170 günlük yaşam mücadelesini “umut” kazandı

Diyarbakır’da yaşayan Hasan ve Fazilet Kaya çifti, anne baba olmanın heyecanı içindeydi. Sorunsuz bir gebelik süreci geçiren Fazilet Kaya, gebeliğin 24’üncü haftasında olumsuz giden bir şeyler olduğunu hissetti ve doktora başvurdu. Bebeğin durumunun iyi olmadığını ve acil olarak sezaryen yapılması gerektiğini öğrenen Kaya çifti, Memorial Dicle Hastanesi’nde 430 gram olarak dünyaya gelen ve 170 günlük yenidoğan yoğun bakım mücadelesini kazanarak sağlığına kavuşan Umut Bebek’le yepyeni bir yaşama başladı.

Haberler 04.12.2019 - 10:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Gebeliinin 24üncü haftasnda ters giden bir eyler olduunu fark eden Fazilet Kaya doktoruna bavurdu. Yaplan tetkiklerin ardndan gebeliin riskli olduunu ve bebein alnmas gerektii söylendi. Bu beklenmedik durum karsnda büyük bir ok yaayan Kaya çifti, Memorial Dicle Hastanesi Kadn Hastalklar ve Doum Bölümünden Op. Dr. Uur Deere bavurdu. Burada yaplan tetkiklerin ardndan gebeliin riskli olduu bilgisini alan Fazilet Kaya, sezaryenle 430 gram bir erkek bebek dünyaya getirdi. Prematüre doan bebek, Memorial Dicle Hastanesi Neonatoloji Uzman Doç. Dr. Mehmet ah pek tarafndan yenidoan youn bakmda tedavi altna alnd.

UMUDUMUZU KAYBETMEDK

Yaklak 170 gün yenidoan youn bakmda yaam mücadelesi veren bebeklerini salkl bir ekilde kucaklarna alabilmenin umuduyla yaayan Kaya çifti, bebeklerine Umut adn koydu. Bu sürecin çok zor geçtiini dile getiren Fazilet Kaya, Doktorlar bebeimizin yaama ansnn çok az olduunu söyledi. Ancak Dr. Uur Deer ve Dr. Mehmet ah pek, her eye hazrlkl olmamz gerektii söylese de umudumuzu kaybetmemiz gerektiini yönünde telkinde bulundu. 170 günün sonunda bebeimin salna kavutuunu örendiimde dünyalar benim oldu. Doktorlarmza ve yenidoan youn bakm hemirelerine çok teekkür ederim ifadelerini kulland.

YOUN BAKIMDA KNC HAYAT

Umut Bebein büyük bir mücadele ile yaama tutunduunu ve anne ile bebein salk durumunun iyi olduunu dil getiren Op. Dr. Uur Deer, Fazilet Kayay gebeliinin 24üncü haftasnda fetus açsndan riskli baz durumlar nedeniyle hastaneye yatrdk. Durumun takip edip sezaryene karar verdik ve bebei almak zorunda kaldk. çok küçük doduu için yenidoan youn bakmda geliimini tamamlamasn bekledik. Umut Bebek annesi ve babas gibi güçlü olduunu gösterdi ve ailesine kavutu dedi.

UMUT BEBEK, UMUDUN VÜCUT BULMU HAL

Prematüre olarak dünyaya gelen bebeklerin yaam anslarnn, gelien youn bakm tedavileri sayesinde arttn dile getiren Doç. Dr. Mehmet ah pek, Erken doan bebeklere özel uygulanan tedaviler sayesinde bebeklerin salkl bir ekilde taburcu edilmesi artk temel hedefimiz haline geldi. Umut Bebek mucizevi bir ekilde hayata sk sk sarld. Anne sütüyle beslenmesi onu daha da güçlendirdi. Umut Bebek, umudun vücut bulmu hali ile bizlere yeni bir ilham kayna oldu eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git