Ya siz katilsiniz katil

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Peygamberimize yapılan saldırılara samimiyetle karşı durmak, bizim şeref meselemizdir. Adeta bunlar Haçlı Seferleri'ni yeniden başlatmak istiyor. Siz değil misiniz Ruanda'da yüz binlerce insanı katleden, milyonlarca Cezayirliyi katleden, Afrika ülkelerine 'elmas var' diye giren ve oradaki insanları katleden? Ya siz katilsiniz katil" dedi.

Haberler 29.10.2020 - 09:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan ve AK Parti Genel Bakan Erdoan, TBMMde partisinin grup toplantsnda konutu. Erdoan, Hataydaki terör saldrs giriimine ilikin, Bu olay Türkiyenin Suriye merkezli terör saldrlar konusundaki hassasiyetinin ne kadar doru olduunu bir kez daha göstermitir. DEA ile gerçek anlamda sadece Türkiye mücadele etmektedir. Türkiyenin gücü gerekiyorsa Suriyeyi, tüm terör örgütlerinden temizlemeye yeterlidir. Milletimiz her saldrnn ardndan yeniden iradesine sahip çkt, ülkeyi yeniden rayna oturttu dedi.

BUNLAR HAçLI SEFERLERN YENDEN BALATMAK STYOR

Cumhurbakan Erdoan, Fransz dergisi Charlie Hebdonun yaynna ilikin, imdi de kapaktan yaynlad bir karikatürle ahsm hedef aldn duydum, bu tür ahlaksz yaynlara ne yaptn görmek için karikatüre bakmadm. Ben neyim ki, benim sevgili Peygamberime bu denli hakaret eden bu namussuzlar ile ilgili benim herhangi bir ey söylemem gerek yok zaten. Ülkemizde de bunlarn uzantlar olduunu biliyor ve görüyoruz, hatta bu parlamentonun çats altnda da olduunu biliyoruz. Hatta bunlar buralardan oy devireceklerini zannediyorlar, bu pazarda size yer yok. slam ve Türkiye dümanlarnn girdikleri kin ve nefret bataklnda boulup gideceklerine inanyorum. Bunlar Avrupann yeniden barbarlk dönemine gidiinin iaretidir. Üzüntüm, öfkem ahsma yaplan saldrdan deil, Peygamberimize yönelik terbiyesizliklerin kayna olmasndan dolay. Peygamberimize yaplan saldrlara samimiyetle kar durmak, bizim eref meselemizdir. Biz son nefesimize verdiimiz gün deil, bu saldrlar karsnda sessiz tepkisiz kaldmz gün öldük demektir. Adeta bunlar Haçl Seferlerini yeniden balatmak istiyor. Siz deil misiniz Ruandada yüzbinlerce insan katleden, milyonlarca Cezayirliyi katleden, Afrika ülkelerine elmas var diye giren ve oradaki insanlar katleden? Ya siz katilsiniz katil. Bugün hala ayn eylerin aray içindesiniz, ne iin var senin Lübnanda? diye konutu.

TERÖRSTEN MÜSLÜMAN OLMAZ

Erdoan, Rusya Devlet Bakan Vladimir Putin ile yapt görümeye ilikin, Krmz çizgilerimizi de söyledik, bu çizgilerimiz aldnda hiç kimse kusura bakmasn, babamzn olu olsa gözümüz görmez. 2 bin civarnda tespit ettiimiz PKK/YPGli orada savayor, benim onlardan haberim yok dedi. Ben size haber veriyorum, bunun üzerinde durmanz lazm. Bunlar nereden geliyor biliyor musunuz, Suriyeden oraya ithal. Painyana bunu söylemesi lazm, aksi takdirde gerei yaplr. Teröristten Müslüman olmaz, Müslümandan da terörist olmaz ifadesini kulland.

Cumhurbakan Erdoan, Bay Kemal eimle ilgili baz laflar etti, sende zerre kadar yürek varsa sen benimle ilgili konu, eimle ilgili konuma. Sen ne biçim siyasetçisin ya, sokaktan binlerce ahit getirmek lazm, sende o yürek varsa, siyasetçiysen benimle ilgili konu, biliyorsun ki onlar seni paçavraya çevirir. Yakacak çantalar aryorsun, yannzda beyaz Türkler çok, onlarn yakacak çantalar vardr dedi.

GAZETECLERN SORULARINI YANITLADI

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, Fransann seyahatlerle ilgili bir karar varsa, biz o karar bir görürüz, gözden geçiririz. Bunlara kar mukabil admlar da atarz dedi.

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, partisinin TBMM grup toplantsnn ardndan Mecliste gazetecilerin gündeme ilikin sorularn yantlad. Erdoan, Fransann Ankara Büyükelçiliinin, vatandalarna Türkiyeye seyahat uyars yaptnn hatrlatlmas üzerine u anda orayla ilgili hukuki bir süreç var. Buradaki aya var, oradaki aya var. Bu süreci balatyoruz. Fransann seyahatlerle ilgili bir karar varsa biz o karar bir görürüz, gözden geçiririz. Bunlara kar mukabil admlar da biz atarz. Türkiye bir kabile devleti deil, hele hele Macron gibilerin bakt, tand bir devlet de deil diye konutu.

BZ ZATEN SINIR ÖTESNDEYZ

Cumhurbakan Erdoan, yeni bir snr ötesi operasyon söz konusu olup olmadna ilikin soruya, Biz zaten snr ötesindeyiz. Pençede, Bar Pnarnda, Zeytin Dalnda, bütün oralarda her an varz ve ehitlerimizin kann yerde brakmadk, brakmayacaz cevabn verdi.

BUNLAR HESAP KTAP BLMYOR

Erdoan, MHP Genel Bakan Devlet Bahçelinin askda ekmek kampanyasnn muhalefet tarafndan eletirildiinin hatrlatlmas üzerine de Türkiyede böyle bir ey var m? Bugün evine ekmek götüremeyen diye bir ey Türkiyede var m? Buna inanyor musunuz? Baz eyleri siz kendiniz bir çözün. Var m böyle bir ey? Elhamdülillah, bugün asgari ücretiyle, maayla, her eyiyle birçok ülkeyi geride brakm bir Türkiye var. Büyüme oranna bakyorsun, u anda dünyada hamdolsun en iyi noktada olan bir ülkeyiz. IMFin, OECDnin ölçeklerine bakyorsun, en iyi konumda olan ülke konumunday ama bunlar hesap kitap bilmiyor ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git