"Yeni bir dünyanın kuruluşunun arifesindeyiz"

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, geçen yüzyılda kurulan yapıların dünya barışını sağlayamadığını belirterek, "Yeni bir dünyanın kuruluşunun arifesindeyiz. Türkiye, burada kurucu aktör olarak gerek bölgesinde gerek dünyada rol alabilecek güce erişmeye başladı." dedi.

Haberler 15.08.2019 - 10:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Süleymanpaa Belediyesince Karacaklavuz Mahallesinde düzenlenen Kekek enliine katlan entop, buday dövdü, ikram edilen kekein tadna bakt.

entop, yapt konumada, mahalle sakinlerinin bayramn kutlayarak, dünyann baz bölgelerinde Müslümanlarn bayramda dahi zulme uradn söyledi.

Bayramn birinci günü, srail askerlerinin bayram namaz için Mescid-i Aksada toplanan Müslümanlara saldrdn anmsatan entop, Bu, sadece çok yakn bir örnek. Bayramdan önce ve bayramda dünyann birçok yerinde bata Müslümanlar olmak üzere birçok mazlumun kan akmakta, mazlumlar üzerindeki zulüm mekanizmalar devam etmekte. Dünyada bayrama çok müsait bir ortam yok. Vazifemiz, bayram yapmakla beraber bayramn manasn hatrlamak, bütün dünyada bayrama zemin tekil edecek bar ve huzuru hakim klacak anlay yaymak, yaygnlatrmak. diye konutu.

entop, Türkiyenin dünyada bar ve huzuru hakim klacak anlay yaymak için öncülük yaptna dikkati çekerek, unlar dile getirdi:

Cumhurbakanmzn liderliinde, uzun zamandr dünyada temel ilkeler üzerine oturan, bar hedefleyen, birlikte hareket ettiimiz toplumlarn beraber kazanaca bir ortamn tesisi için Türkiye gayret gösteriyor. Geçen yüzyln bütün yaplar sona erdi. Bata Birlemi Milletler olmak üzere dünyada bar salayamadklar ortaya çkt. Yeni bir dünyann kurulaca günleri yayoruz.

Yeni bir dünyann kuruluunun arifesindeyiz. Türkiye, burada kurucu aktör olarak gerek bölgesinde gerek dünyada rol alabilecek güce erimeye balad.

Türkiyenin dünyada söz sahibi olduuna dikkati çeken entop, Türk milletinin ülkesine saldr olduunda birlikte ve beraber hareket edebildiini söyledi.

Farkl siyasi görülerin bulunduunu ancak Türkiyeye taarruz olduunda milletin birleme potansiyeli bulunduuna iaret eden entop, sözlerini öyle tamamlad:

Bunu yakn zamanda 15 Temmuzda gördük. Farkl görülerden insanlar meydanlara döküldü, Türkiyeye kar suikast, igal teebbüsü içinde olan anlay millet olarak bertaraf ettik.

Türkiye, bu birlik ve beraberliiyle yeni kurulacak dünyann en önemli sonuç alc, sonuç belirleyici aktörü olacak.

Etkinlie AK Parti Tekirda Milletvekilleri Mustafa Yel ile çidem Koncagül, Süleymanpaa Belediye Bakan Cüneyt Yüksel, l Emniyet Müdürü Mustafa Aydn, protokol üyeleri ve çok sayda kii katld.

Ana Sayfaya Git