Trump: Türkiye'deki nükleer silahların güvenliğinden eminim

ABD Başkanı Donald Trump, Soğuk Savaş'tan beri Türkiye'de tutuldukları iddia edilen Amerikan nükleer silahlarının varlığını doğruladı. Trump, Suriye'deki gerilime ilişkin değerlendirmesinde, "Türkiye'deki Amerikan nükleer silahlarının güvenliğinden eminim" dedi. Suriye'de müzakere çağrısını yineleyen ABD Başkanı'nın, "Kürtler de melek değil" sözleri de dikkat çekti.

Haberler 17.10.2019 - 10:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ABD Bakan Donald Trump, Suriyede yaanan gerilimi deerlendirirken, Washingtonn Souk Savatan bu yana Türkiyede bulundurduu iddia edilen ancak varlklar hiçbir zaman teyit edilmeyen nükleer silahlar hakknda bir pot krd.

Trump, New York Times gazetesinin bir gün önce yaymlad bir haber hakknda, Türkiyedeki Amerikan nükleer silahlarnn güvenliinden eminim ifadelerini kulland.

NYT, Suriye gerilimi nedeniyle Pentagonun ncirlikteki nükleer silahlar geri çekmeyi gözden geçirdiini iddia etmiti. Bununla birlikte, söz konusu silahlarn varl bugüne dek hiçbir zaman resmen kabul edilmemiti.

RUSYANIN SURYEYE YARDIM ETMESNDE SORUN YOK

Trump, Suriyenin kuzeyinden çekildii için iç kamuoyundan gelen eletirileri de yantlad. ABD Bakan, Rusyann Suriyeye yardm etmesinde bir sorun olmadn söyledi. Trump, ihtilafn Türkiye ile Suriye arasnda olduunu belirtip, Eer Suriye, Türkiyeyle yaanan durumda Rusyadan yardm alyorsa bunda sorun yok ifadelerini kulland. Trump, Eer Suriye topraklarn geri almak için savamak istiyorsa, bu onlara ve Türkiyeye kalm dedi.

KÜRTLER DE MELEK DEL

Suriyedeki duruma müzakere yoluyla çözüm bulunmasna yardm etmeye hazr olduklarn söyleyen ABD Bakan, Suriyeli Kürtler gayet iyi korunuyor. Bu arada onlar melek deil diye konutu.

SAHADA SAVAMAK YERNE YAPTIRIM DAHA Y

ABD Bakan, Türkiyeye yaptrm uygulamann, bölgede savamaktan daha iyi olduu görüünü de paylat.

Ana Sayfaya Git