TBMM'nin imar değişikliği teklifi mesaisi sürecek

TBMM Genel Kurulunda, kaçak yapılarla ilgili düzenlemeler getiren, yüksek binaların inşasının önüne geçilmesini amaçlayan kanun teklifinin görüşmelerine devam edilecek.

Haberler 03.02.2020 - 00:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TBMM Genel Kurulunda bu hafta, AK Parti milletvekillerinin imzasn tayan Corafi Bilgi Sistemleri ve Baz Kanunlarda Deiiklik Yapan Teklif üzerindeki müzakereler devam edecek.

Teklife göre, imar planlarnda bina yükseklikleri serbest olarak belirlenemeyecek. mar planlar ile imar planlarna göre yaplan arazi ve arsa düzenleme ilemlerine kar açlan davalar, ivedi yarglama usulüne tabi olacak.

Büyükehir belediyesi snrlarnn il snr olmas nedeniyle mahalleye dönüen ve nüfusu 5 binin altnda kalan yerlerin, krsal yerleim özelliinin devam edip etmediine büyükehir belediye meclisince karar verilecek.

Deprem riskine kar ileri tasarm yöntemleri ve teknolojileri gerektiren binalarn projeleri, çevre ve ehircilik Bakanlnca çkarlan yönetmelik çerçevesinde yeterli uzmanl haiz mühendislerin gözetiminde yaplacak.

Köylerde ve mezralarda yaplacak konut ve yaplarn projeleri valilik tarafndan onaylanacak, ardndan muhtarla bildirilecek. Projeye aykr yaplar, muhtarlk tarafndan valilie bildirilecek.

Parsel baznda; nüfusu, yap younluunu, kat adedini, bina yüksekliini arttran imar plan deiiklikleri yaplamayacak.

Tanmaz maliklerinin tamamnn talebi üzerine ada baznda yaplacak imar plan deiiklii sonucunda deerinde art olan arsann artan deerinin tamam deer art pay olarak alnacak.

Kylarda imar plan kararyla millet bahçeleri yaplabilecek. Bitlis Ahlatta, Ky Kanununa tabi bölgede, imar plan kararyla resmi kurum alanlar yaplabilecek.

Kynn kumluk veya çakllk olduu alanlarda denize girme, günelenme, amatör su sporlar gibi faaliyetlerin gerçekletirilmesine yönelik rekreatif amaçl iskele yaplamayacak.

Mevzuata uygun hareket etmeyen yap denetim irketlerine 1 yl yeni i almaktan men cezas verilebilecek.

Komisyonlar

Dileri Komisyonu, 5 ubat çaramba günü yapaca toplantda, gündemindeki uluslararas anlamalarn onaylanmasna ilikin kanun tekliflerini görüecek.

çaramba günü, Ön Ödemeli Gayrimenkul Satlarnda Yaanan Sorunlarn Aratrlmas Alt Komisyonu toplanacak.

Ana Sayfaya Git