Yeni yasama dönemi kamplarla başlayacak

Ankara’da siyaset Meclis’in açılışıyla hareketlenecek. AK Parti Kızılcahamam’da, CHP Abant’ta aynı tarihlerde üç gün sürecek kamp yapacak. HDP ve MHP Ankara’da bir günlük çalışma planı yaparken İYİ Parti’nin programı henüz netleşmedi.

Haberler 26.09.2019 - 11:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yeni yasama dönemine hazrlanan siyasi partilerin geleneksel hale gelen kamp programlar belli oldu. AK Partinin 29uncu deerlendirme ve istiare kamp 4-5-6 Ekimde Kzlcahamamda yaplacak. AK Parti MKYK üyeleri, Cumhurbakanl Kabinesi üyeleri ve milletvekillerinin katlaca 3 günlük kampn açl ve kapan konumalarn Cumhurbakan ve AK Parti Genel Bakan Recep Tayyip Erdoan yapacak. Yeni yasama döneminde bata yarg paketi olmak üzere çkarlmas planlanan yasalarn ele alnaca kampta Cumhurbakanl Hükümet Sisteminin bir ylyla ilgili deerlendirme raporunun da milletvekillerine sunulmas bekleniyor. Kampta ayrca ekonomi, d politika gibi konularda bakanlarn sunum yapmas planlanyor.

CHP ABANTTA EKONOM, DI POLTKA VE YARGI KONUACAK

CHP Grubu da Genel Bakan Kemal Klçdarolunun bakanlnda 4-5-6 Ekimde Bolu Abantta kampa girecek. 27. Dönem 2. çalma ve Deerlendirme Toplants CHP Genel Bakan Klçdarolunun konumasyla açlacak. Kampta yeni yasama döneminde yürütülecek çalmalar ele alnacak. Kampta ayrca Genel Bakan Yardmcs Ünal çeviköz tarafndan d politika, CHP Genel Bakan Yardmcs ve Parti Sözcüsü Faik Öztrakn moderatörlüünde ekonomik gelimelerle ilgili sunum yaplmas planlanyor. Yarg paketi de kampn önemli gündem maddelerinden olacak.

MHP ANKARADA YEN YASAMA YILI ÖNCELKLERN BELRLEYECEK

MHP ise yeni yasama döneminin balayaca 1 Ekimden önce Ankarada 1 günlük çalma yapacak. 30 Eylülde Ankarada bir otelde yaplacak bir günlük çalmaya MYK ve MDK üyeleri, milletvekilleri ve il bakanlarn katlacak. MHP Genel Bakan Yardmcs Semih Yalçn toplantyla ilgili yapt yazl açklamada, Toplantda, youn bir seçim atmosferinden sonra girilen yeni dönemde MHPnin hayata geçirecei siyaset stratejisi belirlenecektir. Toplantda, MHPnin yeni yasama ylndaki öncelikleri ele alnacak ve 2023e giden süreçteki yol haritasnn ayrntlar üzerinde durulacaktr. Toplantda, mill mutabakat ve siyasi istikrar anlaynn sürdürülmesi için gelecee dair atlacak yeni admlar tartlacaktr. Türkiyenin önümüzdeki yüz yln ihata etmesi umulan Cumhur ttifak ve Cumhuriyetin üçüncü evresini balatan Cumhurbakanl Hükümet Sistemiyle ilgili deerlendirmelerde bulunulacaktr dedi.

HDP ANKARADA TOPLANACAK, Y PART PROGRAMI NETLEMED

HDPnin yasama dönemi balamadan önce Ankaradaki parti genel merkezinde milletvekili grubunun katlaca bir günlük bir çalma yapmas planlanyor. Ancak bu toplantnn tarihi belli olmad.

Y Partinin de yasama dönemi hazrl için bir kamp planlamas yapt ancak programn henüz netlemedii örenildi.

Ana Sayfaya Git