Görüş Bildir

Trump: Türkiye'deki nükleer silahların güvenliğinden eminim

ABD Başkanı Donald Trump, Soğuk Savaş'tan beri Türkiye'de tutuldukları iddia edilen Amerikan nükleer silahlarının varlığını doğruladı. Trump, Suriye'deki gerilime ilişkin değerlendirmesinde, "Türkiye'deki Amerikan nükleer silahlarının güvenliğinden eminim" dedi. Suriye'de müzakere çağrısını yineleyen ABD Başkanı'nın, "Kürtler de melek değil" sözleri de dikkat çekti.

Trump: Türkiye'deki nükleer silahların güvenliğinden eminim

ABD Başkanı Donald Trump, Suriye’de yaşanan gerilimi değerlendirirken, Washington’ın Soğuk Savaş’tan bu yana Türkiye’de bulundurduğu iddia edilen ancak varlıkları hiçbir zaman teyit edilmeyen nükleer silahlar hakkında bir ‘pot’ kırdı.

Trump, New York Times gazetesinin bir gün önce yayımladığı bir haber hakkında, “Türkiye’deki Amerikan nükleer silahlarının güvenliğinden eminim” ifadelerini kullandı.

NYT, Suriye gerilimi nedeniyle Pentagon’un İncirlik’teki nükleer silahları geri çekmeyi gözden geçirdiğini iddia etmişti. Bununla birlikte, söz konusu silahların varlığı bugüne dek hiçbir zaman resmen kabul edilmemişti.

‘RUSYA’NIN SURİYE’YE YARDIM ETMESİNDE SORUN YOK’

Trump, Suriye’nin kuzeyinden çekildiği için iç kamuoyundan gelen eleştirileri de yanıtladı. ABD Başkanı,  ‘Rusya’nın Suriye’ye yardım etmesinde bir sorun olmadığını’ söyledi. Trump, ihtilafın ‘Türkiye ile Suriye arasında olduğunu’ belirtip, “Eğer Suriye, Türkiye’yle yaşanan durumda Rusya’dan yardım alıyorsa bunda sorun yok” ifadelerini kullandı. Trump, “Eğer Suriye topraklarını geri almak için savaşmak istiyorsa, bu onlara ve Türkiye’ye kalmış” dedi.

‘KÜRTLER DE MELEK DEĞİL’

‘Suriye’deki duruma müzakere yoluyla çözüm bulunmasına yardım etmeye hazır olduklarını’ söyleyen ABD Başkanı, “Suriyeli Kürtler gayet iyi korunuyor. Bu arada onlar melek değil” diye konuştu.

‘SAHADA SAVAŞMAK YERİNE YAPTIRIM DAHA İYİ’

ABD Başkanı, ‘Türkiye’ye yaptırım uygulamanın, bölgede savaşmaktan daha iyi olduğu’ görüşünü de paylaştı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi