Tuncay Özkan: Kurultay ile ilgili yeterli sayı bulunduğunda gereğini yerine getiririz

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan, kurultay tartışmalarına ilişkin, "İl ve ilçe başkanlarımıza soruyoruz; onlardan gelen bize ulaşan verileri değerlendirdiğimizde arkadaşlarımızın 438 kadar imza toplayabildiklerini görüyoruz. Hadi diyelim 470 rakamına ulaşabilirler maksimum olarak düşünüyoruz. Delegelerimizin 'evet' diyebileceğini düşünmüyorum. Ama delegemiz 'evet' derse boynumuz kıldan ince ne derse onu yaparız. Bu konuda toplanmış yeterli imza varsa getirsinler gereğini hemen yapacağız" dedi.

Haberler 20.07.2018 - 10:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

CHP Genel Bakan Yardmcs Tuncay Özkan, CHP Genel Merkezinde düzenledii basn toplantsnda kurultay tartmalarna ilikin konutu. Özkan, Kurultay ile ilgili yeterli say bulunduunda gereinin yaplacan vurgulayarak, CHPnin gündeminde Kurultay talepleri var. Bununla ilgili bir deerlendirme yapmak için sizlerle bir araya geldim. CHPde kurultay talepleri saylarn yartrlaca basn toplantlar ile tabanmzn sürekli bununla megul edilecei bir noktaya getirilmemelidir. Hukuki zemini bellidir. En büyük vicdanmz kurultay vicdandr o vicdan kurultay yap derse elbette yapacaz. Sürekli tartmak doru deil. Bu konuda tabanmzn, delegelerimizin iradesine kar çkacak ona hayr diyecek herhangi bir tutumumuz söz konusu deildir diye konutu.

438 KADAR MZA TOPLAYABLDKLERN GÖRÜYORUZ. HAD DYELM 470 RAKAMINA ULAABLRLER MAKSMUM

Özkan, Arkadalarmn söyledii rakamlar üzerine bir ey söylemek istemiyorum ama bizim ulatmz rakamdan bahsedebilirim. llerden ve ilçelerden... bize gelen herhangi bir noter belgesi yok. Genel merkeze noterden tasdikli kongre istiyorum diye bir delege imzas ulat m? diye soruyorsanz böyle bir imza yok gelmedi. l ve ilçe bakanlarmza soruyoruz; onlardan gelen bize ulaan verileri deerlendirdiimizde arkadalarmzn 438 kadar imza toplayabildiklerini görüyoruz. Hadi diyelim 470 rakamna ulaabilirler maksimum olarak düünüyoruz. Ben daha önce de söyledim. ahsen kongre toplayabilecek sayya ulalabileceini sanmyorum. Türkiyenin gündemi tabanmz tarafndan izleniyor. Yerel seçim gündemi var. Delegelerimizin evet diyebileceini düünmüyorum. Ama delegemiz evet derse boynumuz kldan ince ne derse onu yaparz ifadelerini kulland.

MUHALEFETN DELEGELER LE KONUMASI NE KADAR DOAL SE GENEL MERKEZ YÖNETMNN KONUMASI DA DOAL

Özkan, Muhalefetin delegeler ile konumas ne kadar doal, doru ise genel merkez yönetiminin delegelerle konumas da doal bir ey. Aykrlk yok. Ama hiç kimse bizim delegemiz üzerinde bir bask, alg operasyonu yürütemez. Delegemiz bir eye karar verirse onun gereini yerine getirir. buras CHP. Türkiyeyi karartmak isteyen geleceini yok etmek isteyen siyasi görülerle mücadele edenlerin yuvas. Delegesine hiç kimse bask yapamaz haddi de hakk da deil. Parti içinden de dndan da olmaz. Bu partiye dardan müdahale etmek isteyenler haddini bilecek. çeriden delegemiz istedii her eyi yapabilir. mza tüzükteki sayya ulatnda gereini derhal yerine getiririz. Bizim arkadalarmz sayn Yaar Tüzün dier arkadalar bizim arkadalarmz. Biz AKP karanlna kar Türkiyeyi yozlatrmak isteyen Atatürk aydnlndan koparmak isteyen her mücadeleye kar omuz omuza mücadele ederiz açklamasnda bulundu.

BU PARTDE KURULTAY STE BR AYRIMA GÖSTERGES FALAN DELDR

Özkan, Bu partide kurultay istei bir ayrma göstergesi falan deildir. Da dönük mücadelemizi omuza omuza yoldalk hukuku içinde devam ettiriyoruz hiç bir sknt yok dedi.

MZA TOPLANDIINDA KEMAL KILIçDAROLU ADAY OLUR MU?

mza toplandnda Kemal Klçdarolu aday olur mu? sorusu üzerine Özkan, Öngörmüyorum o yüzden böyle bir ey konumadm. 6 ay önce bir güven oylamasndan çktk. Orada yetki alm bir kuruluz. Bununla ilgili bir güven oylamas ihtiyac içinde deiliz. Güven oylamas için saylar belli. O saylara ulaldnda elbette büyük kurultay toplanr CHPnin büyük vicdan gereini yerine getirir diye konutu.

Ana Sayfaya Git