Yenikapı ruhu! fetih emaneti!

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, "Yenikapı ruhu İstanbul'u fethedip bize emanet eden ruhun devamıdır. Bugün Sayın Bahçeli'yle, AK Parti'ye ve MHP'ye gönül vermiş kardeşlerimle Cumhur İttifakı'na inanan, güvenen tüm kardeşlerimle İstanbul için bir kez daha Yenikapı'dayız. Şu anda aldığım resmi rakam 1 milyon 600 bin. Demek ki 1 milyon 600 bin tek yürek olduk" dedi.

Yenikapı ruhu! fetih emaneti!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Yenikapı'da düzenlenen Cumhur İttifakı mitinginde konuştu. Erdoğan, sözlerine, "Sevda nedir bilmezsek sevdalandığım şehir; kubbeler arasında nakış gibi işlenen şehir, ey şehadetlerle şahlanan şehir; alemlere rahmet olarak gönderilen Efendimizin İslam Alemine işaret ettiği şehir, Asr-ı Saadet'ten gelen misafirleriyle şereflenen şehir… Fetih Fatih Sultan Mehmet Han'a nasip olan şehir; adaletin huzurun hakikatin hakim olduğu şehir… Her inançtan, her kesimden insanın güvenle yaşadığı şehir; herkesin gözü olduğu gözdesi olduğu İslam şehri… Seni yürekten selamlıyorum İstanbul. Ayasofya'sı ile Sultan Ahmet Camisi'yle en son Büyük Çamlıca Camii ile… Kıtaları birleştiren İstanbul. Sizleri aşk ile selamlıyorum İstanbul. Yenikapı bugün bir başka güzel. İşte böylesi yürekler fethetmişti İstanbul'u. İşte böylesi bir iman, aşılmaz denilen surları yerle yeksan etmişti. İşte böylesi bir azim asırlarca İstanbul'a dünyayı yönettirmişti" " diyerek başladı.

"1 MİLYON 600 BİN TEK YÜREK OLDUK"

Erdoğan, "15 Temmuz'un hemen ardından 7 Ağustos'ta yine bu meydanda bir araya gelip dosta düşmana birliğimizi, kardeşliğimizi göstermiştik. Yenikapı ruhu İstanbul'u fethedip bize emanet eden ruhun devamıdır. Bugün Sayın Bahçeli'yle, AK Parti'ye ve MHP'ye gönül vermiş kardeşlerimle Cumhur İttifakı'na inanan, güvenen tüm kardeşlerimle İstanbul için bir kez daha Yenikapı'dayız. Şu anda aldığım resmi rakam 1 milyon 600 bin. Demek ki 1 milyon 600 bin tek yürek olduk. Bir olduk, beraber olduk. Hep birlikte Türkiye olduk. Cumhur İttifakı sadece 2 partinin değil, tüm Türkiye'nin, milletin ittifakıdır" dedi.

"İSTANBUL'A AŞKLA HİZMET ETTİK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İnşallah 1 Nisan'dan sonra bu zaferle beraber burada bir de zaferin şenliğini yaparız. Biz İstanbul'u sadece aşkla sevmekle kalmadık. Aynı zamanda ona aşkla hizmet ettik. 1994 yılında bu kardeşinizi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı yaptığınız andan itibaren, Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı dönemimde de İstanbul'a yapılan her hizmetin bizzat takipçisi oldum. Her alanda şehrimizi tarihinde görülmedik hizmetlerle hedeflerimize hazırlamanın gayreti içinde olduk" ifadelerini kullandı.

"İSTANBUL GİBİ BİR YERE RASTGELE BİR İSİM YAKIŞMAZDI"

Erdoğan CHP adaylarını eleştirerek, "Getirdiğin kişi İstanbul'un bir ilçesinin belediye başkanı. Bizim şu anda Belediye Başkan adayımız, yıllarca ülkemizde ulaştırma bakanlığı yapmış, İDO'nun Genel Müdürü, ondan sonra Başbakanlık, ondan sonra Meclis Başkanlığı. Dolayısıyla İstanbul gibi bir yere rastgele bir isim yakışmazdı. Onun için İstanbul'a biz Binali Yıldırım kardeşimizi aday gösterdik" dedi.

İstanbul'a yönelik hükümetleri döneminde yapılan yatırımları detaylı olarak aktaran ve CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nu eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tuzla'ya biyoteknoloji vadisini kuracaklarını söyledi.  Erdoğan önümüzdeki dönemde İstanbul'a yapılacak projelerden bahsederek, "Silivri bölgesinde termal ve günü birlik tesis yatırımları yapacağız. Sağlık turizminde İstanbul değerine değer katacak. Termal alandaki sıcak su, sera sulamasında kullanılarak tarım yatırımlarına da destek olacak." diye konuştu.

"SARAYBURNU'NDA YOLU YERİN ALTINA ALARAK ŞEHRİMİZE GÜLHANE PARKI İLE DENİZİ BİRLEŞTİRECEĞİZ"

"İstanbul'a dev bir film platosu kuracağız" diyen Erdoğan, "Oyuncu köyü, dalga üretim sistemi, görsel sanatlar müzesi olacak. Harem'den Haydarpaşa Garı'na kadar olan bölgeye tasarım merkezini yapıyoruz." ifadelerini kullandı.

"ADALAR'DAKİ KÖTÜ GÖRÜNTÜLERİ KÖKTEN ÇÖZECEĞİZ"

Adalar'da 274 adet elektrikli faytonu devreye alarak bu konuda yaşanan kötü görüntüleri kökten çözeceğiz" diyen Erdoğan, "Ben buradan Adalar'a sesleniyorum. Diyorum ki, gelin yıllar yılı sizi yönetenler belli. Ne yaptılar? Ya Adalar'a ne yaptıysak biz yaptık. Denizin altından doğal gazı biz getirdik. Ulaşımsa biz hallettik. Adalar'ın bütün görünülebilirliğini biz sağladık. Bu hafta sonu oraya gideceğim, ada halkıyla buluşacağım. Bunlar anlamaz, bunların size verebileceği bir şey yok. Adalar'daki kardeşlerim bunlara dikkat edelim.

Çıkmış Bay Kemal 17 yılda ne yaptınız diyor? Ne yapayım kalbin mühürlü. Öyle bir noktada ki, inanın bana günler yetmez bu adamı anlatsın. Şimdi buradan Türkiye için, İstanbul için, diğer şehirlerimiz için en küçük bir hizmetleri yatırımları var mı? Şu anda İzmir Haliç gibi kokuyor. Niye temizlemiyorsun temizle. 'Onların yaptıklarını biz kaldıracağız' diyor. Marmaray'ı engellemeye çalıştılar, Avrasya'yı engellemeye çalıştılar. Öyle atıp tutarak yok, kararlı olacak yapacağız" şeklinde konuştu.

"SEÇİM SONRASI BUNUN FATURASINI SİZE AĞIR KESECEĞİZ"

"Dövizi tırmandırmaya çalışıyorlar" diyen Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bakın bugün Yenikapı'dan onlara sesleniyorum. Ey finans sektörünün içinde olanlar, kalkıp da piyasadan dövizleri toplayıp, döviz yükselecek şöyle olacak böyle olacak bu tür provokatif eylemlerin içerisine giriyorsanız bunun bedelini çok ağır ödeyeceksiniz. Seçimin arifesinde bu tür eylemlerin içerisine girenleri sesleniyorum. Hepinizin kimliğini biliyoruz, neler yaptığınızı biliyoruz. BDDK bazı adımlar attı. Ama şunu bilin ki seçim sonrası bunun faturasını size ağır keseceğiz. Bu milleti sömüremeyeceksiniz. Biz paramıza sahip çıkacağız. Bunların oyunlarına gelmeyeceğiz. Faturayı bunlara ödeteceğiz. Bütün çalışmalar Hazine ve Maliye Bakanlığımız tarafından yürütülüyor. İşte faturayı ödeyecekler. Lami cimi yok. Bu milleti sindiremeyecekler, öğrenecekler bunu. Bu milletin pusulasını bunlar saptıramayacak. Bizim burada istikametimiz doğrudur. Bugüne kadar nasıl başaramadıysalar, bundan sonra da başaramayacaklar. Asla oyunlara gelmeyeceğiz. Kırgınlık, dargınlık şu bu yok. MHP'ye gönül vermiş kardeşlerim, kırgınlık dargınlık yok. Yapmamız gereken ne? Şimdi birlik zamanı. Bir olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız. Ve sandıkları da 31 Mart'ta inşallah demokratik bir şekilde patlatacağız."

Kaynak: Diyarbakır Söz