“Toplum ikiye bölünecek”

Bağımsız Ankara Milletvekili Nazlıaka: "Bu yasa tasarısı onaylandığı takdirde toplum ikiye bölünecektir. Toplum açıkça 'laik olanlar' ve 'laik olmayanlar' diye ikiye bölünecektir" dedi.

Haberler 03.08.2017 - 09:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bamsz Ankara Milletvekili Aylin Nazlaka, müftülere nikah kyma yetkisi vermeyi öngören yasa tasarsna ilikin, Bu yasa tasars onayland takdirde toplum ikiye bölünecektir. Toplum açkça laik olanlar ve laik olmayanlar diye ikiye bölünecektir. görüünü savundu.

Nazlaka, Mecliste düzenledii basn toplantsnda, içinde bulunulan dönemde AK Parti tarafndan pedofili kültürünün yaratlmaya çalldn iddia etti.

iddeti Önleme ve Rehabilitasyon Derneinin 2016 çocuk stismar Raporuna deinen Nazlaka, rapora göre Türkiyedeki çocuk istismar vakalarnn son 10 ylda yüzde 700 arttn söyledi.

Ensar Vakfnn, Milli Eitim Bakanlyla imzalad protokolü de gündeme getiren Nazlaka, söz konusu vakfn bu protokolle sadece ortaokul ve liselere deil, yaygn eitime ve halk eitim merkezlerine de gireceini ifade etti. Nazlaka, Ensar, bu protokolden ald güçle Halk Eitim Merkezleri kanalyla LYS hazrlk kurslar da açabilecek. Bunun önünde hiçbir engel yok. Bu düzenleme, Ensara kendi müfredatn oluturma yetkisini de veriyor. 10 yl boyunca Ensar Vakf, yaklak 8 milyon kiiye istedii gibi bir eitim dayatma olanana sahip olabilecek. ifadelerini kulland.

Hükümet bu yasa tasarsn getirmesin

Nazlaka, müftülere nikah kyma yetkisi verilmesini öngören yasa tasars hakknda da u görüleri savundu:

u anda yaplmak istenilen tam olarak udur: çinde bulunduumuz bu OHAL döneminde baskc yap bu kadar etkin olmuken, muhalefet susturulmaya, sindirilmeye çallrken bir an önce tecavüzcüleri aklama yasasn, müftülere nikah yetkisi vererek hayata geçirmeyi istiyorlar. Bu yasa tasars onayland takdirde toplum ikiye bölünecektir. Açkça uyaryorum buradan AKP yetkililerini ve hükümet yetkililerini. Toplum açkça laik olanlar ve laik olmayanlar diye ikiye bölünecektir. Tabii AKP, siyasal iktidarn korumak için toplumu kutuplatrma yöntemini bir kez daha hayata geçirmi olacak ve bunun üzerinden bir siyasal fayda elde etmeye çalacaktr. Bir ülkenin çocuklarn, kadnlarn, nesillerini koruyamazsanz siz o ülkenin geleceini de koruyamazsnz.

Sosyal Hizmetler ve çocuk Esirgeme Kurumunun çocuk pornolarnda tespit ettii Türk çocuk saysnn 36 binin üzerinde olduunu belirten Nazlaka, Türkiyede 50 bin çocuun seks kölesi olduunun tahmin edildiini söyledi.

çocuk yataki evliliklerde bir azalma olmamakla birlikte resmi nikahlarda bir azalma görüldüünü ifade eden Nazlaka, Biz, laiklii, cumhuriyet deerlerini hedef aldklar ve her gün bir kadnmzn daha öldüü, bir çocuumuzun daha karanla itildii bu Türkiyeye izin vermeyeceiz. Bizler aydnl yeniden kuracaz. dedi.

Nazlaka, imdiden Hükümeti uyaryoruz. Toplumun, ülkenin bunca sorunu varken Türkiye gündemine toplumsal gerginlik yaratacak ve eninde sonunda geri çekmek zorunda kalacaklar bu yasa tasarsn getirmesinler. Bir an önce geri adm atsnlar. diye konutu.

Öte yandan emekliye ayrlan Diyanet leri Bakan Mehmet Görmezin, helallik istediini anmsatan Nazlaka, Bizler o hakk helal etmiyoruz. ifadesini kulland.

Ana Sayfaya Git