Türkiye kendini karantinaya aldı

Korona virüsüne yönelik önlemleri açıklayan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, ilkokul, orta okul ve liselerde ara tatilin öne çekildiğini ve 16 Mart'ta başlayacağını söyledi. Üniversitelerin 16 Mart'tan itibaren 3 hafta tatil edileceğini ifade eden Kalın, spor müsabakalarına nisan ayı sonuna kadar seyirci alınmayacağını dile getirdi. Kalın, bir soru üzerine "Cumhurbaşkanımızın da yurt dışı programlarını bir müddet erteliyoruz" dedi.

Haberler 13.03.2020 - 00:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Korona virüsüne kar alnacak önlemleri görümek üzere Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan bakanlnda Betepede yaplan toplantnn ardndan Cumhurbakanl Sözcüsü brahim Kaln açklama yapt.

ARA TATL ÖNE çEKLD

lk, orta ve lise okullar 16 Mart tarihinden itibaren 1 hafta tatil edilecek diyen Kaln, Dolaysyla ara tatil öne alnm olacaktr. Daha sonra 23 Mart tarihi itibariyle de uzaktan eitim yöntemiyle de internetten ve televizyon kanallarndan örencilerimizin eitimlerine devam etmeleri imkan salanacaktr. Bu konuda Milli Eitim Bakanlmz kapsaml bir çalma yapt. Buna dair bilgilendirmeyi Milli Eitim Bakanlmz, Bakanmz kamuoyuyla paylaacak ifadelerini kulland.

Üniversitelerin pazartesi günü 3 hafta süreyle tatil edildiini açklayan Kaln, unlar söyledi:

ÜNVERSTE ETMNDE KAYBIN OLMAMASI çN TEDBRLER ALINACAK: Üniversitelerimizle ilgili yine 16 Mart tarihinden itibaren 3 hafta boyunca üniversitelerimiz de tatil edilecektir. Bu çerçevede, bu 3 haftalk tatilin nasl koordine edilecei ve eitim açsndan nasl telafi edilecei konusu da YÖK koordinasyonunda belirlenecek usul ile üniversitelerle istiare etmek suretiyle eitim program tanzim edilecek. Böylece kaybn olmamas için gerekli tedbirler de alnacaktr.

MAçLAR SEYRCSZ OYNANACAK: Uzmanlarn tavsiyeleri dorultusunda spor müsabakalarnn nisan sonuna kadar seyircisiz oynanmas karar alnmtr. Kamu görevlilerinin yurt d ziyaretleriyle ilgili bir Cumhurbakanl genelgesi hazrland. Bugün Cumhurbakanmz tarafndan imzalanacak. Buna göre fevkalade bir durum olmad müddetçe kamu görevlilerinin yurt dna çk izne tabi olacaktr. Vatandalarmza tavsiyemiz yine fevkalade bir durum söz konusu olmadkça vatandalarmzn yurt d seyahatlerini bir müddet ertelemeleri yönündedir. Bu süreci rehavete ve panie kaplmadan inallah birlikte atlatma imkan ve kabiliyetine sahibiz.

UZAKTAN ETM 1 HAFTA SÜRECEK: (Uzaktan eitimin ne kadar süreceine yönelik soru üzerine) çocuklarmz evlerinde olacak. Evden eitim suretiyle internet ve televizyondan eitim alacaklar. Bu süreç de 1 hafta olarak planland.

KARANTNADAK KLERDE BR PROBLEM YOK: (talyadaki Türk vatandalarn tahliye operasyonu planlanyor mu? Korona virüsü tespit edilen kiinin çevresindekilerin salk durumlarnda bir gelime var m?) u an itibariyle tek vaka var. Salk Bakanmz bilgi verdiler. Bu kiinin salk durumu iyi. Etrafnda onunla birlikte karantinaya alnan kiilerde bir problem yok. Bu karantinann da tedavi sürecinin de netice vermesini bekliyoruz. talyadan tahliye planmz u anda yok. Vatandalarmzn orada kendilerini koruma altna son derece önemli, ama Türkiyeye gelmeleri durumunda Salk Bakanlnn tavsiyelerini dinlemeleri son derece önem arz ediyor.

ERDOANIN YURT DII GEZLER ERTELEND: (Cumhurbakannn yurt d programlarn etkileyecek bir durum söz konusu mu?) Cumhurbakanmzn da yurt d programlarn bir müddet erteliyoruz.

Ana Sayfaya Git