduklarnn altn çizen Destici, Bu süreç içerisinde bütün soruturma dosyalarnn ve davalarnn birletirilmesini, tek bir soruturma dosyas altnda bu sürecin soruturulmasn bekliyoruz. dedi.

Ana Sayfaya Git