TBMM Dijital Mecralar Komisyonu, Facebook temsilcilerini dinledi

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu, Facebook temsilcilerini dinledi. Facebook Ortadoğu Kuzey Afrika ve Türkiye'den Sorumlu Direktörü Azzam Alameddin, "Türkiye bizim şirketimiz için çok önemli, burada bir ofis açmak istiyoruz. Sadece burada çok fazla kullanıcımız olduğu için değil, artık sahada olmaya karar verdik" dedi.

Haberler 05.11.2021 - 00:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu, AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman bakanlnda topland. Toplantya, Facebook Ortadou Kuzey Afrika ve Türkiyeden Sorumlu Direktörü Azzam Alameddin, Facebook Türkiye ve Azerbaycan Kamu Politikalar Direktörü Sezen Yeil ve Facebook Türkiye Tüzel Kii Temsilcisi Avukat Ali Ozan Karaduman katld.

Toplantnn açl konumasn yapan Yayman, sosyal alarn dünyada da Türkiyede de çok konuulan ve tartlan konu balklarndan biri olduunu belirterek, sosyal alarn, insanlarn kendilerini ifade edecekleri bir demokratik zemin olmaktan çkp kara propaganda merkezi haline geldiini ve bunu doru bulmadklarn söyledi.

Türkiyenin, sosyal a salayclarndan baz talepleri olduunu ifade eden Yayman, Temsilcilik açlmasnn sözde deil, özde olmasn istiyoruz. Kat üzerinde bir temsilcilik yerine, burada personeliyle, yönetimiyle olacak. Sadece Facebook ve Instagram için deil, tüm sosyal alar için temsilcilik açlmasn istiyoruz. kincisi vatandalarmzn kiisel haklarnn ve özgürlüklerinin korunmasyla beraber, kiisel verilerinin de kiisel mahremiyetlerinin de korunmas. Bu konuyu çok önemli buluyoruz dedi.

TÜRKYE BZM çN çOK ÖNEML

Facebook Ortadou Kuzey Afrika ve Türkiyeden Sorumlu Direktörü Azzam Alameddin ise, Türkiye bizim irketimiz için çok önemli, burada bir ofis açmak istiyoruz. Sadece burada çok fazla kullancmz olduu için deil, artk sahada olmaya karar verdik. Ancak Türkiyede sahada fiziksel biri olmas kesinlikle sorunlar çözecek diye bir ey yok. Bizim amacmz u, sizin bir ihtiyacnz varsa biz de bunu karlamak isteriz, karlkl diyaloa her zaman açz. Dier kamu kurumlar ile de i birliklerimiz var, onlara da söylüyoruz, karlkl diyalog bizim için çok önemli ifadelerini kulland.

KAYIP çOCUKLARLA LGL çALIMAMIZ OLACAK

Ardndan Facebook Türkiye ve Azerbaycan Kamu Politikalar Direktörü Sezen Yeil, komisyona sunum yapt. Yeil, Facebook olarak Türkiyede teknolojiyi ve inovasyonu desteklemek anlamnda birçok yatrmlar olduunu, 2019 ylnda stanbulda Facebook stasyon adn verdikleri bir merkez açtklarn ancak pandemi nedeniyle beklenen etkinin olumadn söyledi. Pandeminin etkileri kayboldukça tekrar çalmalara hz vereceklerini bildiren Yeil, bu istasyonlar için 20 binden fazla kiinin eitildiini söyledi.

Türkiyede pek çok program balattklarn anlatan Yeil , Amerikada kayp çocuklarla ilgili bir program gelitirdik. Bu uygulama u anda birçok ülkede kullanlmakta. Türkiyede de uygulanmasn istiyoruz. Pandemiden önce Facebook teknik ekiplerimiz asayile birlikte güzel çalmalar gerçekletirdiler. Önümüzdeki dönemde yine bu kayp çocuklarmzla ilgili Türkiyede çalmalarmz olacak diye konutu.

HANG çERKLER KALDIRIYORUZ?

Daha sonra Facebookun içerik standartlaryla ilgili komisyona bilgi veren Yeil, Hangi içerii kaldryoruz? En çok sorulan soru. Hakl olarak herkesin bilme hakk var. effaflk Merkezi ad altndaki bu internet sitemizde bütün bilgilere eriilebilir. Biz buna topluluk standartlar diyoruz. Bunlar belirlerken konunun ilgili uzmanlar ile istiare halinde standartlar belirleniyor. Tabi bu standartlar statik deil. Bildirimler ihtiyaca göre sürekli güncelleniyor ancak hata da olabiliyor ifadelerini kulland.

çeriklerin kaldrlmas konusunda uzman bir ekibin çaltn kaydeden Yeil , hatalar oldukça da düzeltmeye çaltklarn söyledi. Politikalar çerçevesinde; zorbalk, iddete tevik, nefret söylemi, dolandrclk, insanlarn kandrlmas, suçu övmek gibi birçok alanda uzman ekiplerin çaltn söyledi.

TACZ KESNLKLE KABUL ETMYORUZ

Politikalar çerçevesinde en önemli hususlardan birinin de gerçeklik olduunu vurgulayan Yeil, Platformlarmzda paylalan her eyin gerçek olmasn istiyoruz. Yani dezenformasyondan, misenformasyondan bizler de muzdaribiz çünkü bizim platformlarmza zarar verdiini düünüyoruz. O yüzden paylalan her eyin gerçek olmasn salamak için elimizden geleni yapyoruz. Bir dier önemsediimiz konu ise güvenlik. nsanlar platformlar kullanrken kendilerini güvende hissetmelerini istiyoruz. Saldr tehdit varsa bunu hemen ortadan kaldrmak istiyoruz. Bir dier husus gizlilik. nsanlar bize verilerini emanet ediyorlar. Veya özel bilgilerini. Biz bunlar korumak zorundayz. nsanlarn itibarn kazanmak bir dier önem verdiimiz husus. Tacizi kesinlikle kabul etmiyoruz ve bu ekilde içerikleri platformlarmz hzl bir ekilde çkaryor diye konutu.

Ana Sayfaya Git