(Video) AK Parti’ye vekilsiz vitrin

AK Parti, 7 Ekim’de gideceği olağanüstü kongrede değişimi parti yönetimi ile sürdürecek. Seçilecek yeni A takımının milletvekilleri dışında oluşturulacağı bildirildi. Yeni yönetimde Meclis ve parti ayrımı gözetilecek. Genel başkan yardımcılarının milletvekili olmamasına özen gösterilecek.

(Video) AK Parti’ye vekilsiz vitrin

AK Parti 7 Ekim’de 4’üncü Olağanüstü Kongresi’ni toplayacak. Kongreye iki ay kala çalışmalar da hızlandı.  Son seçimlerde Meclis Grubu ve kabinede büyük değişiklik yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın büyük değişimi parti vitrinine de yansıtacağı belirtiliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kongrede yapacağı değişikliklerde Meclis ve parti ayrımının artacağı ifade ediliyor. Bu kapsamda, milletvekili olmayan genel başkan yardımcılarının sayısının artabileceği ifade ediliyor.

Yeni yönetimde Meclis ve parti ayrımı gözetilecek. Genel başkan yardımcılarının milletvekili olmamasına özen gösterilecek. Bunların yanı sıra, AK Parti’de Binali Yıldırım ile artan genel başkanvekili sayısının da 2 olarak kalacağı ifade ediliyor. AK Parti, 4’üncü Olağanüstü Kongre’nin ardından kampa girecek. Ekim ayı içerisinde Kızılcahamam’da yapılması beklenen kampa yeni kadrolarla girilecek. Kızılcahamam’da yapılacak kamp yeni milletvekilleri ve yeni parti yönetiminin ilk kampı olacak.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler