(Video) AK Parti’ye vekilsiz vitrin

AK Parti, 7 Ekim’de gideceği olağanüstü kongrede değişimi parti yönetimi ile sürdürecek. Seçilecek yeni A takımının milletvekilleri dışında oluşturulacağı bildirildi. Yeni yönetimde Meclis ve parti ayrımı gözetilecek. Genel başkan yardımcılarının milletvekili olmamasına özen gösterilecek.

Haberler 11.08.2023 - 10:57 Son Güncelleme : 11.08.2023 - 10:57

AK Parti 7 Ekimde 4üncü Olağanüstü Kongresini toplayacak. Kongreye iki ay kala çalışmalar da hızlandı. Son seçimlerde Meclis Grubu ve kabinede büyük değişiklik yapan Cumhurbaşkanı Erdoğanın büyük değişimi parti vitrinine de yansıtacağı belirtiliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğanın kongrede yapacağı değişikliklerde Meclis ve parti ayrımının artacağı ifade ediliyor. Bu kapsamda, milletvekili olmayan genel başkan yardımcılarının sayısının artabileceği ifade ediliyor.

Yeni yönetimde Meclis ve parti ayrımı gözetilecek. Genel başkan yardımcılarının milletvekili olmamasına özen gösterilecek. Bunların yanı sıra, AK Partide Binali Yıldırım ile artan genel başkanvekili sayısının da 2 olarak kalacağı ifade ediliyor. AK Parti, 4üncü Olağanüstü Kongrenin ardından kampa girecek. Ekim ayı içerisinde Kızılcahamamda yapılması beklenen kampa yeni kadrolarla girilecek. Kızılcahamamda yapılacak kamp yeni milletvekilleri ve yeni parti yönetiminin ilk kampı olacak.

Failed to load the video

Ana Sayfaya Git