Görüş Bildir

Türkiye kendini karantinaya aldı

Korona virüsüne yönelik önlemleri açıklayan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, ilkokul, orta okul ve liselerde ara tatilin öne çekildiğini ve 16 Mart'ta başlayacağını söyledi. Üniversitelerin 16 Mart'tan itibaren 3 hafta tatil edileceğini ifade eden Kalın, spor müsabakalarına nisan ayı sonuna kadar seyirci alınmayacağını dile getirdi. Kalın, bir soru üzerine "Cumhurbaşkanımızın da yurt dışı programlarını bir müddet erteliyoruz" dedi.

Türkiye kendini karantinaya aldı

Korona virüsüne karşı alınacak önlemleri görüşmek üzere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe’de yapılan toplantının ardından Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın açıklama yaptı.

‘ARA TATİL ÖNE ÇEKİLDİ’

“İlk, orta ve lise okulları 16 Mart tarihinden itibaren 1 hafta tatil edilecek” diyen Kalın, “Dolayısıyla ara tatil öne alınmış olacaktır. Daha sonra 23 Mart tarihi itibariyle de uzaktan eğitim yöntemiyle de internetten ve televizyon kanallarından öğrencilerimizin eğitimlerine devam etmeleri imkanı sağlanacaktır. Bu konuda Milli Eğitim Bakanlığımız kapsamlı bir çalışma yaptı. Buna dair bilgilendirmeyi Milli Eğitim Bakanlığımız, Bakanımız kamuoyuyla paylaşacak” ifadelerini kullandı.

Üniversitelerin pazartesi günü 3 hafta süreyle tatil edildiğini açıklayan Kalın, şunları söyledi:

ÜNİVERSİTE EĞİTİMİNDE KAYBIN OLMAMASI İÇİN TEDBİRLER ALINACAK: Üniversitelerimizle ilgili yine 16 Mart tarihinden itibaren 3 hafta boyunca üniversitelerimiz de tatil edilecektir. Bu çerçevede, bu 3 haftalık tatilin nasıl koordine edileceği ve eğitim açısından nasıl telafi edileceği konusu da YÖK koordinasyonunda belirlenecek usul ile üniversitelerle istişare etmek suretiyle eğitim programı tanzim edilecek. Böylece kaybın olmaması için gerekli tedbirler de alınacaktır.

MAÇLAR SEYİRCİSİZ OYNANACAK: Uzmanların tavsiyeleri doğrultusunda spor müsabakalarının nisan sonuna kadar seyircisiz oynanması kararı alınmıştır. Kamu görevlilerinin yurt dışı ziyaretleriyle ilgili bir Cumhurbaşkanlığı genelgesi hazırlandı. Bugün Cumhurbaşkanımız tarafından imzalanacak. Buna göre fevkalade bir durum olmadığı müddetçe kamu görevlilerinin yurt dışına çıkışı izne tabi olacaktır. Vatandaşlarımıza tavsiyemiz yine fevkalade bir durum söz konusu olmadıkça vatandaşlarımızın yurt dışı seyahatlerini bir müddet ertelemeleri yönündedir. Bu süreci rehavete ve paniğe kapılmadan inşallah birlikte atlatma imkan ve kabiliyetine sahibiz.

UZAKTAN EĞİTİM 1 HAFTA SÜRECEK: (Uzaktan eğitimin ne kadar süreceğine yönelik soru üzerine) Çocuklarımız evlerinde olacak. Evden eğitim suretiyle internet ve televizyondan eğitim alacaklar. Bu süreç de 1 hafta olarak planlandı.

KARANTİNADAKİ KİŞİLERDE BİR PROBLEM YOK: (İtalya’daki Türk vatandaşlarını tahliye operasyonu planlanıyor mu? Korona virüsü tespit edilen kişinin çevresindekilerin sağlık durumlarında bir gelişme var mı?)  Şu an itibariyle tek vaka var. Sağlık Bakanımız bilgi verdiler. Bu kişinin sağlık durumu iyi. Etrafında onunla birlikte karantinaya alınan kişilerde bir problem yok. Bu karantinanın da tedavi sürecinin de netice vermesini bekliyoruz. İtalya’dan tahliye planımız şu anda yok. Vatandaşlarımızın orada kendilerini koruma altına son derece önemli, ama Türkiye’ye gelmeleri durumunda Sağlık Bakanlığı’nın tavsiyelerini dinlemeleri son derece önem arz ediyor.

ERDOĞAN’IN YURT DIŞI GEZİLERİ ERTELENDİ: (Cumhurbaşkanı’nın yurt dışı programlarını etkileyecek bir durum söz konusu mu?) Cumhurbaşkanımızın da yurt dışı programlarını bir müddet erteliyoruz.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi