TBMM Dijital Mecralar Komisyonu toplandı

AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Dijital Mecralar Komisyonu'nda, iletişim tarihine ilişkin sunum yaptı.

Haberler 09.07.2021 - 00:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu, AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman bakanlnda topland. AK Parti Grup Bakan Naci Bostanc, akademik kimlii nedeniyle komisyona, iletiim tarihine ilikin sunum yapt. Bostanc, dijital konusunun derin bir mevzu olduunu belirterek, Temelde insan ve teknoloji arasndaki ilikiden balamak lazm, tarihsel süreç içerisinde insann teknolojik araçlar kullanma tarz ve varsa mütekabil ilikilerle teknolojinin insan üzerindeki etkisi, onun insanolunun içeriini nasl dönütürdüüne ilikin bir deerlendirme icap ediyor. Mevzu derin dememin nedeni, Marxn bir sözü var: Görünen gerçek olsayd bilime gerek kalmazd. Her ey gördüümüz gibi olsayd zaten anlamak için ayrca bir çaba göstermemiz gereksiz olurdu dedi.

ÜMT VE KORKU KLEM

Teknolojik gelime karsnda insann hep korkuyla umut arasnda olduunu belirten Bostanc, Dijital teknolojilere ilikin bir taraftan ümitlerimiz bir taraftan korkularmz var. Tandk bir ümit ve korku ikilemi. Geçmite de dier teknolojilere, dier araçlara kar insann taknd tavrn bir benzeri. Teknolojiye kar, almadmz unsura kar altn, güvendiini arayan bir okuma yazma biçimi. Teknolojik gelimenin arkasnda ortaya çkan yeni toplumsal ihtiyaçlara cevap verme dinamii var. Dijital alana ilikin korku ve ümit hala var diye konutu.

Gerçek dünyada yanlsamalara yer olmadn kaydeden Bostanc, Sosyal medya dediimiz zaman bir bakma, sadece kendi dünyasnda yaayan kabile mantnda insanlarla da balantl bir taraf var. O kadar tarihsel zaman akm, yeni teknolojiler çkm, herkes kendi söylüyor kendisi dinliyor. Sonuçta sosyal medya dediimiz yerde de herkes kendi kabilesine bakyor, dierlerini dinlemiyor, bakmyor. Zaten kullanlan dil, anlatm biçimi ve yakla Twittern karakter snrll düünüldüünde, buna karlk insani etkinlik ve eylemlerinin derinlii düünüldüünde, bu orantszlk dolaysyla ne yaplyor; en kolay yöntem, en kkrtc dil, mahrem duygularn ifa edildii bir alan olarak karmza çkyor ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git