'Vatandaşın en az yüzde 50 oyuyla seçilme şartı olan yerde diktatörlük olur mu?'

Başbakan Yıldırım, Münih'te STK temsilcileriyle bir araya geldiği buluşmada, anayasa değişikliğine ilişkin açıklamalarda bulunarak, "Milletin önüne 2 tane sandık konacak.

Haberler 20.02.2017 - 10:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Babakan Yldrm, Münihte STK temsilcileriyle bir araya geldii bulumada, anayasa deiikliine ilikin açklamalarda bulunarak, Milletin önüne 2 tane sandk konacak. Millet ülkeyi 5 yllna yönetecek hükümeti seçecek. 5 yl sonra tekrar seçim. Yaptn, yapt yapmadn, yetkiyi alyor, bakasna veriyor. Hani nerede diktatörlük? Vatandan en az yüzde 50 oyuyla seçilme art olan yerde, diktatörlük olur mu? dedi.

BABAKAN Binali Yldrm, Almanyann Münih kentinde, sivil toplum kurulularnn temsilcileri ile bir araya geldi. STK temsilcileriyle bulutuu toplantda, hitap eden Yldrm, Türkiyenin gurbetteki vatandalarn döviz makinesi olarak gördüü günlerin geride kaldn söyledi.

BU DAVALAR NYE BTMYOR? TANIKLAR NYE BRER BRER YOK OLUYOR?

Terörle mücadeleye ilikin açklamalarda bulunan Yldrm, terör örgütleriyle mücadelede çifte standardn braklmas gerektiini vurgulad. Terörle mücadele üzerinden müttefik ülkelere seslenen Babakan Yldrm, Dost bildiimiz ülkelere diyoruz ki Bakn, bunlarn srtn svazlamayn. Bir gün gelir, beslediiniz ylan sizi de zehirler. Sizi de yok eder. PKK, terör örgütü; Almanya tanyor. yi, tanyorsunuz da gereini yapmakta niye ar kalyorsunuz? FETÖ bir terör örgütüdür. Dolaysyla bu kadar insann ehit olmasna, binlerce insann gazi olarak kalmasna vesile olan bu örgütün mensuplar maalesef burada kara propagandalarn, alg operasyonlarn rahatça yapabiliyorlar. Orada bir iki basn mensubu birtakm suçlamalardan dolay sorguya çekildii zaman kyamet kopuyor. Peki, burada masum insanlar öldürüldü. Onlarn davas 5 yldr devam ediyor. Niye bitmiyor bu davalar? Tanklar niye birer birer yok oluyor? çifte standard brakmak lazm. Terörle mücadele edilecekse kararllkla, birlikte, beraber olarak mücadele edeceiz dedi.

HAN NEREDE DKTATÖRLÜK?

Anayasa deiiklii referandumuna deinen Babakan Yldrm, AK Parti hükümetleri döneminde elde edilen kazanmlarn kalc hale getirilmesi gerektiini söyleyerek, öyle konutu: te milletin önüne 2 tane sandk konacak. Millet birine ülkeyi 5 yllna yönetecek hükümeti seçecek. O hükümetin ba da cumhurbakan olacak. Dier sandkta da vekillerini seçecek. Vekiller yasama yapacak, hükümeti denetleyecek. in sonunda da 5 yl sonra tekrar seçim. Yani vatanda 2 sandk arasnda yetkiyi veriyor. Yaptn, yapt yapmadn, yetkiyi alyor, bakasna veriyor. Hani nerede diktatörlük? Vatandan en az yüzde 50 oyuyla seçilme art olan yerde, diktatörlük olur mu?

TEK ADAM ELETRLERNE YANIT: BURADA K TANE MERKEL M VAR?

Muhalefetin cumhurbakanl hükümet sistemine yönelik eletirilerine de yant veren Babakan Yldrm, Efendim, tek adam ülkeyi yönetecek. ki tane adam yönetemiyor. Tabi ki tek adam yönetecek. Burada iki tane Merkel mi var? Bir tane. Her ülkede bir adam yönetiyor; ama onun ekibi var. Yetkiyi vatanda bir kiiye veriyor. Onun için bunlar hep zrva. Milletin kafasn bulandrmak için söylenen eyler. Bir gemide, iki tane kaptan olmaz. Olursa biri sancak der, biri iskele der. Gemi batar. Ondan sonra aykla pirincin tan açklamasnda bulundu.

Ana Sayfaya Git