"Türkiye Kucaklaşıyor, Birlikte Buluşuyor" programı

"Bugün Orta Doğu'da esaslı 2,5 ülke vardır, Türkiye, İran ve yarım Mısır. Dikkat ederseniz emperyalistlerin hedefinde de bu ülkeler vardır"

Haberler 02.12.2019 - 10:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Bakan Mustafa Destici, Bugün Orta Douda esasl 2,5 ülke vardr, Türkiye, ran ve yarm Msr. Dikkat ederseniz emperyalistlerin hedefinde de bu ülkeler vardr. dedi.

Destici, Üsküdar Belediyesi Balarba Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleen Türkiye Kucaklayor, Birlikte Buluuyor isimli programa katld.

Kuran- Kerim tilaveti, ehitlerin manevi huzurunda sayg duruu ve stiklal Marnn okunmasyla balayan programda partililere seslenen Destici, Ortadou kaynakl ciddi tehdit ve tehlikelerle cedelleiyoruz. Tablo çok ilginç bundan 100 sene önce, tpk bugünkü gibi balamt iler. Önce en olmayacak kompozisyonlarla yapay ülkeler oluturdular. Bir arada yaamas zor toplumlar bir araya kattlar, kitlevi göçlerle demografik yaplar deitirmeye baladlar. Toprak ihtilaflar ve saire kördüüm hale geldi. diye konutu.

Destici, geçmite bugünler için müdahaleye müsait zeminin temellerinin atldn aktararak, konumasn öyle sürdürdü:

Tarihte Suriye, Ürdün, Irak, Suudi Arabistan, Yemen, Umman, Kuveyt, BAE ve Katar diye ülkeler hiç olmad, olmayacak da. Bu ülkeler, sahip olduklar niyet ve istikamette Osmanl Devletinin parçalanmasndan sonra masa banda üretilmi uydu devletlerdir. Bugün Orta Douda esasl 2,5 ülke vardr, Türkiye, ran ve yarm Msr. Dikkat ederseniz emperyalistlerin hedefinde de bu ülkeler vardr. 100 yl önce muazzam snrlara ve hacme sahip olan devletimiz parçaland ve neticesinde Türkler, Anadoluya skmak zorunda kald. imdi Anadolu da Türklere tahammül edemeyenler, Türklerin bu corafyadaki varln yadrgayanlar ve en nihayetinde Türkleri bu corafyadan kovmaya çalanlar, maalesef yüz sene sonra yeniden dümeye bastlar. Onlar zannediyorlar ki, adna bile tahammül edemedikleri Türkü ve Türkiyeyi ortadan kaldracaklar ve yine onlar zannediyorlar ki, biz sadece bu topraklarn üzerinde bulunuyoruz. Bu emperyalistler aslnda bal gibi Türklerin hasletlerini ve zor durumda neler yapabileceklerini biliyorlar.

Bugün dünyann her tarafnda Türklerin olduunu sözlerine ekleyen Destici, Allaha hamdolsun bugün Allah Tektir, Ordusu Türktür anlayna iman etmi milyonlarca Türk, ülkesinden binlerce on binlerce kilometre uzaklarda gavura binlerce cephe açp tatl cann feda etmekten çekinmez. Mesafe tanmakszn Türkiyeye sava açanlarn ülkesine sava tar. Orta Dou corafyas dünyann en riskli ve tehlikeli corafyasdr. Bu corafyada hiçbir rk ve medeniyete imtiyaz yoktur, bir kez düen bir daha ayaa kalkamaz. ifadelerini kulland.

- Orta Douda ve Akdenizde kesin baar, askeri baardr

Destici, Suriyenin kuzeyinde kritik eie girildiine dikkati çekerek, Afrin Harekat yaplrken, Ordumuz Afrinden sonra ara vermeden nefes aldrmadan önce Menbiçe sonra Fratn dousuna girmeli diyorduk. Buna göre Suriyenin Kuzeydousundan da bir harekat plan devreye sokulmal diyorduk. Maalesef Afrini aldk, lakin akabinde emperyalistlerin bu gibi durumlarda Türklerin üzerinde skça devre soktuklar masa ba diplomasi tuzana dütük. deerlendirmesinde bulundu.

Hem ABDnin, hem de Rusyann masa ba hamlesi tuzana düüldüünü savunan Destici, unlar kaydetti:

Kbrs Bar Harekatn düünün, bir gecede adaya indik ve adann yarsn oradaki Türk kardelerimize zulmeden Rumlardan aldk ve kendi elimizle kendi güvenli bölgemizi oluturduk. Kesin bir zafer olduu için, bugün kimse o günleri konutuunda masa ba diplomasisinin eksikliinden dem vurmuyor, hatta Keke ordumuz, adann tamamn alsayd da sonra peyderpey masa banda dominant bir güç olarak snr ve bölge müzakereleri yapsaydk denildi. Orta Douda ve Akdenizde kesin baar, askeri baardr. Masa ba hamleler askeri baar sonrasnda devreye sokulur. Bugün Afrini konuabiliyor mu emperyalistler? Konuamyor. Niçin? çünkü kesin ve net bir askeri baaryla sorun çözülmütür. te, Fratn dousunda da ayns olmalyd. Ayns olsayd, bugün ayn delikten ayn ylanlara defalarca srlmazdk. Lakin bu demek deildir ki Fratn dousuyla alakal ilerimiz ve kararllmz Rasulayn ile Tel Abyad arasna skmtr. Kobaniden Fratn dounda en uç bölgelere kadar YPG, PKK, CENTCOM artn temizlemeden ülkemiz rahat etmez..

Destici, Türkiye her zamankinden daha fazla askeri ve ekonomik güce sahip olmaldr. Türkiyenin asl amac bu geni batakln kendi snrlarn tehdit eden ksmlarndan haeratlar kalc olarak temizledikten, gerekli tedbirler alndktan ve riskler bertaraf edildikten sonra yüzünü yeniden Erturul Gaziden ald istikametle Batya çevirmek olmaldr. dedi.

Türkiye Kucaklayor, Birlikte Buluuyor programn stanbulda balattklarn ifade eden Destici, önümüzdeki günlerde Ankara bata olmak üzere 8 ilde de yaplacan söyledi.

Daha sonra uzun yllar MHPde siyaset yapan 95 yandaki Bekir Doan, 1993te Büyük Birlik Partisini (BBP) kuran merhum Muhsin Yazcolu için yazd iiri okudu.

Ana Sayfaya Git