Taşçıer yargılaması durdu

HDP'li İmam Taşçıer ile partinin tutuklu eski vekilleri İdris Baluken ve Çağlar Demirel’in yaptıkları konuşmalar nedeniyle yargılandığı davada mütalasını açıklayan savcı, Baluken ve Demirel hakkında hapis cezası talebinde bulundu. Dokunulmazlığı bulunan Taşçıer'in yargılaması ise 3 yıl sonra savcılık talep edince durduruldu.

Haberler 12.06.2021 - 00:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Halklarn Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakr Milletvekilleri mam Taçer ile partinin tutuklu bulunan eski vekilleri dris Baluken ve çalar Demirelin Cizre, Sur ve Nusaybinde uygulanan sokaa çkma yasaklar srasnda katldklar televizyon programnda yaananlar devlet terörü olarak tanmlayp, sorumlu olarak ise cumhurbakan ve babakan gösterdikleri konumalar dolaysyla yarglandklar davada mütalaa verildi.

Her üç isme Cumhurbakanna hakaret, devleti ve kurumlarn alenen aalama ve kamu görevlisine hakaret suçlamalarnda bulunulan Diyarbakr 12 Asliye Ceza Mahkemesinde görülen dava, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann avukatlarnn bir önceki celseye katlmasyla hz kazand.

Davann son durumas mahkeme heyetinin bu yönde herhangi bir ara karar olmakszn celse arasnda avukatlardan habersiz dosya üzerinden görüldü. Cumhuriyet Savcs her üç isme ceza isteminde bulunduu mütalaasn mahkemeye sundu.

DEMREL VE BALUKENE CEZA STEM

Savclk mütalaasnda Demirel ve Balukenin söz konusu konumay milletvekili iken yaptklar, daha sonra vekil seçilemedikleri belirtilerek yaptklar konumalarla yürütme yetkisini kullanan Bakanlar Kurulunu küçük düürdükleri, Cumhurbakann onur ve erefini rencide ettikleri, dönemin babakan Ahmet Davutolunun onur, eref ve saygnlklarna saldrdklar öne sürüldü.

Savc, Baluken ve Demirelin ayr ayr devleti ve kurumlarn alenen aalamadan 6 ay ile 2 yl, Cumhurbakanna hakaretten 1 ila 4 yl, kamu görevlisine hakaretten ise 1 ila 2 yl aras deien hapis cezasyla cezalandrlmasn istedi.

TAçIERN YARGILAMASI DURDURULDI

ddia makam, Baluken ve Demirele dair ayr ayr 2 yl 6 ay ile 8 yl aras deien hapis cezas istedii mütalaasnda vekillii devam eden mam Taçerin ise Anayasann 83üncü maddesinde tanmlanan yasama dokunulmazl kapsamnda yarglamasnn durdurulmasn istedi.

Yaklak 3 yldr devam eden yarglamann balangcndan bu yana Taçerin avukatlarnn müvekkillerinin yasama dokunulmazl bulunmas nedeniyle yarglanmasnn durdurulmas talebini dikkate almayan mahkeme, savcnn talebini kabul ederek, Taçerin yarglamasnn durdurulmasna ve dosyasnn ayrlmasna karar verdi.

Ana Sayfaya Git