Vekil adaylar seçildi, partilerin meclis'teki sandalye sayısı değişti

CHP'nin belediye başkan adayı olan 5 milletvekilinden 4'ü seçilince partinin Meclis'teki sandalye sayısı değişti.

Vekil adaylar seçildi, partilerin meclis'teki sandalye sayısı değişti

Yerel seçimler Cumhuriyet Halk Partisi'nin Meclis'teki sandalye sayısını da etkiledi. Belediye başkan adayı olan 4 milletvekilinin seçilmesiyle birlikte CHP'nin 129 olan milletvekili sayısı 125'e düştü.

AFYON, KIRIKKALE, KASTAMONU VE ADIYAMAN MİLLETVEKİLLERİ SEÇİLDİ

CHP Grup Başkanvekili ve Afyon Milletvekili Burcu Köksal Afyon'da, Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal Kırıkkale'de, Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı Kastamonu'da ve Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere Adıyaman'da belediye başkanı seçildi. Malatya'dan aday olan Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ise seçim yarışında ikinci oldu.

KURUM, HATİPOĞLU, SAVAŞ VE ÇANKIRI MECLİS'E DÖNÜYOR

Diğer partilerin aday gösterdiği milletvekillerinin hiçbiri seçilemedi. AK Parti İstanbul Milletvekili Murat Kurum'u, Aydın Milletvekili Mustafa Savaş'ı, Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu'nu ve İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı'yı belediye başkan adayı olarak göstermişti.

İYİ PARTİ'NİN 7 MİLLETVEKİLİ SEÇİLEMEDİ

İYİ Parti'nin belediye başkan adayı olan milletvekilleri Adana Milletvekili Ayyüce Türkeş Taş, İzmir Milletvekili Ümit Özlale, Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu, İstanbul Milletvekili Buğra Kavuncu, Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, Muğla Milletvekili Metin Ergun ve Denizli Milletvekili Yasin Öztürk de seçimi kazanamayan milletvekilleri oldu.

DEM Parti'nin tek milletvekili adayı Meral Danış Beştaş da İstanbul'da aday olarak gösterildiği seçimde kazanamadı. Gebze'den aday olan TİP Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Erkan Baş da seçimin kaybedenlerinden oldu.
Gelecek Partisi'nin 5, HÜDA PAR'ın 2, DEVA Partisi'nin 1 milletvekili de seçilmeyen adaylar arasında yer aldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz