Temelli: HDP'nin ne yapacağı belli, siz ne yapacaksınız?

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli: 'HDP'nin ne yapacağıyla vakit harcamayın. HDP nerede bir hukuksuzluk varsa orada olacak. Dün ne yaptıysa onu yapacak. Asıl siz ne yapacaksınız?'

Haberler 08.05.2019 - 02:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yüksek Seçim Kurulunun stanbul seçimlerinin yenilenmesi kararnn ardndan toplanan HDP Grup toplantsnda konuan E Genel Bakan Sezai Temelli, YSK karar sonras partilerinin ne yapacana dair tartmalara için Bizim ne yapacamz ile vakit harcamayn. HDP nerede bir hukuksuzluk varsa orada olacak. Siz brakn HDPnin ne yapacan? Siz ne yapacaksnz? HDPnin ne yapaca üzerinden manipülasyonlara gerek yok. HDP demokrasi ve bar ina etmek için mücadele ediyor. Dün ne yaptysak yarn da onu yapacaz. Esas siz ne yapacaksnz. Tecrit konusunda ne yapacaksnz dedi. Temelli, demokrasi güçlerine bütünlük mücadelesi önerirken, hükümete ise avukat ve aile görümelerinin devam etmesi çars yapt.

YÜKSEK SAHTEKARLIK KURULU

Bizler bu hukuksuzlua kar mücadele vermeye devam edeceiz. Ne yaparlarsa yapsnlar bu hak gaspnn karsnda karal bir ekilde bu mücadeleye devam edeceiz. KHK ile ihraç ettiler, mahkeme yolunu kapattlar, YSK eliyle vatandalk hakkn gasp etmeye çaltlar. YSKya KHK ile ihraç edilenlerin durumu soruldu. Hiçbir mahsur yoktur denildi. Bugün mecliste 10 tane KHK ile ihraç edilmi milletvekili var. KHK ile ilgili bir skntn olup olmayaca bizzat YSKya soruldu. YSK olaanüstü hal döneminin hukukuna tabii olarak tüm bu arkadalarmza tuzak kurdu. Tuzakçdr. Yüksek Seçim Kurulu deildir, Yüksek Sahtekarlk Kuruludur.

HDP NEREDE HUKUKSUZLUK VARSA ORADA OLACAK

YSK 36 gün boyunca bu halk oyalad, dün kalkt stanbul seçimlerini yenileme karar ald. AKP ve MHPnin noterine dönmü bir YSK var. HDP ne yapacak? HDP stanbulda aday çkaracak m? HDP nerede bir hakszlk hukuksuzluk varsa orada olacak. HDPsiz bir 31 Mart olmazd, HDPsiz bir gelecek de olmaz. Bizim ne yapacamzla vakit harcamayn. Esas siz ne yapacaksnz? Siz brakn HDPnin ne yapacan siz ne yapacaksnz? Bu tecrit konusunda ne yapacaksnz? Mu seçimleri çalnrken, ne yaptnz? te demokrasi mücadelesi baz hukuksuzluklara srt çevirerek olmaz. Tutarllk ister. O yüzden de diyoruz ki siz bu tecrit konusunda ne yapacaksnz? Bu yaananlar 4 yldr yaananlara sessiz kalmann bedelidir. Tüm adaletsizliklere omuz omuza vererek kar çkmalyz. Ancak o zaman faizmi durdurabiliriz. Leyla Güven 181 gündür açlk grevinde, bu adaletsizlie kar haykryor. Herkesi hukuk mücadelesine çaryor.

MESELE SADECE SADIK DEL, MESELE DEMOKRAS MÜCADELES

Eer bu sessizlie devam ederseniz birçok arkadamz yitirebiliriz. Bu vebali kimse tayamaz. Bakn bu sessizlik nedeniyle 8 gündür 15 tutsak ölüm orucunda. Önümüzde çok az bir zaman kald. Bu insanlarmz yitirmek istemiyorsak seslerine ses katmalyz. Anneler beyaz tülbentleriyle evlatlar, bu ülkenin çocuklar, Türk çocuklar, Kürt çocuklar ölmesin diye mücadele veriyor. O annelere saldranlara kar sesinizi yükseltmelisiniz. Onlar bar için her gün cezaevlerinin önüne gidiyor. Bu zulme ses çkarmalyz. Bu zulme dur demezsek yarn çok geç olacak. Uzuun zamandr muhalefete sendikalara siyasi dinamiklere bu çary yapyoruz. Mesele sadece sandk sonuçlar deil, mesele demokrasi mücadelesidir. Gelin demokrasi mücadelesinde birleelim ki Türkiyenin önü açlsn. Bu demokrasi mücadelesi olmadkça o sandktan ha Ali çkm ha Veli çkm.

ÖCALANLA GÖRÜME: OLUMLU AMA EKSK

Öcalanla kstl bir görüme gerçekletirildi. Gecikmitir, eksiktir ama hukuki anlamda olumlu bir adm olduunu söyleyebiliriz. Fakat bunun burada kalmamas gerekiyor. Düzenli olarak avukat görüünün gerçekletirilmesi gerekiyor. Türkiyenin bu umudu bir kez daha söndürülmemelidir. Tüm hükümlülerin yararland haklardan Sayn Öcalan ve dier üç hükümlü de yararlanmaldr. Kritik bir aamadan bahsettik onun için bunun yasal sürecinin bir an önce belirlenmesi, avukat ve aile görüleriyle bir düzenin tesis edilmesi gerekir. Keyfi uygulamalara artk izin verilmemelidir. Demokratik bir süreçten bahsediyorum. Tüm toplumu bu demokratik mücadele sürecinde inisiyatif almaya, onurlu bar mücadelesinde yan yana gelmeye çalyoruz. Demokrasi meselesinde atlacak adm Kürt meselesinde atlacak bir admdr.

HDP Türkiye seçimlerini belirleyen çok güçlü siyasal bir harekettir. Deiim ve dönüümün önünü açtk. Demokrasi mutlaka HDP ile gelecek. stedikleri kadar barsnlar HDPyi demokratik siyasetin dna itmeye çalyorlar. Bu cumhuriyet demokratikleecek. Bar bu topraklarda yeerecek. Bu da sizlerin mücadelesiyle olacak.

DÜN NE YAPTIYSAK YARIN DA ONU YAPACAIZ

HDPnin ne yapt belli. HDPnin ne yapaca üzerinden manipülasyonlara gerek yok. HDP demokrasi ve bar ina etmek için mücadele ediyor. 31 Martta Türkiyenin özlemini duyduu barn mücadelesini verdik. Dün ne yaptysak yarn da onu yapacaz. Gelin demokrasi ittifaknda bulualm. 23 Haizran stanbul seçimleri bu otoriter sistemin kendini onaylatmasdr. Buna kar bu otoriter rejim karsnda ortaklamak çok önemlidir. Bu bir demokrasi ittifak çarsdr. Bu ülkeyi sürekli bir gerginlik atmosferine tayanlara kar demokrasi güçleri eninde sonunda bu ceberrut iktidardan mutlaka kurtulacaktr.

HDP 31 Mart seçimlerinin snuçlarn belirleyen stratejiyle bir demokrasi alternatifi ortaya çkard. Demokrasi HDPyle gelecek. stedikleri kadar barsnlar çarsnlar. Bu ülkeye demokrasi mutlaka gelecek. Bu cumhuriyet demokratikleecek. Adalet ve hukuk yaam bulacak. Bu da sizlerin mücadelesiyle olacak.

Ana Sayfaya Git