Görüş Bildir

Yeni Anayasa için referanduma gidilebilir

Yeni bir anayasa hazırlanması için parlamentoda yoğun bir program üzerinde anlaşılmasına karşın referandum için 3 ay beklemeyi planlıyor.

Yeni Anayasa için referanduma gidilebilir

Meclis Anayasa Uzlaşma Komisyonu 2 Ocak’taki yılın ilk toplantısında Yeni Anayasa için yoğun bir çalışma konusunda anlaştılar. Anlaşmaya göre komisyon hafta içi hergün çalışacak. İki ayrı komisyon da anayasa yazılarını yazmak için oluşturuldu. Komisyon şimdiye kadar 23 madde üzerinde anlaşmaya vardı.

BÜYÜK OLASILIKLA NİSAN SON TARİH

Meclis Başkanı Cemil Çiçek, komisyonun çalışmaları için yeni bir süre istemine karşı çıkmasına rağmen, 3 ay içinde yazımın tamamlanacağını bekliyor.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin de 2 Ocak’taki toplantıda Nisan ayını dile getirmişti. Ak Parti Hükümeti, bu tarihe kadar bir uzlaşma olmazsa referandum seçeneğini düşünüyor. Hürriyet’in haberine göre iktidar partisi, Anayasa Uzlaşma Komisyonu zamanında bitiremezse yedek planını devreye sokacak Parlamentoya referandum önerisi getirecek.

Bilindiği gibi Meclis’te 367 oya ihtiyacı var Ak Parti’nin. Referandum içinse 330 sandalyeye gerek var, Ak Parti’nin milletvekili sayısı 326.

Bu arada, daha öcne Ak Parti’nin başkanlık sistemi önerisini sert bir dille eleştiren CHP’nin de tavrı yumuşadı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi