Yıldırım Akbulut, son yolculuğuna uğurlandı

Ankara'da tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Türkiye Cumhuriyeti 20'nci Başbakanı Yıldırım Akbulut, TBMM'de ve Ahmet Hamdi Akseki Camii'nde düzenlenen törenlerin ardından son yolculuğuna uğurlandı.

Haberler 16.04.2021 - 01:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Eski Babakan ve TBMM Bakan, Cumhurbakanl Yüksek stiare Kurulu Üyesi Yldrm Akbulut, kalp rahatszl nedeniyle uzun süredir tedavi gördüü Ankara Üniversitesi Tp Fakültesi Hastanesinde dün hayatn kaybetti. Akbulut için ilk tören TBMMde düzenlendi. Törene, TBMM Bakan Mustafa entop, Cumhurbakan Yardmcs Fuat Oktay, CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolu, MHP Genel Bakan Devlet Bahçeli, çileri Bakan Süleyman Soylu, grup bakanvekilleri, eski ve yeni milletvekilleri ile Akbulutun ailesi katld. Cenaze tören mangas tarafndan platforma getirilirken Yldrm Akbulutun özgeçmii okundu.

ENTOP: BÜYÜK VE ÖNEML GÖREVLERDE BULUNDU

Akbulutun damad smail Krcann ardndan konuan Meclis Bakan entop, unlar söyledi:

Bu ebedi hayatn balangcnda geride ho bir sada brakarak devletine, milletine, sadakatle dolu bir ömür brakarak hayrlarla yolculua çkanlara ne mutlu. Merhum Yldrm Akbulut, kendisini uurlamaya gelen bu kymetli ve büyük topluluk ve milletimizin hüsnü ahadeti gösteriyor ki ebedi hayat yolculuuna güzel bir ekilde çkan seçkin ve müstesna insanlardan. Erzincanda avukatlk yapt dönemde Adalet Partisi ile balayan siyasi yolculuu, kurucular arasnda bulunan Anavatan Partisi ile uzun yllar devam etti. Siyasette sivilleme çabalarnn yaand o yllarda merhum Turgut Özaln en yakn yol arkada oldu. Her siyasiye nasip olmayacak büyük ve önemli görevlerde bulundu. Siyasetin zorlu artlar arasnda mütevaz, dürüst, sükunet içinde ve nezaketli kiiliinden bir ey kaybetmeden ayakta kalabilmeyi baaran ve ömrü boyunca bundan taviz vermeyen Yldrm Akbulut, hafzalarmzda ve hatralarmzda böyle yaamaya devam edecektir.

Konumalarn ardndan sayg duruunda bulunuldu ve dua edildi. Ardndan Akbulutun cenazesi kortej eliinde top arabasna tand.

ERDOAN DA CENAZE NAMAZINA KATILDI

Meclisteki törenin ardndan Akbulutun cenazesi Ahmet Hamdi Akseki Camiine götürüldü. Burada klnan cenaze namazna Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, TBMM Bakan Mustafa entop, Cumhurbakan Yardmcs Fuat Oktay, CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolu, Milli Savunma Bakan Hulusi Akar, çileri Bakan Süleyman Soylu, Adalet Bakan Abdulhamit Gül, Tarm ve Orman Bakan Bekir Pakdemirli, BBP Genel Bakan Mustafa Destici, Anavatan Partisi Genel Bakan brahim çelebi, Yüksek stiare Kurulu üyeleri katld.

ERDOAN: TEVAZUDAN Hç SAPMADI

Cenaze namaznn klnmas ardndan Erdoan, konuma yapt. Erdoan, u anda musalla tanda Yldrm Akbulut Beyefendiyi ebedi aleme, ahirete uurlamak üzere cenaze namazn klm bulunuyoruz. Rabbim cennetiyle cemaliyle müerref klsn. Yldrm Bey, malum devletin birçok kademelerinde deiik görevleri oldu. En son Cumhurbakanl Yüksek stiare Kurulunda beraber çaltk. Tabii Yldrm Beyin gerçekten en büyük özellii tevazu idi, mütevaz idi; bu tevazuundan hiç bir an sapmad. Düüncelerini, bütün tecrübelerini bizlerle istiare konseyinde paylamak üzere kendisinden gerçekten çok istifade ettik. Rabbim yar ve yardmcs olsun inallah. Ailesine sabrlar diliyorum. Tüm milletimize bu noktada sabrlar temenni ediyorum ifadelerini kulland.

Erdoann konumasndan sonra dua edildi. Akbulutun cenazesi top arabasna tanrken, Erdoan yaknlarna basal dileinde bulundu. Akbulutun cenazesi Devlet Mezarlnda topraa verildi.

Ana Sayfaya Git