Yeni Anayasa için referanduma gidilebilir

Yeni bir anayasa hazırlanması için parlamentoda yoğun bir program üzerinde anlaşılmasına karşın referandum için 3 ay beklemeyi planlıyor.

Haberler 04.01.2013 - 13:04 Son Güncelleme : 04.01.2013 - 13:04

Meclis Anayasa Uzlaşma Komisyonu 2 Ocaktaki yılın ilk toplantısında Yeni Anayasa için yoğun bir çalışma konusunda anlaştılar. Anlaşmaya göre komisyon hafta içi hergün çalışacak. İki ayrı komisyon da anayasa yazılarını yazmak için oluşturuldu. Komisyon şimdiye kadar 23 madde üzerinde anlaşmaya vardı.

BÜYÜK OLASILIKLA NİSAN SON TARİH

Meclis Başkanı Cemil Çiçek, komisyonun çalışmaları için yeni bir süre istemine karşı çıkmasına rağmen, 3 ay içinde yazımın tamamlanacağını bekliyor.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin de 2 Ocaktaki toplantıda Nisan ayını dile getirmişti. Ak Parti Hükümeti, bu tarihe kadar bir uzlaşma olmazsa referandum seçeneğini düşünüyor. Hürriyetin haberine göre iktidar partisi, Anayasa Uzlaşma Komisyonu zamanında bitiremezse yedek planını devreye sokacak Parlamentoya referandum önerisi getirecek.

Bilindiği gibi Mecliste 367 oya ihtiyacı var Ak Partinin. Referandum içinse 330 sandalyeye gerek var, Ak Partinin milletvekili sayısı 326.

Bu arada, daha öcne Ak Partinin başkanlık sistemi önerisini sert bir dille eleştiren CHPnin de tavrı yumuşadı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır