Görüş Bildir

Temelli: HDP'nin ne yapacağı belli, siz ne yapacaksınız?

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli: 'HDP'nin ne yapacağıyla vakit harcamayın. HDP nerede bir hukuksuzluk varsa orada olacak. Dün ne yaptıysa onu yapacak. Asıl siz ne yapacaksınız?'

Temelli: HDP'nin ne yapacağı belli, siz ne yapacaksınız?

Yüksek Seçim Kurulu'nun İstanbul seçimlerinin yenilenmesi kararının ardından toplanan HDP Grup toplantısında konuşan Eş Genel Başkan Sezai Temelli, YSK kararı sonrası partilerinin ne yapacağına dair tartışmalara için "Bizim ne yapacağımız ile vakit harcamayın. HDP nerede bir hukuksuzluk varsa orada olacak. Siz bırakın HDP'nin ne yapacağını? Siz ne yapacaksınız? HDP'nin ne yapacağı üzerinden manipülasyonlara gerek yok. HDP demokrasi ve barışı inşa etmek için mücadele ediyor. Dün ne yaptıysak yarın da onu yapacağız. Esas siz ne yapacaksınız. Tecrit konusunda ne yapacaksınız" dedi. Temelli, demokrasi güçlerine bütünlük mücadelesi önerirken, hükümete ise avukat ve aile görüşmelerinin devam etmesi çağrısı yaptı.

'YÜKSEK SAHTEKARLIK KURULU'

Bizler bu hukuksuzluğa karşı mücadele vermeye devam edeceğiz. Ne yaparlarsa yapsınlar bu hak gaspının karşısında karalı bir şekilde bu mücadeleye devam edeceğiz. KHK ile ihraç ettiler, mahkeme yolunu kapattılar, YSK eliyle vatandaşlık hakkını gasp etmeye çalıştılar. YSK’ya KHK ile ihraç edilenlerin durumu soruldu. Hiçbir mahsur yoktur denildi. Bugün mecliste 10 tane KHK ile ihraç edilmiş milletvekili var. KHK ile ilgili bir sıkıntını olup olmayacağı bizzat YSK’ya soruldu. YSK olağanüstü hal döneminin hukukuna tabii olarak tüm bu arkadaşlarımıza tuzak kurdu. Tuzakçıdır. Yüksek Seçim Kurulu değildir, Yüksek Sahtekarlık Kurulu’dur.

'HDP NEREDE HUKUKSUZLUK VARSA ORADA OLACAK'

YSK 36 gün boyunca bu halkı oyaladı, dün kalktı İstanbul seçimlerini yenileme kararı aldı. AKP ve MHP'nin noterine dönmüş bir YSK var. HDP ne yapacak? HDP İstanbul'da aday çıkaracak mı? HDP nerede bir haksızlık hukuksuzluk varsa orada olacak. HDP’siz bir 31 Mart olmazdı, HDP’siz bir gelecek de olmaz. Bizim ne yapacağımızla vakit harcamayın. Esas siz ne yapacaksınız? Siz bırakın HDP’nin ne yapacağını siz ne yapacaksınız? Bu tecrit konusunda ne yapacaksınız? Muş seçimleri çalınırken, ne yaptınız? İşte demokrasi mücadelesi bazı hukuksuzluklara sırt çevirerek olmaz. Tutarlılık ister. O yüzden de diyoruz ki siz bu tecrit konusunda ne yapacaksınız? Bu yaşananlar 4 yıldır yaşananlara sessiz kalmanın bedelidir. Tüm adaletsizliklere omuz omuza vererek karşı çıkmalıyız. Ancak o zaman faşizmi durdurabiliriz. Leyla Güven 181 gündür açlık grevinde, bu adaletsizliğe karşı haykırıyor. Herkesi hukuk mücadelesine çağırıyor.

'MESELE SADECE SADIK DEĞİL, MESELE DEMOKRASİ MÜCADELESİ'

Eğer bu sessizliğe devam ederseniz birçok arkadaşımızı yitirebiliriz. Bu vebali kimse taşıyamaz. Bakın bu sessizlik nedeniyle 8 gündür 15 tutsak ölüm orucunda. Önümüzde çok az bir zaman kaldı. Bu insanlarımızı yitirmek istemiyorsak seslerine ses katmalıyız. Anneler beyaz tülbentleriyle evlatları, bu ülkenin çocukları, Türk çocukları, Kürt çocukları ölmesin diye mücadele veriyor. O annelere saldıranlara karşı sesinizi yükseltmelisiniz. Onlar barış için her gün cezaevlerinin önüne gidiyor. Bu zulme ses çıkarmalıyız. Bu zulme dur demezsek yarın çok geç olacak. Uzuun zamandır muhalefete sendikalara siyasi dinamiklere bu çağrıyı yapıyoruz. Mesele sadece sandık sonuçları değil, mesele demokrasi mücadelesidir. Gelin demokrasi mücadelesinde birleşelim ki Türkiye'nin önü açılsın. Bu demokrasi mücadelesi olmadıkça o sandıktan ha Ali çıkmış ha Veli çıkmış.

ÖCALAN'LA GÖRÜŞME: OLUMLU AMA EKSİK

Öcalan’la kısıtlı bir görüşme gerçekleştirildi. Gecikmiştir, eksiktir ama hukuki anlamda olumlu bir adım olduğunu söyleyebiliriz. Fakat bunun burada kalmaması gerekiyor. Düzenli olarak avukat görüşünün gerçekleştirilmesi gerekiyor. Türkiye’nin bu umudu bir kez daha söndürülmemelidir. Tüm hükümlülerin yararlandığı haklardan Sayın Öcalan ve diğer üç hükümlü de yararlanmalıdır. Kritik bir aşamadan bahsettik onun için bunun yasal sürecinin bir an önce belirlenmesi, avukat ve aile görüşleriyle bir düzenin tesis edilmesi gerekir. Keyfi uygulamalara artık izin verilmemelidir. Demokratik bir süreçten bahsediyorum. Tüm toplumu bu demokratik mücadele sürecinde inisiyatif almaya, onurlu barış mücadelesinde yan yana gelmeye çalışıyoruz. Demokrasi meselesinde atılacak adım Kürt meselesinde atılacak bir adımdır.

HDP Türkiye seçimlerini belirleyen çok güçlü siyasal bir harekettir. Değişim ve dönüşümün önünü açtık. Demokrasi mutlaka HDP ile gelecek. İstedikleri kadar bağırsınlar HDP’yi demokratik siyasetin dışına itmeye çalışıyorlar. Bu cumhuriyet demokratikleşecek. Barış bu topraklarda yeşerecek. Bu da sizlerin mücadelesiyle olacak.

'DÜN NE YAPTIYSAK YARIN DA ONU YAPACAĞIZ'

HDP'nin ne yaptığı belli. HDP'nin ne yapacağı üzerinden manipülasyonlara gerek yok. HDP demokrasi ve barışı inşa etmek için mücadele ediyor. 31 Mart'ta Türkiye'nin özlemini duyduğu barışın mücadelesini verdik. Dün ne yaptıysak yarın da onu yapacağız. Gelin demokrasi ittifakında buluşalım. 23 Haizran İstanbul seçimleri bu otoriter sistemin kendini onaylatmasıdır. Buna karşı bu otoriter rejim karşısında ortaklaşmak çok önemlidir. Bu bir demokrasi ittifakı çağrısıdır. Bu ülkeyi sürekli bir gerginlik atmosferine taşıyanlara karşı demokrasi güçleri eninde sonunda bu ceberrut iktidardan mutlaka kurtulacaktır.

HDP 31 Mart seçimlerinin snuçlarını belirleyen stratejiyle bir demokrasi alternatifi ortaya çıkardı. Demokrasi HDP'yle gelecek. İstedikleri kadar bağırsınlar çağırsınlar. Bu ülkeye demokrasi mutlaka gelecek. Bu cumhuriyet demokratikleşecek. Adalet ve hukuk yaşam bulacak. Bu da sizlerin mücadelesiyle olacak.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi