TBMM Genel Kurulu

AK Parti'nin, TBMM Başkanlık Divanı ve ihtisas komisyonlarının partilere göre üye dağılımına ilişkin grup önerisi kabul edildi

Haberler 14.07.2018 - 11:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Buna göre, 20 üyeden oluacak TBMM Bakanlk Divannda AK Partiden 1 bakanvekili, 6 katip üye, 3 idare amiri; CHPden 1 bakanvekili, 3 katip üye, 1 idare amiri olacak

Divanda HDP 1 bakanvekili, 1 idare amiri; MHP 1 bakanvekili, 1 idare amiri; Y Parti ise 1 katip üye ile temsil edilecek

TBMM Genel Kurulunda, AK Partinin, TBMM Bakanlk Divan ve ihtisas komisyonlarnn partilere göre üye dalmna ilikin grup önerisi kabul edildi.

AK Parti, Danma Kurulunda anlama salanamadndan, grup önerisini Genel Kurula getirdi.

Kabul edilen öneriye göre, TBMM Genel Kurulu, haftalk çalma günlerinin dnda 16 Temmuz Pazartesi günü saat 14.00te toplanarak gündeminde bulunan ileri görüecek.

TBMM Bakanlk Divan, Meclis Bakan hariç 20 üyeden oluacak.

Divan üyeliklerinin partilere göre dalm öyle olacak:

AK Parti: 1 bakanvekili, 6 katip üye, 3 idare amiri.

CHP: 1 bakanvekili, 3 katip üye, 1 idare amiri.

HDP: 1 bakanvekili, 1 idare amiri.

MHP: 1 bakanvekili, 1 idare amiri.

Y Parti: 1 katip üye.

htisas komisyonlarndaki dalm

htisas komisyonlarndan Dilekçe Komisyonu 12, Plan ve Bütçe Komisyonu 30, KT Komisyonu 35, Güvenlik ve stihbarat Komisyonu 17, dier komisyonlar ise 26ar üyeden oluacak.

26ar üyeden oluan ihtisas komisyonlarnn partilere göre üye dalm ise öyle olacak:

Adalet, Anayasa, AB Uyum Komisyonu, Bayndrlk, mar, Ulatrma ve Turizm, çevre, Dileri, çileri, nsan Haklarn nceleme, Kadn Erkek Frsat Eitlii, Milli Eitim, Gençlik ve Spor, Milli Savunma, Salk, Aile, çalma ve Sosyal ler, Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji, Tarm, Orman ve Köy leri komisyonlar: AK Parti 13 üye, CHP 6 üye, HDP 3 üye, MHP ve Y Parti 2er üye.

Dilekçe Komisyonu: AK Parti 6 üye, CHP 3 üye, HDP, MHP ve Y Parti 1er üye.

Güvenlik ve stihbarat Komisyonu: AK Parti 8 üye, CHP 4 üye, HDP ve MHP 2er üye ve Y Parti 1 üye.

KT Komisyonu: AK Parti 17 üye, CHP 9 üye, HDP 4 üye, MHP 3 üye, Y Parti 2 üye.

Plan ve Bütçe Komisyonu: AK Parti 15 üye, CHP 7 üye, HDP ve MHP 3er üye, Y Parti 2 üye.

Geçmi dönemlerde üye says bazen artt bazen azald

Öneri üzerinde konuan AK Parti Grup Bakanvekili Mehmet Mu, önerileri hakknda bilgi verdi.

Geçmi dönemlerde TBMM Bakanlk Divan üye saylarnn bazen arttn bazen de azaldna iaret eden Mu, bu dönemde de buna göre dalm yaptklarn belirtti.

MHP Grup Bakanvekili Erkan Akçay da Meclis Bakan hariç, 20 üyeden oluan Bakanlk Divan üye dalmn son derece makul bulduklarn söyledi.

HDP Grup Bakanvekili Fatma Kurtulan ise Meclis balarken aypla balad, iki milletvekili tutuklu. Umarz en ksa sürede bu ayp giderilir. Bu aybn giderilmesi için Meclis Bakannn giriimlerde bulunmas gerekir. dedi.

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, AK Partinin anlalamayan bir hesaplama yöntemiyle, Bakanlk Divan ve ihtisas komisyonlarnda çounluu salamaya çaltn savundu.

TBMM Bakan Binali Yldrm, AK Parti önerisinin kabul edilmesinin ardndan, birleimi 16 Temmuz Pazartesi günü saat 14.00te toplanmak üzere kapatt.

Ana Sayfaya Git