''Trump, gündeme getirdi ama yanındakiler talimata uymuş değil''

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "AK Parti ne kadar güçlü olursa ülkemiz de o kadar güçlüdür. Buna karşılık AK Parti'nin zayıflaması demek, Türkiye'nin savunmasının zayıflaması demektir. Kaderi ülkesiyle bu derece bütünleşmiş bir başka siyasi kadro var mıydı bilmiyoruz. Bizim ülkemiz ve milletimiz için daha yapacak çok işimiz var." dedi.

Haberler 07.10.2019 - 11:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Erdoan, Kzlcahamam gerçekleen AK Parti 29uncu stiare ve Deerlendirme Toplantsnn kapannda konutu. Erdoan, genel merkez yöneticilerinin 7nci Olaan Kongre hazrlklar konusunda bilgilendirme yaptn, AK Parti TBMM Grup Bakannn yeni yasama dönemi gündemiyle ilgili izahat verdiini, Cumhurbakan Yardmcs Fuat Oktayn Cumhurbakanl Hükümet Sisteminin birinci yl deerlendirmesiyle ilgili sunum yaptn ifade etti. Cumhurbakan Erdoan ayrca, Adalet, çileri ve Dileri bakanlarnn da kendi alanlaryla ilgili deerlendirmeler yaptn aktard.

ÜLKEMZ VE MLLETMZ çN DAHA YAPACAK çOK MZ VAR

Cumhurbakan Erdoan, yapmalar gerekeninin ilerine bakp, yola devam etmek olduunu söyleyerek, öyle konutu:

çünkü bizim yapacamz çok ey var. Bunun için de fitneyle, fesatla uramaktansa biz kalkp hayra tevessül ederek ilerimizi yapalm ve ülkemizde bizden beklenenlerin de cevabn vermi olalm. Bunu üzüntüyle belirtmek durumundaym ki, ülkemizde AK Parti ve ahsm söz konusu olduunda her türlü yalan ve iftiray üreten bir mekanizmayla, bunun alcs bir kesim mevcuttur. üphesiz ki yalann müterisi var. Ama dorunun da müterisi var. Biz burada doruya müteri bulmaya çalacaz. Bu dümanln asl sebebini, dünkü konumamda da ifade ettiim, medeniyet davamz, asl hedefinin de milletimizin tarihi, kültürü, deerleri olduunu biliyoruz. AK Partiye saldranlarn gayesi, yerine bir baka partiyi ikame etmek deil, temsil ettii deerleri tümden ykmaktr. Bu bakmdan verdiimiz mücadele, kendimiz için deil milletimiz adnadr. çinden geçtiimiz dönemin gerçei udur; AK Parti ne kadar güçlü olursa ülkemiz de o kadar güçlüdür. Buna karlk AK Partinin zayflamas demek, Türkiyenin savunmasnn zayflamas demektir. Kaderi ülkesiyle bu derece bütünlemi bir baka siyasi kadro var myd bilmiyoruz. Bizim ülkemiz ve milletimiz için daha yapacak çok iimiz var.

YA NEY DETRYORSUNUZ

Kamuoyunu bilgilendirme noktasnda baz eksiklikler bulunduunun altn çizen Cumhurbakan Erdoan, 3 Kasm 2002 milletvekili seçimlerinde yüzde 34,5 ile iktidara geldiklerini kaydetti. 2004 mahalli idareler seçimlerinde yüzde 40 oy aldklarn, 2007 milletvekili genel seçimlerinde ise yüzde 46,6 oy oranna ulatklarn kaydeden Erdoan, unlar söyledi:

2009 yerel seçimini yüzde 39 oy oranyla tamamladk. 2011 milletvekili genel seçiminde yüzde 49,8 ile rekor bir netice elde ettik. 2014 yerel seçiminde yüzde 45 buçuk gibi bir oran yakaladk. Yine 2014 Cumhurbakanl seçiminde yüzde 51,8 oy oranyla dorudan millet teveccühüyle göreve gelen ilk kii olduk. 2015 Haziran seçiminde yüzde 41, Kasm seçimlerinde yüzde 49,5 oy oranna ulatk. 2017 Nisan ayndaki Cumhurbakanl yönetim sistemi halk oylamasnda yüzde 51,5 oy oranyla milletimizin takdirini kazandk. Birileri ne diyor hala, bunu deitirelim ya neyi deitiriyorsunuz? Bu millet, yüzde 51,5 ile bu yeni sistemi ne yapm, onaylam, kabul etmi. Neyi kime soruyorsunuz? Biz millete sorduk. Arkada, Egemenlik kaytsz artsz milletindir yazacak, sen egemenliin bir defa kaytsz, artsz millete ait olduunu kabul etmiyorsun ki. Senin dünyanda, senin kitabnda egemenlik kaytsz artsz malum çevrelere, dadakilere aittir. Onlarla omuz omuza geçersin, omuz omuza gezersin, ondan sonra da aldn oyla, bak seçim kazandk dersin. Yok, bunu kimse yutmaz.

BELEDYE MECLSN CUMHUR TTFAKI YÖNETYOR

Erdoan, 2019 mahalli idareler seçimlerinde, Cumhur ttifaknn yüzde 52,6, AK Partinin ise yüzde 44,3 oy oranna ulatn kaydederek, seçimlerin en çok tartlan yerlerinin Ankara ve stanbul seçimleri olduunu vurgulad. Erdoan, stanbulda Büyükehir Belediye Bakanl seçiminde 31 Martta biz yüzde 48,6 oy alrken, CHP yüzde 48,8 oy oranna ulamt. Tekrarlama seçimindeyse biz yüzde 45te kaldk, CHP yüzde 54,2 oy oranyla seçimi kazanan parti oldu. imdi bir yere geleceim. Büyükehir Belediye Meclisi seçiminde AK Parti yüzde 45,6 ile açk ara birinci parti çkt. Belediye meclisinde CHP ne ald biliyor musunuz, yüzde 38,5 oy oranna ulaabildi. HDP yüzde 4, Y Parti, yüzde 3,5. SP yüzde 2,1 oy oran elde etti. u anda Belediye Meclisinde AK Partinin 176, MHPnin 4, CHPnin 127, Y Partinin 4 üyesi bulunuyor. Peki bunlarn konutuu ne? Hep bakyorsun, ilerine geleni konuuyor. Tamam da Meclisi niye konumuyorsun? Meclisteki tablo, açk ara önde. Bunu bir defa konumamz gerekiyor. Belediye meclisini Cumhur ttifak yönetiyor dedi.

KYETLERLE ORTADA DOLAMANIN Y NYETLE LGL YOKTUR

Elbette milletvekillii ve belediye bakanl olarak kaybettiimiz her yerin muhasebesini yapacak, gereken tedbirleri alacaz. diyen Erdoan, sözlerini öyle sürdürdü:

Ama evvela ortada asla bir baarszlk, telafi edilemeyecek bir ykm olmadn önce kendimiz kabul edeceiz, sonra da bunu milletimize aktaracaz. Rakamlar ve tablo aikarken sürekli aksi yönde ikayetlerle ortada dolamann iyi niyetle ilgili yoktur. Biz her zaman gelecee bakan bir parti olduk. Bugün de yapmamz gereken, geçmiten aldmz dersler nda, hep gelecee bakmak, hep gelecee doru yürümektir. Geçmie ders alma niyetiyle deil de, hesaplama gayesiyle bakmak, bize de, ülkemize de hiçbir ey kazandrmaz. Böyle bir tavr sadece enerjimizin ve zamanmzn boa harcanmasna yol açar. Sizlerden ve tüm arkadalarmdan ricam artk bu tartmalar bir kenara brakp, yedinci olaan kongre sürecimizle partimizi daha da güçlendirmeye odaklanmamzdr.

