(VİDEO) HDP'li Güzel'in Dokunulmazlığının kaldırılması

Anayasa Mahkemesinin, HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel'in yasama dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) kararlarının iptal isteminin reddine ilişkin kararının gerekçesinde, ilgili işlemlerin anayasa, kanun ve TBMM İçtüzüğü'ne aykırı olmadığı ifade edildi.

Haberler 27.04.2022 - 18:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Anayasa Mahkemesi Genel Kurulunun Güzelin yasama dokunulmazln kaldran 1 Mart tarihli iki ayr TBMM kararnn iptal isteminin reddine ilikin 22 Marttaki kararnn gerekçesi, bugünkü Resmi Gazetede yaymland Buna göre, HDP Grup Bakanvekili Hakk Saruhan Oluçun bavurusu üzerine iptal istemini görüen Yüksek Mahkeme, her iki kararn da anayasa, kanun ve TBMM çtüzüüne aykr olmadna, iptal istemlerinin reddine karar verdi.

Anayasa Mahkemesinin kararnn gerekçesinde, Güzel hakknda silahl terör örgütüne üye olma suçunu iledii iddiasyla soruturmalar yürütüldüü, ardndan Ankara Cumhuriyet Basavclnca yasama dokunulmazlnn kaldrlmas talepli fezleke düzenlenerek Adalet Bakanl ve Cumhurbakanl araclyla TBMM Bakanlna gönderildii ifade edildi.

Yüksek Mahkemenin kararnda, konuyla ilgili TBMMde Hazrlk Komisyonunun oluturulmas ve Karma Komisyonun faaliyetlerinin anayasa ve TBMM çtüzüüne aykr bir yönünün bulunmad kaydedildi.

Semra Güzelin yasama dokunulmazlnn kaldrlmas ilemi sonrasnda delillerin takdirinin yarg organlarnn yetkisinde olduu aktarlan kararda, Yüksek Mahkemece yaplan incelemenin suçun unsurlarnn gerçekleip gerçeklemediine yönelik bir deerlendirme içermedii bildirildi.

Failed to load the video

Ana Sayfaya Git