Vekil adaylar seçildi, partilerin meclis'teki sandalye sayısı değişti

CHP'nin belediye başkan adayı olan 5 milletvekilinden 4'ü seçilince partinin Meclis'teki sandalye sayısı değişti.

Haberler 01.04.2024 - 12:53 Son Güncelleme : 01.04.2024 - 12:53

Yerel seçimler Cumhuriyet Halk Partisinin Meclisteki sandalye sayısını da etkiledi. Belediye başkan adayı olan 4 milletvekilinin seçilmesiyle birlikte CHPnin 129 olan milletvekili sayısı 125e düştü.

AFYON, KIRIKKALE, KASTAMONU VE ADIYAMAN MİLLETVEKİLLERİ SEçİLDİ

CHP Grup Başkanvekili ve Afyon Milletvekili Burcu Köksal Afyonda, Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal Kırıkkalede, Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı Kastamonuda ve Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere Adıyamanda belediye başkanı seçildi. Malatyadan aday olan Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ise seçim yarışında ikinci oldu.

KURUM, HATİPOĞLU, SAVAŞ VE çANKIRI MECLİSE DÖNÜYOR

Diğer partilerin aday gösterdiği milletvekillerinin hiçbiri seçilemedi. AK Parti İstanbul Milletvekili Murat Kurumu, Aydın Milletvekili Mustafa Savaşı, Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlunu ve İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez çankırıyı belediye başkan adayı olarak göstermişti.

İYİ PARTİNİN 7 MİLLETVEKİLİ SEçİLEMEDİ

İYİ Partinin belediye başkan adayı olan milletvekilleri Adana Milletvekili Ayyüce Türkeş Taş, İzmir Milletvekili Ümit Özlale, Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu, İstanbul Milletvekili Buğra Kavuncu, Balıkesir Milletvekili Turhan çömez, Muğla Milletvekili Metin Ergun ve Denizli Milletvekili Yasin Öztürk de seçimi kazanamayan milletvekilleri oldu.

DEM Partinin tek milletvekili adayı Meral Danış Beştaş da İstanbulda aday olarak gösterildiği seçimde kazanamadı. Gebzeden aday olan TİP Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Erkan Baş da seçimin kaybedenlerinden oldu.
Gelecek Partisinin 5, HÜDA PARın 2, DEVA Partisinin 1 milletvekili de seçilmeyen adaylar arasında yer aldı.

Ana Sayfaya Git