Yenikapı’da Kudüs ruhu

Erdoğan, 'Bunlar Siyonist, zalimler için yaşasın cehennem' derken, Kudüsdavasında İslam dünyasının sınıfta kaldığını söyledi.

Yenikapı’da Kudüs ruhu

ABD büyükelçiliğinin Kudüs'e taşınmasına tepki gösteren Filistinlilere, İsrail askerleri tarafından ateş açılarak onlarca kişinin katledilmesini protesto mitingi Yenikapı'da yüzbinlerin katılımıyla gerçekleşti.  Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Osmanlı'dan sonra Kudüs'ün huzur yüzü görmediğini belirterek, "Zalimler için yaşasın cehennem. Bunlar Siyonist. Ve bir Siyonizm mücadelesiyle karşı karşıyayız" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, "Eşkıya dünyaya hükümdar olmaz. Kadınların gençlerin üzerine kurşun yağdırdılar bunu yapanlar tarih önünde sorumludur ve hesabını mutlaka vereceklerdir" derken MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli İsrail'e tepkisiz kalan İslam ülkelerinin liderlerine 'Hangi deliktesiniz" diye seslendi. Mitingde Filistin Başbakanı Rami el-Hamdallah da konuştu.

HABER MERKEZİ

Yenikapı Miting Alanı'nda düzenlenen 'Zulme Lanet Kudüs'e Destek' mitingine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, Filistin Başbakanı Rami el-Hamdallah, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, İslam İşbirliği Teşkilatı Olağanüstü Zirvesi için İstanbul'da bulunan yabancı konuklar katıldı.

Erdoğan, Bahçeli ve diğer katılımcılar tek tek platforma çıktı. Liderler el ele tutuşup kalabalığı selamladı. Mitingin yapılacağı alana konuşmaların yapılacağı dev bir platform kuruldu. ‘İnsanlık adına İstanbul ayakta’ yazısının yer aldığı platforma iki dev ekran yerleştirildi. Ayrıca meydanın birçok yerine vatandaşların mitingi daha rahat takip etmeleri için dev ekranlar ve vinçlere takılı hoparlörler konuşlandırıldı. Alanın etrafına ‘Zulme Lanet Kudüs'e Destek’ yazılı dev flamalar, Atatürk ve Erdoğan'ın posterleri ile Türk bayrakları asıldı. Kendilerine ayrılan güvenlik noktalarından alana girenlere, Türk ve Filistin bayrakları dağıtıldı. BP Genel Başkanı Mustafa Destici’nin konuşmasının ardından kürsüye MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli çıktı.

BAHÇELİ: ALAYINA YUH OLSUN

Mitinginde konuşan MHP genel başkanı Devlet Bahçeli şunları söyledi: "Zulme karşı yükselen yükseldikçe arşa değen değdikçe zalimleri deviren, hakkın, hakikatin ve hidayetin onuruyla Yenikapı'yı doldurduk. İman dolu gönüllerimizle günahkarlara aşılmaz duvarları ördük. Mazlumlar için ayaktayız. Ramallah'taki mazlumlar, mağdurlar için ayaktayız. El-Halil'deki Eriya'daki mahkumlar için Allah aşkına kıyamdayız. Türk ve İslam yurtlarının feryadından dolayı yaslıyız. Kerkük'ten Kudüs'e, Telafer'den Kıbrıs'a, Kaşkar'dan Karabağ'a yaşanan her acının, yapılan her saldırının, kurulan her tuzağın hem hasmı hem karşısındaki haysiyet kalesiyiz. Çünkü biz Türk milletiyiz.

'KUDÜS TÜRKLÜĞÜN DERİN İZLERİNİ TAŞIYOR'

Kudüs'te haksızlık, hukuksuzluk, adaletsizlik hakimdir. Zulüm karşısında sessiz kalan, dilsiz şeytandır. Kudüs'ün İsrail'in başkenti olarak tanınmasından sonra bölgede barış ve iş birliğinden akıl sağlığı yerinde olan hiç kimse bahsedemeyecektir. Siyonizmin lobi çalışması, Trump'un densizliği, Netanyahu'nun cani politikaları zehirli meyvesini vermiştir.

FİLİSTİN BAŞBAKANI: TRUMP BÜYÜK BİR YANLIŞ İÇİNDE

Bahçeli’nin ardından konuşan Filistin Başbakanı Rami el-Hamdallah “Türkiye, tarihte olduğu gibi yine aynı rolü, büyük bir azimle yürütmektedir ve bütün dünyanın sesi, insanlığın vicdanı olmaya devam etmektedir. İşte bunu burada bizler Filistin davasına bağlılığıyla görmekteyiz ve Kudüs meselesine olan ilgisiyle bir daha müşahede etmekteyiz" dedi.

Daha sonra kürsüye konuşmasını yapmak için Başbakan Binali Yıldırım geldi.

'EŞKİYA DÜNYAYA HÜKÜMDER OLMAZ'

Yıldırım'ın konuşmasından satır başları şöyle: "Bu muhteşem meydanda Filistin’de yaşanan İsrail zulmünü lanetlemek için bir araya geldik. Bu zulüm karşısında ülkemizin mesajını, safını dünyaya ilan etmek için toplandık. Bugün burada ‘eşkıya dünyaya hükümdar olmaz’ diye sesleniyoruz.

Kadınların gençlerin üzerine kurşun yağdırdılar bunu yapanlar tarih önünde sorumludur ve hesabını mutlaka vereceklerdir. Vahim bir yanlışa imza atarak büyükelçiliğini Kudüs’e taşıyan ABD yönetimi ev başkanı da bu zulme ortak olmuştur. ABD başkanı binlerce Filistinlinin kurşunlanmasını adeta keyifle temaşa etmiştir. Bu vicdansız eylemden dolayı hepsine yazıklar olsun yuh olsun.

Türkiye zulmü en şiddetli şekilde kınamıştır. Üç gün ülke çapında yas ilan ettik. TBMM’de AK Parti MHP ve CHP’nin mutabakatıyla İsrail zulmünü kınadık. Filistin milletimizin meselesidir. Sevgiden nasibini alamamış insanlara ve devletlere yazıklar olsun diyoruz. Bu dünyada zulümle payidar olan yoktur olmamıştır.

Filistinlilere acılar yaşatan İsrailli zorbalar da abad olamayacaktır. Filistin çaresiz değilsin yüce Türk milleti 81 milyon sizinle beraberdir. İsrail hamisiyle efendisiyle elbet yalnız kalacaktır."

Daha sonra TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın yaptığı konuşmanın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuşmasını yapmak üzere kürsüye geldi.  "Bugün Yenikapı özellikle farklı müstesna bir günü yaşıyor" diyen Erdoğan, "Kalbi Kudüs için atan, öfkesi Kudüs için kabaran, yüreği Kudüs için yanan yüz milyonların sesi olarak bugün Yenikapı’da bulunan tüm kardeşlerimi en kalbi duygularımla selamlıyorum. Mitingimize iştirak eden MHP Genel başkanı olmak üzere BBP genel başkanına, siyasi partilerin temsilcilerine özellikle saygılarımı sunuyorum. İsrail zulmü karşısında sadece ve sadece yüreklerindeki imanın gücüyle mücadele den Filistinli kardeşlerimizi özellikle selamlıyorum" şeklinde konuştu.

ZALİMLER İÇİN YAŞASIN CEHENNEM

Kahraman'ın yaptığı konuşmanın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuşmasını yapmak üzere kürsüye geldi.

"Bugün Yenikapı özellikle farklı müstesna bir günü yaşıyor" diyen Erdoğan, "Kalbi Kudüs için atan, öfkesi Kudüs için kabaran, yüreği Kudüs için yanan yüz milyonların sesi olarak bugün Yenikapı’da bulunan tüm kardeşlerimi en kalbi duygularımla selamlıyorum. Mitingimize iştirak eden MHP Genel başkanı olmak üzere BBP genel başkanına, siyasi partilerin temsilcilerine özellikle saygılarımı sunuyorum. İsrail zulmü karşısında sadece ve sadece yüreklerindeki imanın gücüyle mücadele den Filistinli kardeşlerimizi özellikle selamlıyorum" şeklinde konuştu.

'İSLAM DÜNYASI SINIFTA KALDI'

Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: "Kudüs sadece bir şehir değildir. Kudüs bir semboldür. Bir imtihandır. Kudüs kıbledir. İlk kıblemizi koruyamazsak son kıblemizin geleceğine güvenle bakamayız. Açık konuşmak gerekirse İslam dünyası Kudüs imtihanında sınıfta kalmıştır. Sadece İslam dünyası değil tüm insanlık da Kudüs imtihanında sınıfta kalmıştır.

'BM BU ZULME ZIMNEN ORTAK OLDU'

Osmanlı devleti 4 asır boyunca Kudüs’ü diğer dinlerin mensupları için de barış ve huzur şehri olarak yönetmişti. Birinci Dünya savaşında yenilen Osmanlı Kudüs’ü de terk etmek zorunda kalmıştı. İşte Kudüs o günden beri huzur yüzü görmedi. Hıristiyanların kutsalları da İsrail tehdidi altına girdi. BM kararına göre Kudüs özle statülü bir şehir olacaktı. 1967 yılında Kudüs’ün işgaline sessiz kalan BM İsrail’in gerçekleştirdiği haksız hukuksuz vicdansız halkasız eylemleri sadece seyrederek bu zulme zımnen ortak olmuştur.

'BUNLAR SİYONİST'

Neden 'dünya beşten büyüktür' diyorum anlıyor musunuz? Yoksa bir ABD’nin iki dudağının arasına mahkum olan dünyada zulümden başka bir şey göremeyiz. Onun için ne diyoruz? Zalimler için yaşasın cehennem. Mescidi Aksa'nın yakılması aslında bardağı taşıran son damla olmalıydı. Bunlar Siyonist. Ve bir Siyonizm mücadelesiyle karşı karşıyayız. Ben Siyonistlerle Musevileri birbirinden ayırıyorum. Asıl mücadele Siyonistlerle. Onların Müslümanlara olan düşmanlığı affedilir değil.

Kaynak: Diyarbakır Söz