Yenikapı ruhu! fetih emaneti!

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, "Yenikapı ruhu İstanbul'u fethedip bize emanet eden ruhun devamıdır. Bugün Sayın Bahçeli'yle, AK Parti'ye ve MHP'ye gönül vermiş kardeşlerimle Cumhur İttifakı'na inanan, güvenen tüm kardeşlerimle İstanbul için bir kez daha Yenikapı'dayız. Şu anda aldığım resmi rakam 1 milyon 600 bin. Demek ki 1 milyon 600 bin tek yürek olduk" dedi.

Haberler 25.03.2019 - 11:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan Yenikapda düzenlenen Cumhur ttifak mitinginde konutu. Erdoan, sözlerine, Sevda nedir bilmezsek sevdalandm ehir; kubbeler arasnda nak gibi ilenen ehir, ey ehadetlerle ahlanan ehir; alemlere rahmet olarak gönderilen Efendimizin slam Alemine iaret ettii ehir, Asr- Saadetten gelen misafirleriyle ereflenen ehir Fetih Fatih Sultan Mehmet Hana nasip olan ehir; adaletin huzurun hakikatin hakim olduu ehir Her inançtan, her kesimden insann güvenle yaad ehir; herkesin gözü olduu gözdesi olduu slam ehri Seni yürekten selamlyorum stanbul. Ayasofyas ile Sultan Ahmet Camisiyle en son Büyük çamlca Camii ile Ktalar birletiren stanbul. Sizleri ak ile selamlyorum stanbul. Yenikap bugün bir baka güzel. te böylesi yürekler fethetmiti stanbulu. te böylesi bir iman, almaz denilen surlar yerle yeksan etmiti. te böylesi bir azim asrlarca stanbula dünyay yönettirmiti diyerek balad.

1 MLYON 600 BN TEK YÜREK OLDUK

Erdoan, 15 Temmuzun hemen ardndan 7 Austosta yine bu meydanda bir araya gelip dosta dümana birliimizi, kardeliimizi göstermitik. Yenikap ruhu stanbulu fethedip bize emanet eden ruhun devamdr. Bugün Sayn Bahçeliyle, AK Partiye ve MHPye gönül vermi kardelerimle Cumhur ttifakna inanan, güvenen tüm kardelerimle stanbul için bir kez daha Yenikapdayz. u anda aldm resmi rakam 1 milyon 600 bin. Demek ki 1 milyon 600 bin tek yürek olduk. Bir olduk, beraber olduk. Hep birlikte Türkiye olduk. Cumhur ttifak sadece 2 partinin deil, tüm Türkiyenin, milletin ittifakdr dedi.

STANBULA AKLA HZMET ETTK

Cumhurbakan Erdoan, nallah 1 Nisandan sonra bu zaferle beraber burada bir de zaferin enliini yaparz. Biz stanbulu sadece akla sevmekle kalmadk. Ayn zamanda ona akla hizmet ettik. 1994 ylnda bu kardeinizi stanbul Büyükehir Belediye Bakan yaptnz andan itibaren, Babakanlk ve Cumhurbakanl dönemimde de stanbula yaplan her hizmetin bizzat takipçisi oldum. Her alanda ehrimizi tarihinde görülmedik hizmetlerle hedeflerimize hazrlamann gayreti içinde olduk ifadelerini kulland.

STANBUL GB BR YERE RASTGELE BR SM YAKIMAZDI

Erdoan CHP adaylarn eletirerek, Getirdiin kii stanbulun bir ilçesinin belediye bakan. Bizim u anda Belediye Bakan adaymz, yllarca ülkemizde ulatrma bakanl yapm, DOnun Genel Müdürü, ondan sonra Babakanlk, ondan sonra Meclis Bakanl. Dolaysyla stanbul gibi bir yere rastgele bir isim yakmazd. Onun için stanbula biz Binali Yldrm kardeimizi aday gösterdik dedi.

stanbula yönelik hükümetleri döneminde yaplan yatrmlar detayl olarak aktaran ve CHP Genel Bakan Klçdarolunu eletiren Cumhurbakan Erdoan, Tuzlaya biyoteknoloji vadisini kuracaklarn söyledi. Erdoan önümüzdeki dönemde stanbula yaplacak projelerden bahsederek, Silivri bölgesinde termal ve günü birlik tesis yatrmlar yapacaz. Salk turizminde stanbul deerine deer katacak. Termal alandaki scak su, sera sulamasnda kullanlarak tarm yatrmlarna da destek olacak. diye konutu.

SARAYBURNUNDA YOLU YERN ALTINA ALARAK EHRMZE GÜLHANE PARKI LE DENZ BRLETRECEZ

stanbula dev bir film platosu kuracaz diyen Erdoan, Oyuncu köyü, dalga üretim sistemi, görsel sanatlar müzesi olacak. Haremden Haydarpaa Garna kadar olan bölgeye tasarm merkezini yapyoruz. ifadelerini kulland.

ADALARDAK KÖTÜ GÖRÜNTÜLER KÖKTEN çÖZECEZ

Adalarda 274 adet elektrikli faytonu devreye alarak bu konuda yaanan kötü görüntüleri kökten çözeceiz diyen Erdoan, Ben buradan Adalara sesleniyorum. Diyorum ki, gelin yllar yl sizi yönetenler belli. Ne yaptlar? Ya Adalara ne yaptysak biz yaptk. Denizin altndan doal gaz biz getirdik. Ulamsa biz hallettik. Adalarn bütün görünülebilirliini biz saladk. Bu hafta sonu oraya gideceim, ada halkyla buluacam. Bunlar anlamaz, bunlarn size verebilecei bir ey yok. Adalardaki kardelerim bunlara dikkat edelim.

çkm Bay Kemal 17 ylda ne yaptnz diyor? Ne yapaym kalbin mühürlü. Öyle bir noktada ki, inann bana günler yetmez bu adam anlatsn. imdi buradan Türkiye için, stanbul için, dier ehirlerimiz için en küçük bir hizmetleri yatrmlar var m? u anda zmir Haliç gibi kokuyor. Niye temizlemiyorsun temizle. Onlarn yaptklarn biz kaldracaz diyor. Marmaray engellemeye çaltlar, Avrasyay engellemeye çaltlar. Öyle atp tutarak yok, kararl olacak yapacaz eklinde konutu.

SEçM SONRASI BUNUN FATURASINI SZE AIR KESECEZ

Dövizi trmandrmaya çalyorlar diyen Erdoan konumasn öyle sürdürdü: Bakn bugün Yenikapdan onlara sesleniyorum. Ey finans sektörünün içinde olanlar, kalkp da piyasadan dövizleri toplayp, döviz yükselecek öyle olacak böyle olacak bu tür provokatif eylemlerin içerisine giriyorsanz bunun bedelini çok ar ödeyeceksiniz. Seçimin arifesinde bu tür eylemlerin içerisine girenleri sesleniyorum. Hepinizin kimliini biliyoruz, neler yaptnz biliyoruz. BDDK baz admlar att. Ama unu bilin ki seçim sonras bunun faturasn size ar keseceiz. Bu milleti sömüremeyeceksiniz. Biz paramza sahip çkacaz. Bunlarn oyunlarna gelmeyeceiz. Faturay bunlara ödeteceiz. Bütün çalmalar Hazine ve Maliye Bakanlmz tarafndan yürütülüyor. te faturay ödeyecekler. Lami cimi yok. Bu milleti sindiremeyecekler, örenecekler bunu. Bu milletin pusulasn bunlar saptramayacak. Bizim burada istikametimiz dorudur. Bugüne kadar nasl baaramadysalar, bundan sonra da baaramayacaklar. Asla oyunlara gelmeyeceiz. Krgnlk, dargnlk u bu yok. MHPye gönül vermi kardelerim, krgnlk dargnlk yok. Yapmamz gereken ne? imdi birlik zaman. Bir olacaz, diri olacaz, karde olacaz, hep birlikte Türkiye olacaz. Ve sandklar da 31 Martta inallah demokratik bir ekilde patlatacaz.

Ana Sayfaya Git