Görüş Bildir

Ya siz katilsiniz katil

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Peygamberimize yapılan saldırılara samimiyetle karşı durmak, bizim şeref meselemizdir. Adeta bunlar Haçlı Seferleri'ni yeniden başlatmak istiyor. Siz değil misiniz Ruanda'da yüz binlerce insanı katleden, milyonlarca Cezayirliyi katleden, Afrika ülkelerine 'elmas var' diye giren ve oradaki insanları katleden? Ya siz katilsiniz katil" dedi.

Ya siz katilsiniz katil

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, TBMM'de partisinin grup toplantısında konuştu. Erdoğan, Hatay'daki terör saldırısı girişimine ilişkin, "Bu olay Türkiye’nin Suriye merkezli terör saldırıları konusundaki hassasiyetinin ne kadar doğru olduğunu bir kez daha göstermiştir. DEAŞ ile gerçek anlamda sadece Türkiye mücadele etmektedir. Türkiye’nin gücü gerekiyorsa Suriye'yi, tüm terör örgütlerinden temizlemeye yeterlidir. Milletimiz her saldırının ardından yeniden iradesine sahip çıktı, ülkeyi yeniden rayına oturttu" dedi.

'BUNLAR HAÇLI SEFERLERİ'Nİ YENİDEN BAŞLATMAK İSTİYOR'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransız dergisi Charlie Hebdo'nun yayınına ilişkin, "Şimdi de kapaktan yayınladığı bir karikatürle şahsımı hedef aldığını duydum, bu tür ahlaksız yayınlara ne yaptığını görmek için karikatüre bakmadım. Ben neyim ki, benim sevgili Peygamberime bu denli hakaret eden bu namussuzlar ile ilgili benim herhangi bir şey söylemem gerek yok zaten. Ülkemizde de bunların uzantıları olduğunu biliyor ve görüyoruz, hatta bu parlamentonun çatısı altında da olduğunu biliyoruz. Hatta bunlar buralardan oy devşireceklerini zannediyorlar, bu pazarda size yer yok. İslam ve Türkiye düşmanlarının girdikleri kin ve nefret bataklığında boğulup gideceklerine inanıyorum. Bunlar Avrupa'nın yeniden barbarlık dönemine gidişinin işaretidir. Üzüntüm, öfkem şahsıma yapılan saldırıdan değil, Peygamberimize yönelik terbiyesizliklerin kaynağı olmasından dolayı. Peygamberimize yapılan saldırılara samimiyetle karşı durmak, bizim şeref meselemizdir. Biz son nefesimize verdiğimiz gün değil, bu saldırılar karşısında sessiz tepkisiz kaldığımız gün öldük demektir. Adeta bunlar Haçlı Seferlerini yeniden başlatmak istiyor. Siz değil misiniz Ruanda'da yüzbinlerce insanı katleden, milyonlarca Cezayirliyi katleden, Afrika ülkelerine 'elmas var' diye giren ve oradaki insanları katleden? Ya siz katilsiniz katil. Bugün hala aynı şeylerin arayışı içindesiniz, ne işin var senin Lübnan'da?" diye konuştu.

'TERÖRİSTEN MÜSLÜMAN OLMAZ'

Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yaptığı görüşmeye ilişkin, "Kırmızı çizgilerimizi de söyledik, bu çizgilerimiz aşıldığında hiç kimse kusura bakmasın, babamızın oğlu olsa gözümüz görmez. 2 bin civarında tespit ettiğimiz PKK/YPG’li orada savaşıyor, 'benim onlardan haberim yok' dedi. Ben size haber veriyorum, bunun üzerinde durmanız lazım. Bunlar nereden geliyor biliyor musunuz, Suriye'den oraya ithal. Paşinyan’a bunu söylemesi lazım, aksi takdirde gereği yapılır. Teröristten Müslüman olmaz, Müslümandan da terörist olmaz" ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bay Kemal eşimle ilgili bazı laflar etti, sende zerre kadar yürek varsa sen benimle ilgili konuş, eşimle ilgili konuşma. Sen ne biçim siyasetçisin ya, sokaktan binlerce şahit getirmek lazım, sende o yürek varsa, siyasetçiysen benimle ilgili konuş, biliyorsun ki onlar seni paçavraya çevirir. Yakacak çantalar arıyorsun, yanınızda beyaz Türkler çok, onların yakacak çantaları vardır" dedi.

GAZETECİLERİN SORULARINI YANITLADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Fransa'nın seyahatlerle ilgili bir kararı varsa, biz o kararı bir görürüz, gözden geçiririz. Bunlara karşı mukabil adımları da atarız" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM grup toplantısının ardından Meclis'te gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Erdoğan, Fransa'nın Ankara Büyükelçiliğinin, vatandaşlarına Türkiye'ye seyahat uyarısı yaptığının hatırlatılması üzerine "Şu anda orayla ilgili hukuki bir süreç var. Buradaki ayağı var, oradaki ayağı var. Bu süreci başlatıyoruz. Fransa'nın seyahatlerle ilgili bir kararı varsa biz o kararı bir görürüz, gözden geçiririz. Bunlara karşı mukabil adımları da biz atarız. Türkiye bir kabile devleti değil, hele hele Macron gibilerin baktığı, tanıdığı bir devlet de değil" diye konuştu.

'BİZ ZATEN SINIR ÖTESİNDEYİZ'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni bir sınır ötesi operasyon söz konusu olup olmadığına ilişkin soruya, "Biz zaten sınır ötesindeyiz. Pençe'de, Barış Pınarı'nda, Zeytin Dalı'nda, bütün oralarda her an varız ve şehitlerimizin kanını yerde bırakmadık, bırakmayacağız" cevabını verdi.

'BUNLAR HESAP KİTAP BİLMİYOR'

Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 'askıda ekmek' kampanyasının muhalefet tarafından eleştirildiğinin hatırlatılması üzerine de "Türkiye'de böyle bir şey var mı? Bugün evine ekmek götüremeyen diye bir şey Türkiye'de var mı? Buna inanıyor musunuz? Bazı şeyleri siz kendiniz bir çözün. Var mı böyle bir şey? Elhamdülillah, bugün asgari ücretiyle, maaşıyla, her şeyiyle birçok ülkeyi geride bırakmış bir Türkiye var. Büyüme oranına bakıyorsun, şu anda dünyada hamdolsun en iyi noktada olan bir ülkeyiz. IMF'in, OECD'nin ölçeklerine bakıyorsun, en iyi konumda olan ülke konumundayız; ama bunlar hesap kitap bilmiyor" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi