Görüş Bildir

170 günlük yaşam mücadelesini “umut” kazandı

Diyarbakır’da yaşayan Hasan ve Fazilet Kaya çifti, anne baba olmanın heyecanı içindeydi. Sorunsuz bir gebelik süreci geçiren Fazilet Kaya, gebeliğin 24’üncü haftasında olumsuz giden bir şeyler olduğunu hissetti ve doktora başvurdu. Bebeğin durumunun iyi olmadığını ve acil olarak sezaryen yapılması gerektiğini öğrenen Kaya çifti, Memorial Dicle Hastanesi’nde 430 gram olarak dünyaya gelen ve 170 günlük yenidoğan yoğun bakım mücadelesini kazanarak sağlığına kavuşan Umut Bebek’le yepyeni bir yaşama başladı.

170 günlük yaşam mücadelesini “umut” kazandı

Gebeliğinin 24’üncü haftasında ters giden bir şeyler olduğunu fark eden Fazilet Kaya doktoruna başvurdu. Yapılan tetkiklerin ardından gebeliğin riskli olduğunu ve bebeğin alınması gerektiği söylendi. Bu beklenmedik durum karşısında büyük bir şok yaşayan Kaya Çifti, Memorial Dicle Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü’nden Op. Dr. Uğur Değer’e başvurdu. Burada yapılan tetkiklerin ardından gebeliğin riskli olduğu bilgisini alan Fazilet Kaya, sezaryenle 430 gram bir erkek bebek dünyaya getirdi. Prematüre doğan bebek, Memorial Dicle Hastanesi Neonatoloji Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Şah İpek tarafından yenidoğan yoğun bakımda tedavi altına alındı.

UMUDUMUZU KAYBETMEDİK

Yaklaşık 170 gün yenidoğan yoğun bakımda yaşam mücadelesi veren bebeklerini sağlıklı bir şekilde kucaklarına alabilmenin umuduyla yaşayan Kaya Çifti, bebeklerine Umut adını koydu. Bu sürecin çok zor geçtiğini dile getiren Fazilet Kaya, “Doktorlar bebeğimizin yaşama şansının çok az olduğunu söyledi. Ancak Dr. Uğur Değer ve Dr. Mehmet Şah İpek, her şeye hazırlıklı olmamız gerektiği söylese de umudumuzu kaybetmemiz gerektiğini yönünde telkinde bulundu. 170 günün sonunda bebeğimin sağlığına kavuştuğunu öğrendiğimde dünyalar benim oldu. Doktorlarımıza ve yenidoğan yoğun bakım hemşirelerine çok teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

YOĞUN BAKIMDA İKİNCİ HAYAT

Umut Bebeğin büyük bir mücadele ile yaşama tutunduğunu ve anne ile bebeğin sağlık durumunun iyi olduğunu dil getiren Op. Dr. Uğur Değer, “Fazilet Kaya’yı gebeliğinin 24’üncü haftasında fetus açısından riskli bazı durumlar nedeniyle hastaneye yatırdık. Durumun takip edip sezaryene karar verdik ve bebeği almak zorunda kaldık. Çok küçük doğduğu için yenidoğan yoğun bakımda gelişimini tamamlamasını bekledik. Umut Bebek annesi ve babası gibi güçlü olduğunu gösterdi ve ailesine kavuştu" dedi.

UMUT BEBEK, UMUDUN VÜCUT BULMUŞ HALİ

Prematüre olarak dünyaya gelen bebeklerin yaşam şanslarının, gelişen yoğun bakım tedavileri sayesinde arttığını dile getiren Doç. Dr. Mehmet Şah İpek, “Erken doğan bebeklere özel uygulanan tedaviler sayesinde bebeklerin sağlıklı bir şekilde taburcu edilmesi artık temel hedefimiz haline geldi. Umut Bebek mucizevi bir şekilde hayata sıkı sıkı sarıldı. Anne sütüyle beslenmesi onu daha da güçlendirdi. Umut Bebek, umudun vücut bulmuş hali ile bizlere yeni bir ilham kaynağı oldu" şeklinde konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi