Yenikapı’da Kudüs ruhu

Erdoğan, 'Bunlar Siyonist, zalimler için yaşasın cehennem' derken, Kudüsdavasında İslam dünyasının sınıfta kaldığını söyledi.

Haberler 19.05.2018 - 09:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ABD büyükelçiliinin Kudüse tanmasna tepki gösteren Filistinlilere, srail askerleri tarafndan ate açlarak onlarca kiinin katledilmesini protesto mitingi Yenikapda yüzbinlerin katlmyla gerçekleti. Cumhurbakan Tayyip Erdoan Osmanldan sonra Kudüsün huzur yüzü görmediini belirterek, Zalimler için yaasn cehennem. Bunlar Siyonist. Ve bir Siyonizm mücadelesiyle kar karyayz dedi.

Babakan Binali Yldrm, Ekya dünyaya hükümdar olmaz. Kadnlarn gençlerin üzerine kurun yadrdlar bunu yapanlar tarih önünde sorumludur ve hesabn mutlaka vereceklerdir derken MHP Genel Bakan Devlet Bahçeli sraile tepkisiz kalan slam ülkelerinin liderlerine Hangi deliktesiniz diye seslendi. Mitingde Filistin Babakan Rami el-Hamdallah da konutu.

HABER MERKEZ

Yenikap Miting Alannda düzenlenen Zulme Lanet Kudüse Destek mitingine Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann yan sra, TBMM Bakan smail Kahraman, Babakan Binali Yldrm, Filistin Babakan Rami el-Hamdallah, MHP Genel Bakan Devlet Bahçeli, BBP Genel Bakan Mustafa Destici, slam birlii Tekilat Olaanüstü Zirvesi için stanbulda bulunan yabanc konuklar katld.

Erdoan, Bahçeli ve dier katlmclar tek tek platforma çkt. Liderler el ele tutuup kalabal selamlad. Mitingin yaplaca alana konumalarn yaplaca dev bir platform kuruldu. nsanlk adna stanbul ayakta yazsnn yer ald platforma iki dev ekran yerletirildi. Ayrca meydann birçok yerine vatandalarn mitingi daha rahat takip etmeleri için dev ekranlar ve vinçlere takl hoparlörler konulandrld. Alann etrafna Zulme Lanet Kudüse Destek yazl dev flamalar, Atatürk ve Erdoann posterleri ile Türk bayraklar asld. Kendilerine ayrlan güvenlik noktalarndan alana girenlere, Türk ve Filistin bayraklar datld. BP Genel Bakan Mustafa Desticinin konumasnn ardndan kürsüye MHP Genel Bakan Devlet Bahçeli çkt.

BAHçEL: ALAYINA YUH OLSUN

Mitinginde konuan MHP genel bakan Devlet Bahçeli unlar söyledi: Zulme kar yükselen yükseldikçe ara deen dedikçe zalimleri deviren, hakkn, hakikatin ve hidayetin onuruyla Yenikapy doldurduk. man dolu gönüllerimizle günahkarlara almaz duvarlar ördük. Mazlumlar için ayaktayz. Ramallahtaki mazlumlar, madurlar için ayaktayz. El-Halildeki Eriyadaki mahkumlar için Allah akna kyamdayz. Türk ve slam yurtlarnn feryadndan dolay yaslyz. Kerkükten Kudüse, Telaferden Kbrsa, Kakardan Karabaa yaanan her acnn, yaplan her saldrnn, kurulan her tuzan hem hasm hem karsndaki haysiyet kalesiyiz. çünkü biz Türk milletiyiz.

KUDÜS TÜRKLÜÜN DERN ZLERN TAIYOR

Kudüste hakszlk, hukuksuzluk, adaletsizlik hakimdir. Zulüm karsnda sessiz kalan, dilsiz eytandr. Kudüsün srailin bakenti olarak tannmasndan sonra bölgede bar ve i birliinden akl sal yerinde olan hiç kimse bahsedemeyecektir. Siyonizmin lobi çalmas, Trumpun densizlii, Netanyahunun cani politikalar zehirli meyvesini vermitir.

FLSTN BABAKANI: TRUMP BÜYÜK BR YANLI çNDE

Bahçelinin ardndan konuan Filistin Babakan Rami el-Hamdallah Türkiye, tarihte olduu gibi yine ayn rolü, büyük bir azimle yürütmektedir ve bütün dünyann sesi, insanln vicdan olmaya devam etmektedir. te bunu burada bizler Filistin davasna ballyla görmekteyiz ve Kudüs meselesine olan ilgisiyle bir daha müahede etmekteyiz dedi.

Daha sonra kürsüye konumasn yapmak için Babakan Binali Yldrm geldi.

EKYA DÜNYAYA HÜKÜMDER OLMAZ

Yldrmn konumasndan satr balar öyle: Bu muhteem meydanda Filistinde yaanan srail zulmünü lanetlemek için bir araya geldik. Bu zulüm karsnda ülkemizin mesajn, safn dünyaya ilan etmek için toplandk. Bugün burada ekya dünyaya hükümdar olmaz diye sesleniyoruz.

Kadnlarn gençlerin üzerine kurun yadrdlar bunu yapanlar tarih önünde sorumludur ve hesabn mutlaka vereceklerdir. Vahim bir yanla imza atarak büyükelçiliini Kudüse tayan ABD yönetimi ev bakan da bu zulme ortak olmutur. ABD bakan binlerce Filistinlinin kurunlanmasn adeta keyifle temaa etmitir. Bu vicdansz eylemden dolay hepsine yazklar olsun yuh olsun.

Türkiye zulmü en iddetli ekilde knamtr. Üç gün ülke çapnda yas ilan ettik. TBMMde AK Parti MHP ve CHPnin mutabakatyla srail zulmünü knadk. Filistin milletimizin meselesidir. Sevgiden nasibini alamam insanlara ve devletlere yazklar olsun diyoruz. Bu dünyada zulümle payidar olan yoktur olmamtr.

Filistinlilere aclar yaatan srailli zorbalar da abad olamayacaktr. Filistin çaresiz deilsin yüce Türk milleti 81 milyon sizinle beraberdir. srail hamisiyle efendisiyle elbet yalnz kalacaktr.

Daha sonra TBMM Bakan smail Kahramann yapt konumann ardndan Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan konumasn yapmak üzere kürsüye geldi. Bugün Yenikap özellikle farkl müstesna bir günü yayor diyen Erdoan, Kalbi Kudüs için atan, öfkesi Kudüs için kabaran, yürei Kudüs için yanan yüz milyonlarn sesi olarak bugün Yenikapda bulunan tüm kardelerimi en kalbi duygularmla selamlyorum. Mitingimize itirak eden MHP Genel bakan olmak üzere BBP genel bakanna, siyasi partilerin temsilcilerine özellikle sayglarm sunuyorum. srail zulmü karsnda sadece ve sadece yüreklerindeki imann gücüyle mücadele den Filistinli kardelerimizi özellikle selamlyorum eklinde konutu.

ZALMLER çN YAASIN CEHENNEM

Kahramann yapt konumann ardndan Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan konumasn yapmak üzere kürsüye geldi.

Bugün Yenikap özellikle farkl müstesna bir günü yayor diyen Erdoan, Kalbi Kudüs için atan, öfkesi Kudüs için kabaran, yürei Kudüs için yanan yüz milyonlarn sesi olarak bugün Yenikapda bulunan tüm kardelerimi en kalbi duygularmla selamlyorum. Mitingimize itirak eden MHP Genel bakan olmak üzere BBP genel bakanna, siyasi partilerin temsilcilerine özellikle sayglarm sunuyorum. srail zulmü karsnda sadece ve sadece yüreklerindeki imann gücüyle mücadele den Filistinli kardelerimizi özellikle selamlyorum eklinde konutu.

SLAM DÜNYASI SINIFTA KALDI

Erdoan sözlerini öyle sürdürdü: Kudüs sadece bir ehir deildir. Kudüs bir semboldür. Bir imtihandr. Kudüs kbledir. lk kblemizi koruyamazsak son kblemizin geleceine güvenle bakamayz. Açk konumak gerekirse slam dünyas Kudüs imtihannda snfta kalmtr. Sadece slam dünyas deil tüm insanlk da Kudüs imtihannda snfta kalmtr.

BM BU ZULME ZIMNEN ORTAK OLDU

Osmanl devleti 4 asr boyunca Kudüsü dier dinlerin mensuplar için de bar ve huzur ehri olarak yönetmiti. Birinci Dünya savanda yenilen Osmanl Kudüsü de terk etmek zorunda kalmt. te Kudüs o günden beri huzur yüzü görmedi. Hristiyanlarn kutsallar da srail tehdidi altna girdi. BM kararna göre Kudüs özle statülü bir ehir olacakt. 1967 ylnda Kudüsün igaline sessiz kalan BM srailin gerçekletirdii haksz hukuksuz vicdansz halkasz eylemleri sadece seyrederek bu zulme zmnen ortak olmutur.

BUNLAR SYONST

Neden dünya beten büyüktür diyorum anlyor musunuz? Yoksa bir ABDnin iki dudann arasna mahkum olan dünyada zulümden baka bir ey göremeyiz. Onun için ne diyoruz? Zalimler için yaasn cehennem. Mescidi Aksann yaklmas aslnda barda taran son damla olmalyd. Bunlar Siyonist. Ve bir Siyonizm mücadelesiyle kar karyayz. Ben Siyonistlerle Musevileri birbirinden ayryorum. Asl mücadele Siyonistlerle. Onlarn Müslümanlara olan dümanl affedilir deil.

Ana Sayfaya Git