Üç Bölgeye Dikkat!

Erken seçim kararının ardından AK Partili milletvekilleriyle kahvaltıda bir araya gelen Erdoğan, "Kimse küçük hesaplar peşinde olmamalı" uyarısında bulunurken Doğu, Güneydoğu ve Trakya'da performansın artırılmasını istedi.

Haberler 20.04.2018 - 09:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AK Parti Genel Bakan ve Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, AK Partili milletvekilleriyle kahvaltda bir araya geldi.

Erdoan kahvaltda sadakat vurgusu yaparak Kimse küçük hesaplar peinde olmamal uyarsnda bulundu. Ayrca Listelere girecek ya da çkacaklar olabilir. Kimse ben yoksam AK Parti yok demesin herkes çalmaya balasn dedi.

Neden seçime gidildii konusunda milletvekillerine deerlendirmelerde bulunan Erdoann, Bahçelinin erken seçim çarsna atfta bulunarak Tevafuk, biz de il ve ilçe kongrelerimizi yapmtk. 79 ilimizin kongresine Babakan ve ben gittik. En son stanbul olacakt dedii örenildi.

CHP ile ilgili deerlendirmelerde de bulunan Erdoann seçimlerden sonra CHPnin durumunun daha da kötüye gideceini, daha da marjinalleeceini söyledii örenildi.

GÜNEYDOU BÖLGESNDE KAZANIM

Erdoann HDP ile ilgili olarak da Bölgede o partiye kar büyük baar elde etmek gerekiyor dedii örenildi.

Milletvekilleri ve tekilatlarn çok iyi çalmas gerektiini kaydeden Erdoann Bugünlere beraber geldiimiz arkadalarn doru insanlar olduunu tarih birçok kez teyit etti ifadelerini kulland belirtildi.

Erdoann Bugüne kadar yanl yolda olan arkadalar ilk durakta indiler. nmeyenleri biz indirdik dedii örenildi.

Erdoann bir baka uyarsnn da Trakyaya dönük olduu belirtildi. Erdoan vekillere, Dou ve Güneydoudaki gibi Trakyada performansn artrlmas gerektiini söyledi.

Buarada, AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, Erdoann parti genel merkezinde milletvekilleriyle bir araya geldii toplant sonras açklama yapt. Mahir Ünal, daha önce Ak Partinin erken seçimi gündeme getirmedii tartmalarna ilikin olarak, Siyasette 24 saat çok uzun bir zaman dilimidir. Erken seçim dememitiniz deniliyor. Tabii ki iktidar partisi olarak erken seçim demeyiz. Milletin bize verdii yetkiyi sonuna kadar kullanmamz gerekir.

ANAMUHALEFETN ERKEN SEçM DDALARI

Erken seçim karar ile ilgili gündemdeki iddialara ilikin bir soru üzerine Ünal, Anamuhalefetin dedii gibi bir erken seçim fikri vard da biz erken seçim yokmu gibi davranyorduk böyle bir durum söz konu deil. Kendi eksikliklerini bize fatura etmeye kalkmasnlar ifadelerini kulland.

KONGRELERMZLE LGL U ANDA ALINMI BR KARAR YOK

Ak Parti kongrelerine ilikin bir soru üzerine Ünal, Kongrelerimizle ilgili u anda alnm bir karar henüz yok. Önümüze gelen erken seçim süreciyle birlikte bu sürecin gereklerini yerine getiriyoruz dedi.

UYUM YASALARINDA HIZLA BR DÜZENLEMEYE GDLECEK

Uyum yasalarna ilikin bir soru üzerine Ünal, u an ihtiyacmz olan konu, cumhurbakan adaylarnn nasl belirleneceine dair, aslnda anayasada hüküm var. 100 bin kiinin aday göstermesi durumunda sürecin yasal zemininin düzenlenmesi nasl olacak, bunlarla ilgili u anda çallyor. Hzla bir düzenlemeye gidilecek açklamasnda bulundu.

AK PART KAMPANYALAR KONUSUNDA USTADIR

Ak Partinin seçim hazrlklarna ilikin bir soru üzerine Ünal, AK Parti kampanyalar konusunda tam anlamyla bir ustadr. Maalesef Ak Partiye saldrmaktan, hakaret etmekten baka ii olmayan, anamuhalefet partisinin içine dütüü durum. Daha adaylarn belirleyecekler, sözcüleri en güçlü adayn Genel Bakan Kemal Klçdarolu olduunu söyledi. Hikaye kahramanlar gibiler. diye konutu.

SON ANKETTE CUMHURBAKANIMIZIN OYU YÜZDE 55.6

Seçim anketlerine ilikin Ünal, En son yaplan ankette Cumhurbakanmzn oyu yüzde 55.6 gözüküyordu dedi.

MAYISIN 15 GB KAMPANYA SÜREC BALAR GB GÖRÜNÜYOR

Mays aynda seçim kampanyasnn balayabileceini belirten Ünal, Mays aynn 15i gibi kampanya süreci balar gibi görünüyor. Yine büyük mitinglerimiz olacak Cumhurbakan ve Babakann katld. Bunlarla ilgili planlamay ilk MYK toplantmzda gerçekletireceiz diye konutu.

24 HAZRANDA MUTABAKAT SALANDI

Seçim tarihinin 24 Haziran olarak belirlenmesinin nedenine ilikin bir soru üzerine Ünal, Seçim tarihi belirlenirken sürecin, siyasal iletiimin halkla ilikilerin analiz edilmesi, artlarn uygunluu deerlendirildiinde en uygun tarihin 24 Haziran olduu ortaya çkyordu. Ramazan Bayram sonras. Biraz daha geç kalndnda yazn scanda, geçmite 2007de bir seçim gerçekletirildi, ama o ortamda seçime gitmenin pek de makul olmad, insanlarn tatil planlar yapt tarihte siyasi kampanyalarn bir gerei olarak uygun deildi. 24 Hazirann en uygun tarih olduunu gördük. Cumhurbakanmz ile Devlet Bahçeli ile yapt görümede birkaç tarih üzerinden istiare edildi ve Devlet Bey ile yaplan görümede 24 Haziran tarihinde mutabakat saland ifadelerini kulland.

Üç BAKAN STFA EDECEK

Babakan Yardmcs ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozda Biliyorsunuz bundan önceki seçimlerde üç bakann istifa etmesini öngörülüyordu. Bu Anayasal bir zorunluluk olarak uygulanyordu. 114. maddenin 1. fkrasnda Türkiye Büyük Millet Meclisi genel seçimlerinden önce, Adalet, çileri ve Ulatrma bakanlar çekilir. hükmü vard. Bu hüküm gerei seçim sürecine girildiinde üç bakan istifa ederdi. Ancak 16 Nisan 2017 tarihinde kabul edilen Anayasa deiiklik paketi ile yürürlükten kaldrld. Bu nedenle üç bakann istifasn gerektiren Anayasal düzenleme yürürlükte deil. Dolaysyla 24 Haziran 2018 tarihinde yaplacak seçimler öncesinde üç bakann istifa etmesine gerek bulunmamaktadr. Bakanlarmz görevlerine devam edecek.

1961 Anayasasyla yürürlüe giren ve 1982 Anayasasnda da aynen devam eden hüküm kapsamnda 56 ylda 342 bakan, seçim dönemlerinde bu hüküm gereince kabine dndan, milletvekili olmayan isimler arasndan görevlendirilmiti.

Ana Sayfaya Git