Yıldırım Kars'ta: Avrupa kıskanıyor, Türkiye'nin büyümesini istemiyor

BAŞBAKAN Binali Yıldırım, Kars'ta düzenlediği mitingde, Türkiye'nin 15 Temmuz'a, küresel krize rağmen son çeyrekte yüzde 3,5 büyüğünü belirterek, "Neden Avrupa hayır diye kendini parçalıyor? Çünkü kıskanıyorlar. Türkiye'nin büyümesini istemiyorlar.

Haberler 01.04.2017 - 09:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Babakan Binal Yldrmn Cumhuriyet Meydanndaki mitingine katlan Karsn MHPli Belediye Bakan Murtaza Karaçanta, referandumda halk evet demeye çard.

Babakan Binali Yldrm, Cumhuriyet Meydannda yaklak 10 bin kiinin katld mitingde, Türkiyenin yollarn, ulam, denizcilik, demir yollarn Kars Milletvekili olan bakan Ahmet Arslana emanet ettiklerini hatrlatt. Ulatrma Denizcilik ve Haberleme Bakan Ahmet Arslann sadece Karsn deil, Türkiyenin her köesinin yollarn, demir yollarn, iletiim hatlarn, hava yolunu halkn yolu yaparak gönüllere yol yapacana iaret eden Babakan Yldrm, 16 Nisana 16 gün kaldn belirtti. Bu meselenin Tayyip Erdoan, Binali Yldrm meselesi olmadna iaret eden Yldrm, unlar söyledi:

BU STKLAL VE STKBAL MESALESDR

Mesele memleket, Türkiye, istiklal ve istikbal meselesidir. Erdoan tehdit eden ülkeler aslnda Türkiyeyi tehdit ediyor, bunu biliyorsunuz. Avrupann, FETÖnün tavrlarn, terör örgütü PKKnn hayr kampanyalarn görüyorsunuz. 16 Nisanda ülkemiz için, Recep Tayyip Erdoan için omuz omuza var myz? Terör örgütleri eliyle Türkiyeyi tehdit edenler, hayr cephesinde kol kola girdiler. Türkiye tuzak kuranlarn oyunlarn bozacak myz? Halk oylamasnn önemi ortada. Darbe Anayasas bu oylamayla çöpe gidecek, sizin Anayasanz gelecek.

AVRUPA HAYIR DYE KENDN PARçALIYOR?

2002den önce Türkiyenin piyade tüfei bile yapamayan ülke haline geldiini anlatan Binali Yldrm, 15 ylda 1 Türkiyenin 3 Türkiye olduunu savundu. Milli gelirin 230 milyar dolardan 800 milyar dolarn üzerine çktn ifade eden Yldrm, 15 Temmuza, küresel krize ramen Türkiyenin son çeyrekte yüzde 3,5 büyüdüünü, 2016 büyümesinin yüzde 2,9, yüzde 3 olduunu bildirdi. Yldrm, öyle devam etti:

Son 15 ylda ayrlklar, gayrlklar kaldrdk. Kimliinizle gurur duyun. ster Caferi, ister Sünni, ister Alevi olun. Bu sizin onurunuzdur. Ama bir eyle daha gurur duyun ay- yldzl bayramz ve Türkiye ile devletimizle gurur duyun. Bütün vatandalarmz eittir, bamzn tacdr. Herkes istedii dilde konusun, anneler çocuklarna ninni söylesin, bütün saçma sapan yasaklar kaldrdk. Dün öcü gibi görünen konular bugün doal özgürlükler haline geldi. Kimsenin de rahatszlk duyduu yok artk. Paralar IMFye gitmiyor, paralar eitime, yollara, tarma, hayvancla, kalknmaya gidiyor. 15 sene içerisinde tüfek bile yapamayan Türkiye savunma sanayinde yerli orann yüzde 60a çkard. Bu ne demektir? Artk darya savunma araçlar, silah, mühimmat için paralar göndermeyeceiz. Paralar Karsn Batmann, Yozgatn, Edirnenin yatrmlar için harcanacak. Türkiye bugün dünyann en büyük havalimann yapyor. Bu da birilerini rahatsz ediyor. Neden Avrupa hayr diye kendini parçalyor? çünkü kskanyorlar. Türkiyenin büyümesini istemiyorlar. stiyorlar ki; Türkiye kendi içileriyle bousun dursun, gücünü kaybetsin. Onlar da Türkiye ile istedikleri gibi oynasnlar. Yama yok. Batllar baktlar ki Türkiye para musluklarn kesti, onlara ak durdu para memlekette kalyor, baladlar fitne fesat çkarmaya, tehditlerle millete ayar vermeye. Kars buna boyun eer mi, Türkiye boyun eer mi? Elbette emez. Avrupa da Tayyip Erdoan diktatör diye manet atyorlar. Neden çünkü Erdoan ülkesinin kaynaklarnn hortumlanmasna izin vermiyor.

YILDIRIM: ONLARIN KANDLN SÖNDÜRECEZ

Bakü- Tiflis- Kars demiryolunun Haziran aynda sefere balayacan hatrlatan Babakan Yldrm, Karsa yaplan ve yaplacak yatrmlar anlatt. Yldrm sözlerini öyle tamamlad:

Biz biriz, beraberiz birlikte Türkiyeyiz, herkes kendi lisanyla konuur. çukur siyasetiyle, terör diliyle konuanlar kaybetti, kaybetmeye mahkumlar. Bin yllk kardeliimizi bozdurmayacaz. Meru siyasetin dna çkanlar, terör örgütlerinin sultasndan kurtulamayanlar, Türkiyeye sadece ihanet etmiyorlar, ayn zamanda analarna, babalarna, devletlerine de ihanet ediyor. Kimse merak etmesin, onlarn Kandilini söndüreceiz, kandillerini söndüreceiz. Farkllklarmz hep zenginlik gördük. Kürt, Türk, Alevi, Sünni, Caferi bir oldu beraber olduk, birlikte Türkiye olduk. Kimsenin inancna yaam tarzna kem söz söyletmedik, bundan sonra da söyletmeyeceiz. çünku buras Kars, Hasan Harakaninin memleketi, burada hogörü kardelik vardr. AK Parti, MHP, CHP, HDPye oy verenleri evet vermeye davet ediyoruz. Türkiye kazanacak, Türkiye dümanlar kaybedecek. Güzel günler, mutlu yarnlar hepimizin olacak.

AGT UZMANLARI MTNG ZLED

Öte yandan Babakan Binali Yldrmn Kars mitingini Avrupa Güvenli ve birlii Tekilat / Demokratik Kurumlar ve nsan Haklar Birimi (AGT/DKHB) uzmanlar da izledi. AGTin uzun dönem gözlemcileri Karin Bergquist ile Robert Hall, erken saatlerde alandaki yerlerini ald. kili, mitingi batan sona gözlemledi.

Cumhuriyet Meydanndaki mitingde akrosti iir olarak yazlan pankart dikkat çekti. Ak Parti Kars Gençlik Kollar tarafndan alanda açlan pankartta, u dörtlük yerald: Edirneden Karsa / Verdik gönül bu yola / Evet çkacak Karsta / Tüm cihan ahit buna.

Ana Sayfaya Git