KENDLERN MUHATAP ALMAYACAIZ

Erdoan, bir kez daha, birlik, dirlik ve kardelik için yeniden yollara düme vakti olduunu söyleyerek, doan, mümkün olduu kadar yapc, kucaklayc, pozitif gündemli bir siyaset izlemeye çaltklarn belirtti. Birilerinin sürekli yalan ve iftira ile bu iklimi zehirlemeye çaltn, ancak mecbur kalmadkça bunlar muhatap almadklarn belirten Erdoan, Bu duruumuz hakkmza, hukukumuza, haysiyetimize bütün bunlara yönelik saldrlar cevapsz brakacamz anlamna gelmiyor. En büyük cevabn da icraatmz olduunu biliyoruz. Bugüne kadar eser üstüne biz eser koyduk. Bunlarn en övündükleri ileri dahi AK Partinin her birinin ardnda çok büyük emek, mücadele olan baar hikayelerinin sadakas olamayacak düzeydedir. Yalandan ve iftiradan rabbimize snarak milletimize kar daima açk sözlü olmaya gayret ettik. Kin ve nefret kokan söylemlerle deil, yaptklarmzla, eserlerimizle bu kifayetiz muhterislerin çaplarn milletimize gösterme yoluna gittik. Biz, 17 yldr her baarmzn gerisinde milletimizin feraseti ve destei olduunu bilerek bu günlere böyle geldik. ayet, önümüzdeki dönemin en iyi ekilde deerlendirir, millete hizmetkrlk olan siyaset amacmza sk skya sahip çkarsak, gelecekte bizi çok daha büyük baarlar bekliyor. AK Parti milletimizin tek umudu olma vasfn koruyor, bundan hiçbir endieniz olmasn diye konutu.

TRUMP GÜNDEME GETRD

Cumhurbakan Erdoan, dün akam bir televizyon programnda güvenli bölge tartmalarna deinerek, unlar kaydetti:

çkm bir ukala, bir eyler söylüyor. Neymi, Güvenli bölgeyi Amerika kendisi planlam, Güvenli bölge olaynn Erdoanla alakas yokmu Ya bunlar geçmii okumaktan aciz zavalllar. Bu ana muhalefetin atklar böyle. Bunlara da televizyonlarda bu imknlar veriyorlar. Bir defa Sayn Obama döneminde bunlar masalarda nasl konutuk, onlara güvenli bölgeyi nasl teklif ettik, nerelerin güvenli bölge olabileceini söyleyen ahsm. Sayn Trump döneminde ayn ekilde. Daha sonra Trump bizim dediimiz noktaya geldi. Ardndan da Fratn dousundan çekilmeyi gündeme getirdi. Ama gündeme getirmeye ramen, Sayn Trumpn yanndakiler bu talimata hala uymu deiller. Ve ne yazk ki PKK/PYD/YPG gibi terör örgütleri burada cirit atyorlar. Irak üzerinden buralara gelen 30 bin TIR. Silah yüklü, mühimmat, araç, gereç yüklü. Bütün bu araçlar kime geliyor? Niçin geliyor? Bunun hesabn sormak bizim hakkmzdr. Zira burada 911 kilometre bu snr boyu bize ait. Biz burada snrz. Ona göre de bütün hesabmz yapmak durumundayz, tedbirimizi buna göre almak durumundayz. Güvenli bölge olarak söylediimiz ve haritada da çizip gösterdiimiz yerler ve Sayn Trumpn 20 mil diyerek ifade ettii 30-32 kilometrelik o derinlik, onun üzerinde yaptmz çalmalar, hizmetler hepsi bizim bu bölgede durumumuzun ne olduunu göstermesi bakmndan çok önemli. Bunu bilmeyecek kadar bunlar aciz ve zavalllar.

Ana Sayfaya Git