TBMM, yeni yasama yılına 1 Ekim'de başlıyor

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) 27'nci Dönem 3'üncü Yasama Yılı çalışmalarına 1 Ekim Salı günü başlayacak.

Haberler 26.09.2019 - 11:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

19 Temmuzda tatile giren TBMM, 1 Ekimde yeni yasama ylna balyor. TBMMde yasama yl açl nedeniyle ilk tören saat 14.00te yaplacak. TBMM Atatürk Antna çelenk konulmasnn ardndan sayg duruunda bulunulacak.

CUMHURBAKANI ERDOAN KONUACAK

Ardndan TBMM Genel Kurulu, saat 15.00te TBMM Bakan Mustafa entop bakanlnda toplanacak. TBMM Bakan entop, sunu konumasnn ardndan Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, Genel Kurula hitap edecek. TBMM Bakan Mustafa entopun akam 19.00da resepsiyon vermesi de bekleniyor.

YARGI PAKET LK GÜNDEM MADDES

Yeni yasama döneminde TBMM, daha önceki dönemlerde olduu gibi youn bir çalma takvimi takip edecek. Hem Genel Kurul hem de komisyonlar youn mesai yapacak. TBMMnin ilk gündem maddesi ise Yarg Reformu ve Strateji Belgesi olarak bilinen deiiklik teklifi olacak. 38 madde 15 ayr kanunda deiiklik öngören Yarg Reformunun ilk bölümü ile ilgili hazrlklar bu hafta tamamlanacak. AK Partili milletvekillerince Meclise yasa teklifi olarak sunulacak düzenleme Ekim aynn ilk haftas TBMM Adalet Komisyonunda görüülmeye balanacak.

ARATIRMA KOMSYONLARI

2nci yasama ylnda kurulan ve 4 ayr aratrma komisyonunun da çalmalarn tamamlayarak raporlarn Genel Kurula sunmalar bekleniyor. ALS, SMA, DMD, MS hastalklarnda ve kesin tedavisi bilinmeyen dier hastalklarda uygulanan tedavi, bakm yöntemleri, bu hastalarn ve yaknlarnn yaadklar sorunlar ve çözümlerinin belirlenmesi, biliim teknolojileri bamllnn etkilerinin incelenerek olas zararlarnn önlenmesi, bu teknolojilerin kontrollü kullanmnn salanmas için yaplmas gerekenlerin saptanmas, tbbi ve aromatik bitki çeitliliinin korunmasnda, üretiminde ve pazarlanmasnda karlalan sorunlar ile alnmas gereken önlemleri belirlemek ve hayvanlarn haklarnn korunmas ile hayvanlara eziyet ve kötü muamelelerin önlenmesine yönelik kurulan aratrma komisyonlarnn, çalmalarn Ekim aynda tamamlayarak raporlarn Genel Kurula sunmalar bekleniyor.

YASAL DÜZENLEME RAPORDAN SONRA HAZIRLANACAK

Öte yandan, hayvan haklar ile ilgili kurulan aratrma komisyonu raporunun ardndan, hayvan haklar ile ilgili yeni bir yasal düzenleme hazrlanacak. Söz konusu düzenlemenin de bu yasama ylnda Meclis gündemine gelmesi planlanyor.

Ana Sayfaya Git